Reklama

Reklama

Pohřben zaživa

  • Česko Pohřbený (festivalový název) (více)
Trailer 2

170 000 čtverečních mil pouště, 90 minut kyslíku. Není cesty ven. Tvůj osud není nikdy zpečetěn… Paul Conroy je civilním pracovníkem v Iráku, kde je unesen a pohřben zaživa - tak by se dal ve stručnosti shrnout strhující thriller z dílny španělského režiséra Rodriga Cortése. Příběh muže uvězněného pod zemí, kde má k dispozici pouze mobilní telefon a pár dalších věcí, je natočen velmi sugestivním a napínavým způsobem s místy až dokumentární přesností. Zdá se, že jeho osudem je být pohřben zaživa, ale s tím se nehodlá smířit a je rozhodnut bojovat do poslední chvíle… Logika děje je zde vztažena právě k žánru thrilleru a nikoliv k tomu, zda by k takové situaci mohlo v Iráku dojít. Vynikající představitel ústřední role, Ryan Reynolds, svým výkonem dokáže hodinu a půl udržet tempo i pozornost diváka. Ve filmu se objevují i zajímavé společensko-politické otázky vybízející k reflexi ozbrojeného konfliktu nejen v této arabské zemi. Již při svém uvedení na festivalu v Sundance se filmu dostalo nadšeného přijetí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (999)

Psema 

všechny recenze uživatele

Reynolds do TOPky, Cortés do "interest-listu" a Buried do nejzajímavějších filmů loňského roku. Těch několik scenáristických zkratů sice zabolelo, ale Reynoldsova one-man show a Cortésovo odhodlání drží film od úvodních do závěrečných titulků vysoko nad vodou, přičemž závěr nezmizel z paměti ani po několika týdnech. Za podobné tahání diváka za nohu si režisér zaslouží políček... a hned po něm pusu na čelo. Vynikající! A mnohem zásadnější než Boyleových 127 hodin. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Od Rodriga Cortése jsem nic neviděla a tak jsem byla docela zvědavá s čím zajímavým vyrukuje. A musím konstatovat, že udržet diváka v pozoru hodinu a půl pod zemí s Paulem a jedním mobilem v rakvi je pořádný kus umění a tady se to podařilo na výbornou. Ale co mě naprosto překvapilo, byl parádní výkon Ryana Reynoldse od kterého bych to vůbec neočekávala a který to navíc celý táhl sám. Povedený klaustrofobický thriller a za Ryana prostě musím tu jednu hvězdu přihodit. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

FUUUUUUCK! Dost blbá situace co říkáte? Geniální nápad, zavřít chlapa do rakve a jednu po druhé mu pomalu brát všechny naděje, už sám o sobě má potenciál přinejmenším dechberoucí ehm... zábavy (?), která diváka může citově naprosto vyždímat. BURIED zůstává někde na půli cesty a hlavním jeho nepřítelem je čas. Ten film mohl mít hodinu a být naprosto dokonalý, takhle má hodinu a půl a je "jen" nadprůměrný. Dějové odbočky škodí svou nepravděpodobností a odvádí pozornost od toho hlavního a nabourávají dusnou atmosféru, které se podařilo docílit naprosto úžasnou režií. Vůbec celá ta práce s kamerou a nasvícením je na jedničku. No a pak je tu ještě Ryan Reynolds, který podává životní výkon. Výjimečný snímek. Jaké je číslo vašeho sociálního pojištění? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film prinasi presne to, co byste podle nazvu cekali. Pojem one man show dotazenej k dokonalosti, tady od prvni do posledni minuty vidite jen a pouze Reynoldse v rakvi. Reziser nepotrebuje zadny flashbacky, aby vysvetlil, co se stalo nebo s kym mame tu cest a vetsinu filmu tak vyplnujou telefonaty. Hlavni hrdina neni zadnej idiot, takze zavola poldy, fbi, velvyslanectvi, proste chova se podle me rozumne. To uz se neda rict o osobach na druhym konci, ktery maj neustale dokola stejne idiotsky dotazy, je to banda neschopnejch idiotu a je to vicemene jedina vec, ktera natahuje stopaz. Coz ale vubec nevadi, i tak se z toho vytriskalo paradni napeti, par opravdu nervydrasajicich okamziku a sympaticky nehappyendovej cernohumornej konec. Navic Reynolds, ackoliv k nejakymu oskarovymu herectvi ma daleko, tak zahral proste dobre a zaroven vam na jeho postave bude zalezet. Takze pro me nakonec hodne mily prekvapeni. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $1,044,143Tržby Celosvetovo $19,152,480║ Poctivo vybudované napätie a sklučujúci pocit na minimálnom priestore, potvrdenie že aj Ryan Reynolds vie dosť slušne hrať, vďačný námet využitý takmer k dokonalosti, záver prekvapí. /80%/ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o film natočený na nejmenším prostoru. (luxik007)
  • Hudbu k filmu nahráli Filharmonici města Prahy pod taktovkou Adama Klemense. (Pepinec)

Související novinky

Nadpřirození De Niro a Weaverová

Nadpřirození De Niro a Weaverová

06.11.2010

Španěl Rodrigo Cortés si thrillerem Buried, ve kterém si Ryan Reynolds 90 minut poleží v rakvi šest stop pod zemí, udělal dobré jméno. A na dobré jméno se lepí opravdové hvězdy. V jeho mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama