Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 1

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (546)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jacksonovo poslední hledání Země Nezemě. Muž-dítě, jehož skutečným světem bylo koncertní podium a opravdovou rodinou jeho publikum, se vrací. Mezi megalomansky skvostnými inscenacemi Kennyho Ortegy (který působí spíš jako starostlivý rodič než režisér a s dětmi má z HSM bohaté zkušenosti) a velkolepou tanečněmuzikální šou prosvítá Michaelův chorobný perfekcionismus a bezelstná naivita spasitele Matky Země. Král popu je rytířem smutné postavy, postava minulosti, která touží překonávat mety zítřka. Bylo to, jako kdyby se na okamžik idealistická devadesátá léta probudila- a pak podruhé zemřela. S posledním tónem. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Je zcela zjevné, že se mělo jednat o bonusový materiál k DVD záznamu koncertů z turné Michaela Jacksona, This is it. Je třeba říct, že dívat se na to dá (což platí hlavně pro ty, kteří v devadesátkách Majkla občas poslechli). S poslechem už je to horší, protože se jedná o záznamy ze zkoušek, takže Jackson zpívá na nějakých 80%, do toho hodně kecá.. ať už o tom, že tady a tam chce mít něco jinak, nebo že nám má všem žehnat Bůh. :-! Překvapivé pro mě však bylo jeho nasazení, smysl pro detail a megalomanství - netušil jsem, že Jackson není vůbec taková troska, jakou ho podala média - naopak, byl velmi aktivní, což jenom záhadně obestírá důvod jeho úmrtí.. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrodružství chlapce z Neverlandu sice neskončilo tak, jak by si on sám přál, ale děkuju Ortegovi za to, že mě nechal nahlédnout za poslední oponu. Právě v tomto období přišla nečekaně chvíle, kdy jsem u Krále přešel z respektu téměř k uctívání a dodnes si myslím, že při sledování musí roztát každý, kdo si někdy zanotoval jeho libovolnou písničku. A že u They Don´t Care About Us nebo Smooth Criminal běhá mráz po zádech nevídaně. Navíc je hodně těžké se ubránit nadšení, které Michaelova osoba vzbuzuje, obzvlášť ve chvílích kdy frajeři tanečníci, kteří ještě před chvíli s drsným výrazem tančili na pódiu, najednou stojí pod ním a každé gesto svého boha odměňují hlasitým jásotem. Tohle charisma doslova uzemňuje. Jenom na happyend v téhle pohádce o slavném návratu nikdo nečeká. Takže se můžu už jen naposledy rozloučit. Goodbye. God bless you and heal the world. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $72,091,016Tržby Celosvetovo $261,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,563,340 //počet predaných kusov 540,717Tržby za predaj DVD v USA $45,196,200 //počet predaných kusov 2,821,643Senzácia!_Fantázia!_Veľkolepé! a to ide o nie moc kvalitne natočený dokumentárny film(hlavne čo sa vizuálnej stránky týka, ide o natáčanie ručnou kamerou), ktorý by sa fakt hodil skôr ako bonus "film o filme" ALE vidieť to zanietenie na pódiu, tie choreografické prvky MJ, spev, v kine to malo neskutočnú kulisu. To čo sledujeme dáva taký silný náboj sajúci z MJ, že v podstate za tú minutáž tohto pozliepaného dokumentu som akoby dostal k mojej spokojnosti dvojnásobnú dávku minút. Nikdy som nebol nijak moc fanúšik MJ ani populárnej hudby ale toto čo ponúka dokument ma dostalo, pohltilo. Michael Jackson bol neskutočný génius v tom čo robil a dá sa povedať že na vždy neprekonateľný. /videl v kine: 100%/ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Show 7/10/// +jasně že Majkl, kvůli němu jsem na to šel, byl jsem zvědav na jeho vystoupení, přípravu, zázemí, to jak se chová, jak se spolupracovníci chovají k němu, jak tvoří a jak se připravuje, plus je tady slyšet jeho hudba, vidět jeho tanec, tvorba klipů ke koncertu -je to o něco delší než by mělo být, 90 min by stačilo, nezazní tady všechny jeho písně, dokonce ani větší než malé množství, kupodivu rozmluvy s ním a se štábem byly zajímavější než samotná zkouška písní na představení, a taky jsem vlastně tak nějak chtěl i víc/// Největší devizou tohoto filmu je, že vám ukáže pohled do zákulisí a na zkoušky, rovněž na to jak Michael pracoval. Je tady vidět zároveň takové předstádium toho jak Michaelův koncert měl a mohl vypadat. To je zřejmě to největší lákadlo, které se mi dostalo a moje očekávání od filmu tak splnilo. O to víc je mi ale líto, že se Jackson svého koncertu nedožil, protože to opravdu mohlo být to nejlepší vystoupení a ta největší show desetiletí. Nakonec se dle mého největším vrcholem filmu stává tvorba k písni Thriller a píseň Earth. Tak je to./// Celkem 73%/// ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Štúdio Sony zaplatilo producentovi Jacksonových koncertov AEG Entertainment za distribučné práva k filmu 60 000 000 dolárov (40 581 670 eur). (marek.stone)
  • V prvý večer premietania filmu Michael Jackson´s This Is It v USA dosiahli tržby z predaja lístkov 2,2 milióna dolárov (1 487 994 eur), čo je pre októbrový utorok historický rekord. Tržby dosiahli túto hranicu ešte pred začiatkom prvého predstavenia o 21:00 pacifického času. (marek.stone)
  • Film bol uvedený v USA uvedený v 3500 kinách a premietal sa aj v stredu nadránom. (marek.stone)

Reklama

Reklama