Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold Hill (Robert Preston) je okouzlující podvodník, který objíždí americká maloměsta a vydává se za profesora hudby. Slibuje, že vytvoří chlapeckou pochodovou kapelu, vybírá peníze na nástroje a uniformy, a pak hned zmizí, pochopitelně s penězi. River City v Iowě se zdálo dalším vhodným městečkem v řadě pro jeho podvod. Hill však nepočítá se dvěma věcmi – rozzuření obchodní cestující, kterým kazí obchody, okolo něj stahují smyčku, a jedna knihovnice v River City (Shirley Jones) začíná pro něho znamenat víc, než si připouští. (mortak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Do malého městečka River City v Iowě přijíždí podvodníček "profesor" Harold Hill, který se pokusí z ješitných měšťanů utvořit kapelu a vydělat si tak na živobytí. Potká zde však knihovnici Marian, která ho natolik okouzlí, že i jeho osobité postupy budou rázem tatam. Rozjíždí se to celkem pomalu, poznáváme blíže i vedlejší postavy, ale po první hodince začne ten pravý muzikál. Je to vážně nabité skupinovými čísly, vtipnými glosami, ale ubírám hodnocení za první půlku filmu. / Mé oblíbené písničky - Ya Got Trouble (bylo parodováno v epizodě Crazy Ex-Girflriend), Pick-A-Little Talk-A-Little, Marian The Librarian, The Wells Fargo Wagon / 65% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Co se týče muzikálových čísel, tak špička, co se týče příběhu, tak nejhorší křesťanská červená knihovna - zprůměrovaný výsledek tedy za tři hvězdy. Marian the Librarian, Shipoopi, nebo Trouble se dají vidět znovu i znovu, a Till There Was You převzali a dobře zaranžovali i The Beatles. Potěší i větší využití company - Iowa Stubborn, úvod filmu, či i krátké zpívané mezihry. The Buffalo Bills jsou tu trochu navíc. Bohužel příběh sám je ne moc fungující limonáda o tom, jak ctnostná knihovnice spasí polibkem podvodníka se zlatým srdcem, a udělá z něho lepšího člověka. Vzhledem k tomu, že z vlastní zkušenosti vím, že polibek věřící intelektuálně založenou dívku sexuálně neprobudí (a nikdy jsem nepřišel na to, jakým způsobem ji probudit), bylo mě "profesora" Hilla na konci líto. Tak strašný osud si nezaslouží žádný muž, ať už provedl cokoliv. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama