Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Troška je Troška. Čertova nevěsta je další z jeho pohádek, která originalitou nehýří, ale zase jí nechybí laskavost a pohádková atmosféra, kterou podkresluje nádherná hudba. Co mně do dokonalosti této pohádky ale chybělo, tak to byli herci, protože Václav Šanda před kamerou vypadá jak českej Justin Bieber a není tam vlastně nikdo, kromě Lucifera, jehož postava by byla výraznější a důležitější než podrážka od boty. Proto dávám tři hvězdy. Za poslední Vánoce jsem viděl hezčí a levnější pohádky. A to stačilo málo. Někoho sympatického a přirozeného do hlavní role. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE KRÁSNÁ. BUDE VESELÁ. A BUDE MÍT ČERTA V TĚLE. A AŽ JÍ BUDE OSMNÁCT.......“ /// Tož takové spokojené království to bylo. V královských zahradách se drobotina cpala plackama, pánové lovili po lesích (zvěř) a královna byla samej pták. Nedbala však rady krále a místo styku se dala do holportu s peklem. Chudák Štěpán. Musí teď vyhrabat ve svém srdci velikou lásku a vyrazit do boje.... Vono se řekne – POHÁDKA. Přitom filmařsky tam je několik zajímavejch momentů. Všechno, ale pohřbívá strašidelnej casting, kterýmu vévodí čert Kleofáš, jenž je buď debil nebo teplej (těch tu asi bude víc). Podobnou cestu jako princezna – tedy do pekla – postupně nabírá i příběh, jenž se mění v trapnou povídačku, který by stačil prostor ve studiu. Já byl v šoku, žena se smála a mladej se nudil. Jedinej spokojenej tak byl náš pes, který se mlsně olizoval nad Sabinou L. Chápu ho. Na její slova: ,,PRUBLA BYCH TO“ - dlouho nezapomenu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistíš, jak to dopadne, když si nepřečteš návod ke kouzelnýmu květu. 2.) Ke štěstí mi stačí, když se ve filmu běhá a zároveň směje. (ty vole, už to nehul!). 3.) Nechcu bejt o vánocích za ,,debila“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Týjo, pohádka, která se dokonce dá dokoutat, toť za posledních 10 let úkaz vskutku nevídaný. A divím se podruhé, neboť za ní stojí sám troškař české pohádkové tvorby. Ne, nejde o žádný zázrak, trademarky páně režiséra jsou stále přítomny v množství větším než malém (výprava utržená ze řetězu, pištění, příliš infantilní dialogy a humor), přesto se mi nechtělo zvracet a to je co říct. Je to tak 50 %, vzhledem k uvedenému budu hodný. BTW František Němec si coby čert úkol s trháním vlasů za podobných okolností už jednou odkroutil, konkrétně v pohádce Chytrá princezna. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou ty časy, kdy české pohádky byly pojem, kdy překypovaly laskavým humorem a s poctivou filmařinou vyštípávaly z žebříčků ostatní filmy své doby. Nyní na trůn dosedá Subina Laurinová, debilní čertík (již okoukaný z Princezny ze mlejna) opět klimbá falešným ocasem a celý tým režiséra Trošky se bláhově domnívá, že tvoří digitální kult moderní doby. Na druhou stranu natočili film s úchvatnou výpravou a kostýmy. Možná ale proto nezbyly peňauze na pořádného herce, který by to utáhl za všechny přítomný a přihodil tak na stranu filmu nějaký ten pozitivní ohlas navíc. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Troška okudlal hororovou báchorku Němcové a vytvořil z ní milou, úsměvnou a rokokově laděnou pohádku, jak sám říká. A v tom tkví celý problém filmu. Dějová linie Nevěsty je tak ohraná, že scénář byl asi napsán o polední pauze. On se snaží ji zachránit ze spárů Lucipera. Od čerta (v zelené kamizole, jak jinak, že) dostane tři úkoly (jak jinak, že), které musí splnit. Aby na to nebyl sám, pomůže mu poustevník (tlustý, jak jinak, že), cestu mu zkříží zlá čarodějnice (stará a ošklivá, jak jinak, že) a ochrannou ruku nad ním drží socha svaté Kryšpíny (konečně inovativní prvek!)./// Herecky je na tom mladý pár mizerně. Josefíková je sice tvář neokoukaná a pěkná, ovšem výkonem nepřesvědčivá. Šanda se pořád šklebí (jeho horní dásně si užijete do sytosti), tváří se poměrně přiblble a naivně, což by se hodilo, kdyby hrál hloupého Honzu, jeho postava však spadá spíše do kategorie chytrý a nebojácný. Klacky (spíš balvany) jim pod nohy hází špatné dialogy, které nesnese ani pohádka, jež má právo být dětská, naivní a romantická, ale ve výsledku jsou repliky až moc prostoduché a křečovité. Nutno dodat, že Laurinová je pořád kost a víc by jí slušela negativní role, protože její hlas je někdy až úžasně ďábelský, viz Z pekla štěstí./// Velmi slušné jsou digitální triky. Nevěrohodně však působí herci, jež mají v rámci příběhu zestárnout o 20 let. Kostýmy jsou však nádherně bohaté a načančané, hezké jsou i zámecké lokace. Hudba M. Krkošky (dvorního skladatel Trošky) je to na české (filmové) poměry kvalitní a příjemně doplňuje scény, lehce otravný je nasládlý leitmotiv, který se opakuje příliš./// Čertova nevěsta příjemná na pohled, začíná akční dynamickou scénou lovu, ve výsledku je však sterilní a nudná (dobrá je ale scéna s princi na zásnubním plese) s nevýraznými mladými herci a obhroublými vtipy o „ptákách“, protože dle Trošky by se u pohádky měli bavit i dospělí. Tuhle pohádku si o svátcích pustíte s chutí jen těžko, já dám raději přednost té obyčejné nedělní s papundeklovými kulisami, která má ovšem zajímavou zápletku, je skutečně vtipná a nemá tolikrát ohraný příběh o peklu a třech úkolech, jejichž řešení je zcela nelogické (ta kukačka!) a obsah pekelné smlouvy zmatený. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Troškovi se podařilo dosáhnout úrovně někdejší JASNĚNKY při zachování němcovské vlídné českosti pohádky s lehce biedermayerovým nádechem. Herecky vévodí František Němec, ale ani Josefíková-Podzimková ve svém dívče romantickém závoji v ničem nezaostává a ani představitel Štěpána viditelně nevypadává ze své role, kterou výtečně zvládá i jeho chlapečkovský představitel, který upomíná na Pavla Manga. Českost je obecně dominujícím rysem Troškových pohádek; je tu znát jeho jihočeský původ. Poznámka: Vytýkat pohádce její snově romantickou pohádkovost je bludnou cestou. ()

Eliott

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem celé a tak se zdržím hodnocení hvězdami. S nejvyšší pravděpodobností bych však hodnotil odpadem. Herci jsou nesympatičtí, naivní a vůbec neumí hrát a příběh není ničím výjimečný. Ba naopak mi přijde, že Troška záměrně zkouší kopírovat úspěšné pohádky. Zejména je z toho cítit s Čerty nejsou žerty. I když je to provedeno zcela neuspokojivě, tak dnes mi bylo dokázáno, že malým holčičkám se to líbí. 20% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Říkáte si "Tohle už jsem někde viděl/a?"i když jste si jistí,že sledujete Čertovu nevěstu poprvé?Je to dost možné,protože příběh je tak ohraný,předvídatelný a plný klišé,že už to víc prostě nejde.Úplně totožná pohádka s "Peklo s princeznou",opravdu nechápu,proč je nutná její kopie..Šanda v roli Štěpána mě s*al víc než Mádl,Laurinová opět přehrávala,a jediným světlým bodem je asi Munzarová nebo mladá princezna(která by si teda zasloužila hezčího ženicha).Kdyby autoři zapracovali víc na momentech "překvapení"a na autentičnosti té doby,odpustili si mluvící sošky a tak dál a tak dál,zas tak hrozné by to nebylo.Ale to je opravdu jen kdyby.Takhle si to zaslouží jen jednu hvězdičku-a ještě z milosti..PS:A jak jako,že by to "PRUBLA"?ehm,vážně průser ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je otázkou, jestli je to tím, že byl Zdeněk Troška "vytrestán" a musel na svou novou pohádku čekat o tři roky déle, nebo něčím zcela jiným. Nicméně na každý pád se ukázalo, že Čertova nevěsta patří mezi ty nejlepší pohádky, které se tu v posledních letech urodily. Malebné francouzské rokoko, motivy z Boženy Němcové, zejména ze Spravedlivého Bohumila, několik libých exteriérů i interiérů česko-moravských zámků, zkušení herci a dobře volený herecký dorost. Tolik základní vklady. Nově je zde užito celé škály triků, které dobře dokreslily vyprávění, hlavně dialogy se sv. Kryšpínou. Pohádkové dialogy a situace jsou jen minimálně narušeny vulgarismy a karikami ve stylu starších Troškových pohádek, naštěstí. A i proto je možné také prominout odkaz na Dorotu Máchalovou z blahořečené Bočanovy pohádky S čerty nejsou žerty. Více násilných aktualizací zde není a celkově nic nebrání potěšení z adekvátních výkonů velice příjemné Laurinové a Munzarové, které doplňuje akurátní Suchařípa. Karel Zima je tu od toho, aby uspokojil ty, kterým se dříve líbil mlejnský čert. Jeho nadřízený Němec kraluje zdatně, ovšem jen na minimální časové ploše. Štěpánka Eva Josefíková svým výkonem zcela zastiňuje Štepána Václava Šandy, který je tolik podobný mlejnskýmu Jindřichovi. Jediným vyloženým hereckým fiaskem zůstává hlasatelské cameo Alexandra Hemaly. Obecně lze tedy říci, že Troška mívá ve svých pohádkách šťastnější ruku na osoby něžného pohlaví (hvězda Kubařové z minulé hádankářské pohádky stále stoupá) a nyní se mu volba vydařila obzvlášť - čili předpokládám, že se Štěpánka ujme a stejně tak česká filmová pohádka bude pokračovat minimálně na této úrovni, která mile překvapila. Ocenění z Německa a Ruska tomu minimálně nasvědčují. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Trošku upravená klasika do podoby, která se s troškou ksichtění dá vlastně vcelku bez problémů zbaštit. Ksichtění hlavně nad tím čertem, jak mám pohádkové čerty ráda, který byl uslintaný, škaredý, neoriginální, omšelý a vůbec celkově trapný. Kopnout ho mezi rohy nebo mezi nohy nebo mezi čím by kopanec toho čerta bolel tak, aby vyfičel z té pohádky a dal prostor nějaké lepší potvoře, třeba, třeba, třeba trošku lepšímu čertovi. Navíc tenhle smraďoch byl evidentně z úplně jiného pekla než Luciper. Myšlenka se svatou Kryšpínou (u všech rohatých, kdo byla svatá Kryšpína a čeho je patronkou?) je roztomilá, původní a neotřelá. Královský pár je krásný, ženiši navíc tradičně na odstřel a i tak by byla škoda dobrého olova, hlavní hrdina sympaťák, princezna je krásná a zmiňovaný Luciper je extra třída mezi čerty, však se taky o princeznu neucházel prvně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Další z nových českých pohádek, která stojí za starou belu. Po deseti minutách se pro mě film změnil v čekání na Františka Němce, který se objevil asi za hodinu a byl ze všech viděných rozhodně nejlepší. Na zbytek bych rád zapomněl. Zdeněk Troška zkrátka dál točí filmy, které připadají zajímavé hlavně jemu, točí je podle scénářů, v nichž jsou vtipy, které připadají vtipné hlavně jemu, a které se celkově líbí asi také jen jemu. Do Čertovy nevěsty se navíc nehezky promítá Troškovo kameňákovské období a dialogy jsou leckdy prasácky dvojsmyslné a rádoby vtipné (debata o ptácích), postavy mluví zbytečně obhrouble (král říká královně "Jdeme blbě." a podobně), "komicky" vráží do stromů, poskakují a v případě čertů samozřejmě nechybí idiocie a vada řeči... No a "ordinační" herci jsou mizerní zrovna tak. Kromě hudby a zmíněného Františka Němce není věru o co stát. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Výpravné, příjemná hudba a na české poměry báječně udělané počítačové triky. Dokonce i postavy se tolik nepitvoří jako v jiných Troškových filmech. Bohužel námět je hodně okoukaný a neoriginální. A to sráží tuhle pohádku na dvě hvězdičky. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

S tím bláznem si nic nezačínej, má jen spousty krásných gest a bude tě chtít do svých snů vlákat a do svých sítí vplést. Tato slova z jednoho známého a krásného hudebního duetu jakoby se perfektně hodila na adresu královny z této pohádky, která si začne s peklem, díky čemuž se vplete do jeho sítí a je jen na chrabrém mladíkovi, aby napravil, co královna tehdy pokazila. Zdeněk Troška umí točit líbivé a atraktivní pohádky pro celou rodinu a musím říct, že všechny pohádky se mi od něj líbily. Tedy až do té doby, dokud jsem neměl tu čest s Čertovou nevěstou. Na téhle pohádce mě dokázaly zaujmout pouze věci, které jsou pro celkové hodnocení druhořadé, jako jsou vynikající efekty, výtvarná stránka filmu a také hudba. Nicméně to hlavní, totiž děj a jednotlivé postavy, mě zajmout nedokázalo. Děj byl nudný, vlastně se zde nic moc nedělo, postavy byly nemastné a neslané a neměl jsem důvod jim fandit a přát jim štěstí a lásku až do smrti, protože mi jejich osudy byly naprosto lhostejné. Z herců stáli za zmínku pouze charismatický František Němec a opravdu strašidelná čarodějnice čekající v lesích až rozkvete kouzelná květina. Celkově tedy pohádka z mého pohledu byla mdlá a nezáživná a jako takové jí tedy uděluji podprůměrné dvě hvězdy, přičemž nebýt oněch mnou výše zmíněných plusů, tak bych hodnotil ještě hůř. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, čekal jsem, že si Troška trochu zlepší ´´reputaci´´ za předchozí režírování, ale bohužel se tak nestalo. Dnes natočit dobrou pohádku neumí jen tak někdo. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasická Troškova pohádka, ovšem s ještě horším příběhem a otřesnou ústřední dvojicí. Navíc zde není nic, o co by se mohl Troška trochu opřít. Princezna ze mlejna měla známý písničky, Z pekla štěstí mělo draka a Gotta a Hádanka měla aspoň Dolanskýho. Jenže tady není, až na charismatického Němce (který je ale jen 2 scénách) naprosto nic. Škoda, už ani ta pohádka nejde Troškovi nijak objáhit. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ztratilo to úplně pohádkovost, ale za dobu Troška nemůže, je to velmi precizně vyvedená filmařská práce, hudba, exteriéry, kamera, aranž, kostýmy... po této stránce smekám, ale jinak... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkné, příběhově spíš slabé, herecky upištěné (Troška, no) a proto jen 3*. Němec jako Lucifer démonický, ale moc toho nepředvedl. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

zde se musím zastat, po dlouhé době natočil Troška dobrý snímek, který má hlavu a patu, výborné obsazení (kromě Václava Šandy, který je absolutně bez charizmatu a celkový dojem pohádky sráží), zajímavé exteriéry, peníze - které do filmu byly vloženy jsou vidět, má to atmosféru, konečně to není uřvané a uvřískané jako Z pekla štěstí a Princezna ze mlejna, příběhově to drží pohromadě a je na co koukat, na produkci posledních let je tato pohádka nadstandartní a nezaslouží si tak nizké hodnocení. Bohužel se musím vrátit k postavě Šťepána, Václav Šanda neutáhne hlavní roli a jako herec krom svého vzhledu nemá nic co nabídnout. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama