Reklama

Reklama

Cuba Gooding Jr. ztvárnil v tomto biografickém dramatu neurochirurga Bena Carsona. Film vypráví inspirativní příběh chudého chlapce, který překonal množství nelehkých překážek, aby se stal jedním z nejlepších světových chirurgů. Cuba Gooding Jr. si zahrál v biografickém filmu, který vypráví strhující životní příběh Bena Carsona, muže který toužil stát se lékařem. Pocházel z nuzného prostředí, ve škole měl slabý prospěch a navíc vznětlivou povahu, což jsou velké překážky k dosažení tak vysokého cíle. Ovšem díky své matce, jenž dvě děti vychovávala sama, ovšem vedla je k houževnatosti a snaze dosáhnout úspěchu navzdory nepřízni, se Carson nakonec stal jedním z nejuznávanějších dětských neurochirurgů na světě. A od prezidenta Geoge W. Bushe za to získal Medaili cti, nejvýznamnější civilní vyznamenání. V rodině Carsonových zkrátka nepovažují za odpověď, že něco nejde. (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Příběh skoro jako pohádka... Ateistům bude následující věta znít urážlivě, ale... Myslím že v životě tohoto muže je vidět Boží požehnání, přesto že to ve filmu nebylo zdůrazněno dostatečně. Tento film mne opravdu zaujal... Ne pro samostatný zákrok oddělení siamských dvojčat, ale jako celek. Vývoj člověka, který se zprvu zdál být neschopný až do osoby, k níž vzhlížejí naděje mnohých... Některé oblasti sice zůstaly jakoby otevřený, nedokončeny... ale i tak film "pohladil" po duši. Drobné mínus - omezil bych účast na operacích... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Už raz som zažil príbeh, ktorý dojal a zároveň povzniesol. Bol to film Podivný prípad Benjamina Buttona, nad ktorým som rozmýšlal ešte dlho potom, veľmi sa mi páčil. Rozdiel v týchto dvoch filmoch? Zlaté ruky: Príbeh Bena Carsona ma nepozvniesol, teda aspoň nie v takom slovazmysle, skôr ma prinútil sa zamieslieť nad medicínou a darom od boha, ktorý je jedinečný a nie každý ho dostane. Mimo emócií tam bola veľmi vhodná hudba, kedže niesom ani význavač klasiky (vážnej hudby), pri tomto filme mi znela ako sladká melódia. Okrem iného je to dobrý film na večerné posedenie pri telke. Dávam filmu krásne 4* ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný příběh u kterého máte slzy v očích, i když je všechno v naprostém pořádku. Většina filmů je ve stylu "Jak Honza ke štěstí přišel", ale tady štěstí nemá co dělat. Všechno je to vypracovaný tvrdou pílí a podporou osoby, na které vám nejvíce záleží. Určitě jste slyšeli - uč se a někam to dotáhneš. Nevěřili jste tomu, co? Ale i touto cestou se můžete dostat na vrchol. Pokud jste tedy opravdu vyjimečným... A nebo v sobě máte něco vyjimečného. Jako má Ben Carson vyjimečné ruce. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný film, který mě opravdu dostal. To, že je natočen podle života skutečného neurochirurga, který dosud žije, je už jen dovršení toho skvělého pocitu, který vám film předá. Proto si myslím, že není potřeba se nějak hlouběji pitvat - film má jednoduché poselství - You Can Be Anything You Want To Be In This Life - As Long As You're Willing To Work At It! ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnuti mohu říct že po filmu TEN NEJLEPŠÍ a RADIO řadím ZLATE RUCE na 3 místo filmů s CUBOU GOODINGEM Jr. v hlavní roli které jsem zatím měl možnost vidět. Výborny příběh který dokazuje, že i když jste na základní škole úplní trotli nemusí to znamenat že se v životě nedostanete jako v případě Bena Carsona až na vrchol. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama