Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní zpravodajská relace České televize. Souhrn nejdůležitějších událostí dne v ČR i ve světě. (Česká televize)

Recenze (212)

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Opět další z pořadů, který tady podle mýho nemá co dělat a za normálních okolností bych ho ignoroval, ale bohužel normální okolnosti nejsou. Někdy mám dojem, že kdyby se vytvořila hromada hoven a nahoru se napsalo logo čt, příběhnou někteří zdejší uživatelé a budou říkat, jak ta hromada krásně voní a kdyby se pak přes noc ta samá hromada přesunula jinam a jen se vyměnilo logo čt za logo tv nova a přiběhli by k ní ti samí uživatelé, co den před tím, začali by tvrdit že strašně smrdí. Zdejší hromadné přirovnání zpravodajství veřejnoprávky ke zpravodajtsví komerček přejdu s tichým mlčím a úsměvem na rtech. Přece jen za ty roky na csfd už mě hned tak něco nepřekvapí. Přejdu rovnou k věci, tedy k příkladům proč dávám odpad a rozhodně to nebude kvůli porovnávání s bbc. Myslím si, že komedie je zde až dost. 1. Válka na Bálkáně - hlavně z počátku to nebylo nezávislý zpravdajství, ale pouhé předčítání tiskových zpráv vydaných Bílým domem případně sekretariátem NATO. 2. ČT : věc veřejná - to nebylo zpravodajství, ale jednostraně viděné pravdy. 3. Kauza Ďolíček - lidi, kterých se kauza dotýká byli ze zpráv v šoku. Buď učelové lži a nebo naprostá lenost novinářů z ČT zjišťovat si pravdu a dát prostor všem stranám. Opravdu neuvěřitelné, byl jsem v šoku, kam až je Čt schopna zajít a klesnout. Po bodu 3 už jsem se na Události přestal dívat, protože je nepovažuji za objektivní a pravdivé, ale co taky čekat od TV, nad jejíchž "nezávislostí" bdí slepenec prapodivné partičky říkající si rada ČT, kterou jmenujou politici !! Jediný pořad, který na ČT snese přisné měřítko jsou Události, komentáře ve 22:00 na ČT 24 a to je opravdu zoufale málo. Co tady dělá proboha Kocáb ?? Že by novej moderátor zpráv ? No pokud se chce ČT vyrovnat objekitivou zpráv třeba ruský státní televizi, bude kariérista a protekční politik Kocáb ten nejpovolanější. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Novinky (,,jasné a spolehlivé") posílají Události pomalu ke dnu. Zvýšila se akčnost moderátorské dikce (hlavně Savarová) a hustota zpravodajských upoutávek, snížila se důležitost referovaného. V malé desetimilionové zemi má teď hlavní zpravodajská relace veřejnoprávní stanice celých 45 minut, přičemž poměr zpráv ze zahraničí se nijak výrazně nezvýšil, co tam asi chtějí vysílat? Obsah začal VÝRAZNĚ pokulhávat za formou. A navíc: ,,Na silnici tento víkend zemřeli 4 lidi a to je nejlepší výsledek za posledních pět let." (10.4.2012) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jednooké Události jsou mezi slepou konkurencí jednoznačným králem. Nicméně od 1. 5. 2004 ztratily objektivitu a vytrubují do světa euroamerický názor na světové i domácí dění. Od té chvíle jsou pro mne pouze "oficiálním" úhlem pohledu a o tom, co se skutečně stalo si pak raději přečtu na nezávislých serverech. Ty se sice netváří tak profesionálně, ale alespoň nevytvářejí zjednodušený model černobílého světa, ve kterém je za každých okolností Rusko špatné, USA udatné a multikultura prospěšná. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejkvalitnější české zpravodajství. Žádný zázrak světové novinařiny, ale ostudu to rozhodně nedělá takovou, jak někteří tady píšou. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

O tom, jak je to na ČT s nezávislostí a objektivností jsem se mohl přesvědčit na vlastní kůži, oči, uši, nos a hlasivky. Podlézání "správné straně", dehonestace "třídního nepřítele" doma i za hranicemi, vlastně se nic nezměnilo. Když už to tu je, tak by mě zajímalo, jestlipak si Marcela Augustová při dnešních zprávách (a jejich ideologickém zabarvení) ještě někdy vzpomene na časy v Pionierskej Lastovičke (kterou má eufemicky v profilu přejmenovanou na Vlaštovku). Odpad nedávám jen proto, že pak by mi nezbyl stupínek na zpravodajství z výročního sjezdu TOP 09 potvrzujícího vedoucí úlohu této pidistrany v zemi, který se tu jistě taky časem objeví. Jen malý příklad, co je to reportáž (a kupodivu zrovna na téma úpadek žurnalismu). Kromě toho není od věci upozornit na způsob práce dnešních médií, jako stálé zvyšování paranoidního strachu vůči (skoro) všemu. Dámy a pánové, Adam Curtis. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak trochu se mi chce plakat, že nejlepší české zpravodajství pořád ještě neznamená dobré zpravodajství. Proč přebíráte novácké praktiky, pacholci? ()

whack 

všechny recenze uživatele

Jediné spravodajstvo, čo sa dá pozerať. V porovnaní s takou Markízou, ktorej objektivita je na bode mrazu, má ČT 100 bodov. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ani nevjem, prečo tomuto dávam jednu hviezdičku, keď som to nikdy v živote snáď nedopozeral. Znôška mozog vyplachujúcich kydov v prospech práve panujúcej obrazovo-slovnej fámy. Zmyslom tejto schémy je zakryť práve prebiehajúce iné deje, ktoré majú ostať viac-menej utajené. Pričom na celom svete je to približne rovnaké. To, že sa Události ČT a na ne nadväzujúce Události, komentáře tvária serióznejšie, ako akási protiváha výplachu súkromných tv kanálov, nemení nič na skutočnosti, že ide o rovnako dôveryhodné slová a obrazy ako česko-slovenské novinové spravodajstvo z päťdesiatych rokov dvadsiateho storočia. Len je to všetko (vďaka navonok prezentovanému informačnému veku, ktorý je však v skutočnosti vekom dezinformačno infantilným) oveľa sofistikovanejšie podávané, navonok sa dokonca mnohým zdá, že sa naozaj čosi podstatné z tohto odpadu o svete aj dozvedia. A tu sa dostávam k dôvodu tej hviezdičky: aj keď ide v prípade tohto typu spravodajstva o svete o naozajstný hnoj a smetie, ktorý v skutočnosti o tom, čo ľudí trápi a teší nepojednáva, ale vyvoláva umelo vytvorené a presne dávkované stavy trápenia, bolesti, strachu, či radosti, netreba to vôbec odcudzovať, treba predsa netriedený odpad uvážlivo recyklovať, no nie? Šak keď sme už tak všetci dneska tuná zrazu v kríze morálgy a za tú potrebu morálnej obrody a revolúcie v nás (hehehe - ďalší z mediálnych žvástvov a grgov dneška), tak k tomu prihodíme aj eko a bio a hlavne všetko konzumovať v zdraví a primerane športovo zaťažený. Priatelia, nie je to na hovno, je to hlavne na zdravíčko! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zprávy na Čt1, zajímavé události se světa. / Viděné epizody cca *40.dílů / Sleduji jen zřídka. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Minimálně o tři třídy lepší než sajrajt na stanici, která si do loga přivlastnila zavináč. Ona ta objektivita je docela důležitá... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdysi solidní zpravodajství, ale postupně tvůrci převzali manýry komerčních televizí a kvalita šla do análního otvoru. Nezbytná kulturní vložka v závěru mě sere (přepínám) a oddělit sportovní rubriku blokem reklam, upoutávek a agitkama na téma třídění odpadu taky nepovažuju za příliš šťastný krok. 35% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Několikanásobně lepší než sračky na nově. Nejlepší zprávy na českých TV stanicích. Seriózní zprávy s dobrými moderátory. Moc je sice nesleduji, ale rozhodně to je kvalitní zpravodajská relace. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi sestavit koláž z útržků zdejších komentářů. "Televizní zprávy nemají na ČSFD co pohledávat a hodnotí je jen honiči hvězdiček. Výjimka budiž udělena těm, kteří si Události vyhledali a) proto, aby se přesvědčili, jak si stojí v porovnání s Televizními novinami. A při té příležitosti si nahonili jednu hvězdičku. b) proto, aby nám sdělili něco o hromadě sraček, kterou by za normálních okolností ignorovali, načež si k té hromadě sami čichnou a taktéž si nahoní hvězdičku. Vlastně odpad, ale ten se také počítá. c) proto, aby nám sdělili převratnou myšlenku, že Nova by si měla vzít příklad." Nevím, jak je to se stranickým zaměřením; politické exhibice mě nechávají chladným. Já od zpráv očekávám jen tolik, že se srozumitelně dozvím, co se stalo. Úsudek je pak na mně. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Na Jolču a Ivetku se dívám raději než na Ochotskou. Totéž platí pro zpravodajské relace. ČT1 (+ČT2) pro mě byla vždy kultivovanější TV stanicí než je Nova, která mi leckdy připomíná populární televizní bulvár. Totéž většinou platí pro zprávy. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Smrt v přímém přenosu. Kulisy za moderátorem tam zůstaly ještě z dob bolševika. Jinak škoda proudu a ani spát se u toho nedá jak moderátoři monotoně mrchtají. Celý svět, a co se v něm děje, mně může políbit prdel. 0% ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Shrnutí novinek z celého dne, které se bohužel poslední dobou snaží zaujmout diváky Novy milující senzaci a které čím dál víc ignorují zpravodajské principy typu objektivita, nezávislost a kvalita... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi takto nejak má vyzerať spravodajstvo na verejnoprávnej televízii. To najdôležitejšie zo sveta a z domova. Komerčné televízie na svet kašlú, takže divák, ktorý si zo školy pamätá, že Česko nie je stred vesmíru, že Zem je guľatá a otáča sa okolo Slnka, si pozrie Udalosti. Ak je samozrejme Čech. ()

Reklama

Reklama