Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letošní 61. ročník slavnostního předávání prestižních televizních cen Emmy, které byly poprvé uděleny v roce 1949, se odehraje 20. září. Významnou událost, která se koná opět v divadle Nokia v kalifornském Los Angeles, můžete sledovat na HBO.  Poprvé byly prestižní televizní ceny Emmy předány v roce 1949. Udělují je dvě neziskové organizace - Akademie televizních umění a věd (ATAS) a Národní akademie televizních umění a věd (NATAS), přičemž ATAS dohlíží na programy vysílané od 18 hod. do 2 hod. a NATAS na pořady vysílané ve dne - sport, zprávy a dokumenty. Jednotlivé kategorie se týkají těchto pořadů, dále výkonných umělců, režisérů, scénáristů ale také technických pracovníků, jako jsou kostyméři, střihači, zvukaři ad. Zatímco aktivní členové obou organizací mohou nominovat jednotlivé programy, nominace ve speciálních kategoriích navrhují pouze ti, kteří sami dotyčnou profesi vykonávají - tedy herce nominují pouze herci, režiséry pouze režiséři atd. Ve většině kategorií pak vítěze volí porota, která musí předem shlédnout všechny nominované pořady. Letošní 61. ročník slavnostního předávání cen Emmy se odehraje 20. září opět v divadle Nokia v kalifornském Los Angeles a můžete ji sledovat právě na HBO. Nominace byly ohlášeny 16. července. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tak na tento ročník jsem se speciálně těšil, protože jsem byl zvědav, jak se N. P. Harris popasuje s rolí moderátora. A troufám si říci, že si poradil znamenitě, ač už v druhé polovině pořadu nedostával tolik prostoru. Jeho nejzářnější moment dle mého přišel při předtočeném vstupu ve stylu Dr. Horrible's Sing-along blog na téma Internet vs. Televize. Nejvíce se člověk pobaví (nečekaně) u odlehčenějších sekcí, kdy se oceňují především herci z odvětví "Comedy" apod. Jako nejzábavnější "presentátor" se osvědčil Jimmy Fallon, jehož vocoderová party vložka byla ve své jednoduchosti geniální, podobně jako výstup mistra Gervaise. Za zmínku ještě rozhodně stojí originální představování jednotlivých scénáristů v USA ultrapopulárních večerních zábavných show a potěšil také sympatický ansámbl z Big Bang Theory. Gratulace z pohledu fanouška míří především Michaelu Emersonovi. Sečteno a podtrženo = Američané se v těchto ceremoniích doslova vyžívají a nutno říci, že v posledních letech mají takřka všechny vysokou úroveň, ať už se jedná o Oskary, Zlaté Glóby, či právě Emmy. A byť se zde našlo pár míst, kdy pro samé rozdávání cen se pozapomnělo na zábavnou složku, těch třech nočních hodin jsem určitě nelitoval. EDIT: Můj 300. komentář a zrovna k předávání cen. Takže, děkuji akademii... ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Oscari se muzou jit zahrabat. A to pekne hluboko. . . Toto bylo perefektni bezchybne udileni cen. Ted uz si nepamatuju, jak to Stewart rekl, ale presne vystihl muj nazor na Neilovo moderovani. Povedene, uvolnene, cool. Jackman se mi libil. Ale NPH je bozan! Jinak se mi mnohem vic libilo podium a technicke zpracovani. Tady nemeli Oscari naprosto zadnou sanci. A In Memoriam dostalo krome Neila i me... Tleskam a davam 100% ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Tak zjišťuji, že mám docela ráda podobné ceremoniály. Zvlášť když se sledují ve správné seriálové/festivalové náladě, moderuje je Neil Patrick Harris a Mad Men vyhrávají několikrát po sobě. (Podívejte se s českým televizním překladem a máte o, ehm, zážitek navíc postaráno.) ()

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený ročník. Parádně udělané sestřihy toho nejdůležitějšího za rok v daných kategoriích, kopec srandy a NPH jako skvělý moderátor. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Emmy se od ostatní podobných slavností přece jen trochu odlišuje. Alespoň podle mého názoru. Ať už je to muzikou, herci, zpěváky, moderátory. Jako by se to nesnažilo hrát na Oscary a já nevím na co ještě. ()

Reklama

Reklama