Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (571)

novoten 

všechny recenze uživatele

Chci, abys mluvila a poslouchala. Jen zůstaň. Nikdo nemůže říkat, že viděl všechny druhy romantických dramat, dokud nezavítal s Benem a Serou do Las Vegas. Tenhle film není dokonalý, má místa, která pouze variují problémy dané zápletkou, ale má tak bezchybnou atmosféru klubů, casin, nekončícího nočního života a sebezničujícího pití, že jsem se nedokázal od obrazu odtrhnout. Příběh dvou ztracených duší je neskutečně tvrdý, ale právě ve své nekompromisnosti je také zoufale upřímný. Nejde totiž jen o Bena. Jde o symbolickou cestu za záchranou Sery, za záchranou její krásy a symbolickým očištěním její duše. Kdo jednou zavítá do Las Vegas, těžko ho bude opouštět. Ve dne bude hledat za hry neutišitelného klarinetu alkohol a smysl života a v noci bude za zvuků melancholického klavíru a smutné trubky potkávat svou poslední spásu. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář, který měl ovšem zpracovat zručnější režisér. Veškeré zajímavé části filmu byly zobrazeny jen náznakově a nebyly bohužel dotažené do konce. Žádné výhrady nemám k hereckým výkonům a Nicolas Cage byl bledě vynikající. Přesto jsem byl zklamán, protože tak dobrý scénář by si zasloužil remake s lepší režií... ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bez obsahu a nic neříkající blábolení nad zřejmou věcí. Nesympatické postavy v režijně nezajímavém kusu. Dovedu si představit, že to zoufání a akceptace situace někomu něco říká a pár vyřčených vět považuje za zajímavá moudra, opravdu dovedu. Ale se mnou se to totálně míjelo, ač jsem Las Vegas pouštěl s tím, že mi určitě sedne. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tento film mozem pozerat dookola a vzdy sa po nom citim rozbita na marne kusky, nie som schopna popadnut aspon hodinu dych a musim sa asi tri dni non stop dozadovat akychkolvek foriem lasky od svojich blizkych :D Inak by som sa od zufalstva asi zblaznila. Neuveritelne existencialny film, ktory aj ked nepijete, aj ked nemate chut spachat samovrazdu, tak budete mat po jeho vzhliadnuti pocit, ako by ste boli alkoholik a mali samovrazedne sklony. Tak neuveritelne silny snimok to je. A ja mu tlieskam, tak ako tlieskam Elisabeth a Nicolasovi. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Po Štamgastovi s Mickeym Rourkem druhý film, u kterého doporučuji mít po ruce lahev whisky (případně whiskey). U takovýho filmu se chlastat musí! Nicolas Cage je sice ztroskotanec, ale jistě v divákovi způsobí jen příjemné pocity. Bohém, co nemá nouzi o prachy ani o žízeň. Dilema, zda je lepší whisky nebo nadržená ženská je zde vyřešeno. Nejlepší je chlast požívanej přímo z ženskýho těla! Jen dodávám, že je k filmu taky výtečná hudba. Slabších, ale přece jen 5*. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy si Ben (Nicolas Cage) balí kufry, aby odešel k Seře (Elisabeth Shue) domů, má vedle sebe skleničku, kterou si dolije. Obsah skleničky je ale v každém po sobě jdoucím záběru jiný. Nejprve je sklenička lehce zaplněná, ve chvíli, kdy ji Ben dolívá, je téměř prázdná. O pár záběrů dále je zničehonic najednou zase plná. (poz3n)
  • Nicolas Cage se na roli alkoholika Bena Sandersona připravoval v Irsku, kde se 14 dní opíjel a nechal se při tom točit na kameru, aby později názorně viděl vlastní opilecké chování. Skvěle ztvárněná role mu nakonec vynesla Oscara za nejlepšího herce v hlavní roli. (contrastic)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama