Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (571)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nemyslím si, že je to životná rola nicolasa cagea - aj keď hral dobre. možno dokonca na svoje pomery výborne. a shue bola krásna. film to nie je nejaký geniálny, ale má svoju zvláštnu silu, ktorou vie zaujať. je to trochu depka a rozhodne dobrá protialkoholická "kúra". mierny chlad, ktorý možno cítiť z môjho komentára, je asi spôsobený tým, že som sa na tento film veľmi tešil a dosť dlhý čas som do neho vkladal moje nádeje a nároky. ale barfly a trees lounge - i keď tam téma alkoholizmu nie je až tak primárna, ako tu, sú predsa len lepšie filmy. nejakým spôsobom sa mi zdá, že L.L.V. je viac filmom o elisabeth shue. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaráža ma, ak niekto začne tvrdiť, že kedysi bol Nicolas Cage geniálny herec, ale od istého roku sa zvlčil a začal pred kamerami predvádzať natoľko obskúrne kreácie, až bolo nutné do praxe zaviesť výraz „cagoevský herecký prejav“. Pritom keď si pozriete jeho staršie filmy, skoro všetky boli typicky cageovké! Áno, vrátane Skaly (o Tvári toho druhého nehovoriac, to je úplná esencia cageovej trhnutej teatrálnosti). Takže informácia, že za postavu alkoholika dostal Oscara, pôsobí vtipne, keďže v niektorých scénach je to fakt „klasický Cage“, čo je dnes brané ako urážka a vtedy mu za to Akadémia (ako 31-ročnému!) kľačala pri nohách, nadšene tlieskala a podávala sošku. Osobne mám veľmi rád americkú nezávislú scénu 9O. rokov, ale Leaving Las Vegas mi (napriek miestami skutočne pompéznej atmosfére zhýralého Las Vegas) nesadlo. Za to zrejme môže proste to, o čom je. Zápletka o mužovi, ktorý sa do mesta hazardu odchádza doslova prepiť na smrť, je brilantná, ale jednotlivé postavy skrátka nepôsobia sympaticky a ťažko sa im držia palce. To je síce realistické a logické, ale nič to nemení na danom fakte. Kuriózne s odstupom desaťročí pôsobí kasting, ktorý je absolútne monumentálny (Steven Weber, Vincent Ward, Ed Lauter, French Stewart, R. Lee Ermey, Danny Huston, Xander Berkeley, Valeria Golino), ale pravda je taká, že väčšinou sú to nepostrehnuteľné roličky. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa po dlhej dobe dostal aj k filmu, kde bol môj obľúbený herec ocenený oscarom a musím povedať, že si ho naozaj zaslúžil. Perfektný herecký výkon Nicolasa ma vôbec neprekvapil, ale zato Elisabethin Shue áno, pretože zahrala výborne. Aj keď mi film nie moc dejovo sadol, keďže som u Cagea zvyknutý na iný žáner a hlavne kvôli nudným scénam, ale aj tak si nemôžem pomôcť a musím dať za plné hodnotenie. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že mě nadchne sebedestruktivní troska, kterou ke všemu ztvární Nicolas Cage... nicméně je tomu tak - film se houpe na ustálené emoční hladině, bez výraznějších vzruchů, přesto nedovolí odpoutat zrak od obrazu, je jedním velkým flámem i kocovinou zároveň, bez toho, aby z diváka doloval sentiment či obdiv, stává se pouze svědkem jednoho z mnoha zmařených životů kolem nás, a to nebývale autentickou formou. Nad případem Sery i méně uvěřitelným společným soužitím už tolik nejásám, ale musím přiznat, že Elizabeth Shue byla velmi příjemným společníkem a dobře se na ní dívalo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dve stratené duše. Ona len nechcela byť sama a chcela niekoho milovať. On len chcel mať všetko rýchlo za sebou. Depresívna a atmosferická záležitosť, Nicolasov bravúrny výkon, tiež skvelá Elisabeth, výborná réžia a ešte lepšia muzika ... to je Leaving Las Vegas. https://www.youtube.com/watch?v=lEkJoMNFPEA 4,5* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Ben (Nicolas Cage) za celý film nic nesní. Je to proto, že chroničtí alkoholici zapomínají jíst, nebo na to nemají sílu. Během scény v restauraci si sice nabere špagety, jenže je nesní. A namísto toho, aby se Serou (Elisabeth Shue) jedl rýži, tak sní kostku ledu. (viperblade)
  • Scéna v supermarketu, kde si Ben (Nicolas Cage) zpívá o sebevraždě, byla časopisem Empire vyhlášena jako osmá největší opilecká scéna v historii filmu (2005). (Satan)
  • Mike Figgis nejen že složil hudbu k filmu, ale také nahrál trumpetu a klavír na soundtrack. (CliffLee)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama