Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE KRÁSNÁ. BUDE VESELÁ. A BUDE MÍT ČERTA V TĚLE. A AŽ JÍ BUDE OSMNÁCT.......“ /// Tož takové spokojené království to bylo. V královských zahradách se drobotina cpala plackama, pánové lovili po lesích (zvěř) a královna byla samej pták. Nedbala však rady krále a místo styku se dala do holportu s peklem. Chudák Štěpán. Musí teď vyhrabat ve svém srdci velikou lásku a vyrazit do boje.... Vono se řekne – POHÁDKA. Přitom filmařsky tam je několik zajímavejch momentů. Všechno, ale pohřbívá strašidelnej casting, kterýmu vévodí čert Kleofáš, jenž je buď debil nebo teplej (těch tu asi bude víc). Podobnou cestu jako princezna – tedy do pekla – postupně nabírá i příběh, jenž se mění v trapnou povídačku, který by stačil prostor ve studiu. Já byl v šoku, žena se smála a mladej se nudil. Jedinej spokojenej tak byl náš pes, který se mlsně olizoval nad Sabinou L. Chápu ho. Na její slova: ,,PRUBLA BYCH TO“ - dlouho nezapomenu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistíš, jak to dopadne, když si nepřečteš návod ke kouzelnýmu květu. 2.) Ke štěstí mi stačí, když se ve filmu běhá a zároveň směje. (ty vole, už to nehul!). 3.) Nechcu bejt o vánocích za ,,debila“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Eva je krasna princezna, to se musi nechat. Jeji nevinny vyraz tvare a velke vykulene oci dodavaji veruhodnosti princeznovske naivite a tak to ma byt, tedy myslim, tedy jsem. Postava Vaclava Sandy je take jakz takz dobre ztvarnena, rekla bych. Takovym Troskovskym stylem, jeho typickym. Tim nerikam, ze je to spatne. Vlastne se mi to i libilo. Sabina je skvela herecka, naramne me bavila i pobavila, tezko ji pasovat na kralovnu, kdyz neustale i ve svem veku vypada spise jako princezna, ale zahrala to bravurne. Kral normalni. Nic extra, nic spatneho. Zkratka nevycuhoval. Ovsem postava certa me privadela k lehkemu silenstvi, to se neda poprit. Ve sve promenene postave s kamizolou to bylo jeste horsi nez v postave certa, abych rekla pravdu. Nejen, ze herecky vykon stal temer za sebevrazdu, ale uplne nejhorsi na nem, a to v obou postavach, je jeho hlasovy prednes. Neda se poslouchat. Tehle hlas proste nebyl stvoren pro platna. Mluvi, jako kdyby umirala ryba na schodech do kostela. Mozna spise pulec. Procitene to je asi jako kdyz panenske drevo se snazi vydavat sexy vzdechy. Vyvolava stejne pocity a temi je chut vzit kus spalku a pretahnout je oba po hlave. Trosku to vylepsil vyplazovanim jazyka v podobe certa a kulicima se ocima. Ale byl to velmi chaby a tezko zaznamenatelny pokus k naprave. Upozornit ovsem musim na to, ze to neni scenarem, tahle role nabizi velke moznosti, jen se ji musi chopit herec a ne blbec. Pak me jeste pozastavuje, ze Lucifer v podani tak velkeho herce, nebyl zase tak dobre zahran. Ovsem, celkovy dojem byl uchazejici. Maloktery reziser dokaze, aby pohadkova atmosfera opet dychala. Zdenkovi se tohle velmi dari u vsech jeho pohadkovych del a tak davam horsi ctyri hvezdy. Amen. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Milá, laskavá a přirozená pohádka :-), kterých je dnes jak šafránu. Má všechno, co má správná pohádka mít: lásku, trpělivost, odvahu, kouzla, boj dobra se zlem a v neposlední řadě krásné, interiéry i exteriéry a výpravnost. Snaha o vzkříšení klasické pohádky, a proto hodnotím více než pozitivně. :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ufňukaná Eufr..ehm, královna Alžběta III., imbecilně afektovaný čert s pár světlými momenty (chudák krysa!) a zamilovaný pár, kterému osud nepřeje - zní to trochu jako z Pekla štěstí 3, ale naštěstí jde o něco lepší počin než v případě Troškova filmu z roku 2001. Čertova nevěsta má pěkné exteriéry a interiéry, speciální efekty nejsou až zase tak špatné a jsou použité účelně a v závěru mě tak trochu mrzelo, že František Němec nedostal větší prostor, jelikož role démonického Lucipera mu sedla jako ulitá. Příběhově bych vytknul dlouhou expozici, příliš urychlené plnění tří úkolů a celkem useknutý závěr. Vedle toho mi taky místy vadilo to přehnané "pánbíčkování". Klasikou žánru se tato pohádka nikdy nestane, nicméně se u nás už natočily i o dost horší kousky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Anebo Troška teplíčka ještě nikoho nezabila? Proč proboha čert v obleku do světa lidí je světák a frajer, a v čertovském je to teplouš? Zdeněk se rozhodl trošku si udělat prdelky z dětí, a tak vtipy, jako že na děti je potřeba pořádnej pták, lítaj sem tam. To by se odpustit dalo, protože naši nejmenší (alespoň ti co ještě neumí mluvit) jeho sprosťárny nepostřehnou. Co ale znamená trapná hláška o Dorotě Máchalový? Vykrádání se nepřiznává a ani skutečnost, že natočit originální (a nemoderní) pohádku už je v dnešní době dosti nemožné, by neměla být omluvou! Opravdu líbily se mi jenom záběry přírody z lesa. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Interiér mlyna nechala produkcia postaviť 
v barrandovských ateliéroch. (Raccoon.city)
  • Svatá Kryšpína, jejíž mluvící soška hraje v pohádce důležitou roli, se podle náboženských záznamů měla jmenovat Kryšpína Tagorenská. Žila v Tagore v Numidii (dnes Taoura v Alžírsku) v severní Africe. (Nick321)
  • Na Buchlovicích se točilo po nedorozumění s vedením zámku za plného provozu, ale návštěvníci dle režiséra byli velice vstřícní. Na Ploskovicích, kde byly využívány výhradně interiéry a přízemní grotta, podobné problémy nebyly. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama