Reklama

Reklama

Recenze (2)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilé televizní zpracování románu Jamese Ellroye. Postavu detektiva Jacka Vincennese ztvárnil Kiefer Sutherland velice dobře a úplně jinak než Kevin Spacey ve filmové verzi z roku 1997. Film je jako bonus ke zhlédnutí na Blu-ray s filmem "L.A. Confidential - L.A. Přísně tajné". ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je veskrze sympatické, že se to nevydává vyšlapanou cestou slavnějšího celovečerního bratříčka, ale že se to snaží najít svůj vlastní přístup k adaptaci předlohy. Nesympatický je ovšem právě ten zvolený přístup, protože Ellroyovy knihy nejsou stavěné na takto přímočaré, nerozvětvené a „koulí zbavené“ okleštění jejich motivů, ambicí i bohatosti. Nechápejte mě špatně, Ellroy na televizní obrazovky nesporně patří, ať již se svou kriminální kvadrilogií o LA či trilogií o odvrácené tváři „špionážní“ Ameriky; jenže by to muselo být pod křídly nějaké kabelovky či streamovací "stanice". Prostě někoho kdo má prostředky i ochotu neuhýbat před Ellroyovou nekompmisní kontroverzností. Na druhou stranu je na tom krásně vidět, kam se posunula kvalitní televizní tvorba za oněch cca patnáct let (natáčelo se již v roce 1999), protože toto svého času "žhavé zboží" by dnes nemělo sebemenší šanci zaujmout a otázkou je, zda by to vůbec v této podobě zaujalo tenkrát. Čili jinými slovy ano, myslím, že někdo ve vedení měl dostatek zdravého rozumu, že tuto generickou záležitost neodklepl do regulérního seriálu. A nebo měl rád Ellroye. ()

Reklama

Zajímavosti (4)

  • Film je k vidění v rámci bohatých bonusových materiálů na Blu-ray disku studia Warner Bros vydaného v roce 2009 s celovečerním filmem L.A. Přísně tajné (1997). (FilmFan24)
  • Film byl natočen už v roce 1999 a dokončen v roce 2000, ale uvolněn pro vysílání byl až v roce 2003. (FilmFan24)
  • Původně mělo jít o pilotní díl 13-ti dílného seriálu pro televizi HBO. Pilotní díl byl produkován pro Fox Network. Kvůli neúspěšnému jednání HBO z projektu odstoupila a Fox v sérii nepokračoval. (FilmFan24)

Reklama

Reklama