Chevolution

Chevolúcia

Dokumentární

Mexiko, 2008, 86 min

Fakt zaujímavý dokumentárny film, v druhej polovici sa mi opakovanie informácií už zdalo zbytočné a žerúce čas navyše. Občas by sa zase patrilo povedať, prečo boli vybratí niektorí odborníci na posudzovanie (napr. ten mladý dizajnér, či čo to bol). Odhliadnuc od toho fascinujúci príbeh fotky i človeka v jednom, zase som sa naučila niečo nové - napr. pri akej príležitosti obrázok vznikol.(2.5.2012)

Na môj vkus bolo v Chevolution až príliš času absorbovaného informáciami o fotografovi, ktorému vyšiel záber jedného revolucionára. Napriek tomu, údajov o Che Guevarovi je tu viac ako v celom dvojdielnom filmovom spracovaní. Večná škoda, že je málo času venovaného téme, o ktorej v dokumente rozpráva chlapík rozčarovaný popularitou Cheho a popritom spomína temné stránky jeho života spojené s vraždením ľudí. Tieto fakty sú hodné väčšej porcie. Nuž, možno nabudúce. Jedno je však isté, ak sa kostra dokáže v hrobe obraciať, tak to v Cheho truhle musí poriadne škrípať pri predstave ako je jeho podobizeň dlhé roky využívaná plytkým biznisom.(6.11.2010)