Reklama

Reklama

Pan Bobr

  • USA The Beaver (více)
Trailer

Waltera Blacka (Mel Gibson) už dlouho trápí hluboké deprese. Vyzkoušel mnoho způsobů, jak úzkostné stavy překonat, nic však nezabírá. Jeho žena Meredith (Jodie Foster) si nezvládá se situací poradit a nakonec Waltera vyhodí z domu. Walter se toulá městem a - posílen alkoholem - se neúspěšně pokusí o sebevraždu. Během noční alkoholové procházky najde kdesi v popelnici maňáska s bobří hlavou. Bobr začne k Walterovi mluvit a stane se jeho prostředkem pro komunikaci s lidmi kolem sebe. Vše se začíná obracet k lepšímu avšak jen do chvíle, kdy bobr Waltrovo vědomí naprosto pohltí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Název působí hodně komicky, ale jde spíše o drama. Bohužel jsem nepocítil tu správnou dramatičnost jakou by měl Beaver mít. Sice je v žánru i komedie, ale komediální scén se nenajde tolik. Nejzajímavější scéna je při bitce Waltera (Mel Gibson) s bobrem. Takových scén by mohlo být daleko víc, ale to nám bohužel nebylo nabídnuto. Mel Gibson poslední roky působí jako neviditelný herec, ale právě v tomto snímku dostal prostoru dost a opět dokázal své kvality. Tudíž opravdu viditelně největší klad je právě on. Mohlo to dopadnout hůř, ale naopak i lépe.. 6/10 = 60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Gibson je skvělý. BOBR pár chybek má, ale jeho myšlenka je skvělá a vlastně i dost originální. Pár částí mě dokonce mile udivilo, kam až Jodie dokázala zajít. Ke konci se výsledek trochu tříští nejistotou jaké by mělo být vlastně ponaučení, nebo řešení celého toho problému, jenže protože žádné univerzální není přejde scénář do klasického otec-syn schématu a přeskočí na úplně jinou kolej. Dalo se z toho vytřískat víc, ale i tak šlo o hodně výjmečný kousek. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané, ještě lépe zpracované a především skvěle zahrané. Mel Gibson je excelentní a do role psychicky narušeného manžela, otce a ředitele společenosti vyrábějící hračky se vžil dokonale. Příběh je sám o sobě velmi hutný a poskytuje zajímavý náhled na problematiku deprese a "normálnosti". Zajímavé porovnání přístupu manželky, hlavního hrdiny, bobra a syna. Především vztah otec a syn je postižen velmi dobře a je pro film zcela klíčový. Ovšem i vedlejší linky jsou zajímavé, dobře se navzájem doplňují a pomáhají utvořit lepší pohled na krizi rodiny a problémy jejích členů. Opět potěšila Jennifer Lawrence - Anton Yelchin měl ale kliku :-)! 8/10! ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahráno, dobrý nápad. Ale opravdu platí, že tenhle námět s bobrem nedokáže utáhnout celý film. Jodie tak jen stále přidává více a více deprese, ale samotný film už se cca po hodině nikam neposouvá. Přesto jsem spokojený protože snímek reflektuje určité sociální problémy (a ne jen v rovině Gibsona) a nabízí na ně velmi originální řešení :) This is a picture of Walter Black, who had to become The Beaver, who had to become a father, so that one day this might just become a picture of Walter Black. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Pozitivní na tomhle filmu je - když neberu v potaz, že je to depresivní příběh o muži, který to v hlavě neměl tak úplně v pohodě - že Mel Gibson je výbornej herec, o kterým se hodně a špatně mluví. Ale proč by mi to mělo jako prostýmu divákovi vadit? Mě jeho osobnost zajímá pouze na plátně a tak se opravdu těším na jeho další role, nebo (a to možná ještě víc) režisérský počiny! ()

Galerie (120)

Zajímavosti (7)

  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • V témže roce, kdy snímek vznikl, si Jennifer Lawrence a Anton Yelchin společně zahráli také ve filmu Like Crazy (2011). (=woody=)
  • Českou stopou ve filmu je skladba "Vjezd gladiátorů", který složil český hudebník Julius Fučík, strýc novináře Julia Fučíka. (Madluska)

Související novinky

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

23.03.2011

Zní to jako podivné spojení, ale už hrála v sci-fi i v thrilleru (nemusím snad připomínat ten nejslavnější), teď to jen zkombinovat. „Samozřejmě, nebude to o souboji s nějakým monstrem či ďábelským… (více)

Reklama

Reklama