Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Touha tančit… Touha milovat… „Love and Dance” je film, v němž se mezi rytmem a tancem rodí láska, ve kterém první krůčky hrdinů po parketu strhnou lavinu nečekaných událostí. Hlavní hrdinka snímku, začínající novinářka Hania, nesměle přešlapuje na prahu kariéry. Právě dostala úkol, jenž se má stát jejím vstupním testem. Jenže svět, do kterého vyzbrojená diktafonem právě vyrazila, obrátí její dosud poklidný a pečlivě naplánovaný život vzhůru nohama. Objeví v něm vášeň, rytmus a hudbu a nechá se jimi zcela pohltit. Seznámí se s Wojtkem, milovníkem street dance, který sní o kariéře na Broadwayi, a začne pod jeho vlivem přemýšlet, zda je se svým současným, poněkud přízemním snoubencem skutečně šťastná. Na tanečním parketu také Hania zjistí totožnost muže, který se dobrovolně zřekl práva být jejím otcem. Charismatický tanečník Jan Kettler nepřijíždí do Polska jen proto, aby připravil polské závodníky na European Dance Show. Má mnohem důležitější cíl: vyrovnat se s vlastní minulostí. Podaří se mu napravit staré chyby a vyvarovat se nových? Bude schopen navázat vztah s dcerou, kterou nikdy neviděl, či přesvědčit Wojtka, že obětuje-li své kariéře lásku, udělá stejně tragickou chybu jako kdysi on sám? U zrodu celého příběhu stojí tanec, jenž nenávratně změní osudy všech hrdinů. V jeho svůdném rytmu vyjdou najevo dlouho skrývané stesky, tajemství, možná se v něm zrodí i láska. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

castor 

všechny recenze uživatele

Tak i Poláci si zachtěli zatančit v přítomnosti zapadajícího slunce, bezchybně nasvícených klubů, nánosů klišé, dokonale vypadajících lidech a očekávatelných scénáristických berliček. Shodili rukavice a chtěli si to rozdat se zaoceánskými tanečními jednohubkami. A stejně jako ony spoléhaly na to, že povedené taneční kreace divákovy stačí. A vlastně docela stačí. Podívaná bez větších ambicí seskládá vyjma očekávatelné lovestory z několika klasických překážek (budoucí manžel-hňup) a šlape si to do finále, které nejen všechny žánrové divačky musí těšit!! ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak tedy spíš 3 a půl. Často jsem si při sledování vzpomněla na RBNDJ. Kdo neví, co to je, a chce, ať se mě zeptá. :-) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Poměrně mě to zklamalo, čekala jsem od toho víc, filmy tohohle typu mám moc ráda, ale ty americké, i britské se mi prostě líbili víc. Velké zklamání, ale dávám 3* protože některá taneční čísla mě opravdu dokázala aspoň na dvě minuty vtáhnout do děje no a vlastně jsem se u toho nenudila. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář znamená tradičně jednoduchou romantiku (tady usnadněnou faktem, že hrdinčin nastávající není muž, ale jeho karikatura – a tedy hlavní nositel humoru). Taneční čísla jsou moderní, s perfektní choreografií i provedením. Ústřední pár je sympatický a docela to mezi nimi i funguje. Zajímavé je také to, jak málo si hlavní hrdinka tanečního filmu zatancuje – jedna střihová tréninková scéna, jeden tanec na diskotéce a jeden se svým otcem. Ale ostatní to kvantitativně doženou i za ni. :-) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Sympatické na tomto filme bolo to, že ona nebola žiadna namyslená slečinka a on pôsobil naozaj ako chlapec z ulice. To ostatné sme už niekde videli. Dve - tri choreografie boli celkom fajin ... a samozrejme, že sa tancovalo aj na streche. 2,5* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

A teď si skočíme hezky po slovansku - téměř opravdově, s mírně naivním romantickým přístupem, přesto bez pachuti zámořského umělého sladidla. Sousedsky známé, ale čecháčkovské šaškování nečekejte, hudebně nepřevratné, jen slušně rozmanitá mixáž, tanečně neobjevné, až na dva silné výstupy a nakonec herecky neuzemňující, avšak veskrze příjemné. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dost překvapily v podání super herců, dost dobrého a zajímavého způsobu příběhu, který má slušné komplikace a tak musí přijít i výborný nástup tance takže chválím. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Okouzlující romantické drama, který mě mile překvapilo. Moc jsem od toho nečekala. Nemyslela jsem si, že Poláci uměj natočit takhle pozitvní film se sympatickýma hercema. Je pravda, že poskládání scén za sebou trochu pokulhávalo, ale jinak námět byl hodně super a střih taky a výběr hudby se mi taky moc líbil. Takže dávám zasloužených 75%. Chtělo by to více takových filmů. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tuto skvělou hudební, romantickou, taneční a především polsky svou lahůdku hned několikrát a musím říct, že poláky obdivuju. To co češi nedokážou a to jest udělat z "převzatého tématu" nový film v jiných rozměrech, který si zahraje na duše všech ať je to jak chce musíte přiznat, že s Let´s Dance to má svou určitou jediností společného jen velmi málo a taneční mistr je opravdu velkým mistrem a skvělý Mateusz Damiecki a jeho tělesné kreace hodné pohledu bohů...Miluji, když je ve filmu na co koukat a tady nebylo jen pár hezkýh tvářiček, ale opravdový příběh..Vtipné na tom je, že jsem se poprvé na to podívala obráceně, jelikož to mám stáhlé na části takže jsem dříve viděla konec než začátek ale poté jsem si to pustila ještě párkrát a musím říct, že mě neomrzel a nepřišla jsem ani jednou na "mouchu". ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený taneční film. Musím přiznat, že polský film jsem neviděla pěkně dlouho. Možná, že ani nikdy žádný. A byl to trochu nezvyk poslouchat polštinu, ale film byl výborný. Herecké obsazení bylo příjemné, taneční kreace krásné a příběh tu také byl a teda docela slušný a i zapletený. Plus velmi vtipný snoubenec Izabelly Miko :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak zbytečně dlouhé, tak je to celkem fajn. Je tam nějaký odkaz na polské reálie a historii, ale není toho tolik, aby to stejně nevypadalo místy hodně americky. Skoro je ale škoda, že byl snímek laděn jako komedie, protože jako drama by mohl být lepší. Nikoli výjimečný, ale lepší asi ano. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Polská červená knihovna. Pěkná hudba 32letého Łukasze Targosze a přitažlivý 28letý Mateusz Damięcki to v mých očích vytáhli až na tři hvězdičky. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na Poláky to šlo, ale občas to bylo až trapný. Milostná zápletka nesmyslná. Ona dělala, jako by s tím svým snoubencem (pardon ženichem) měla 4 děti a hypotéku, nechápu co měla za problém. To si radši vezme někoho, koho ve skutečnosti nechce. A ten konec byl teda úplně děsnej. Kdyby ten její seladon nepřijel, tak se v tom obilí na těch 5 metrech čtverečních prochází dokud nenapadne sníh. ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Tance hodně umělé a nudné. Hodně prostřihů tance rozkouskovalo a nic jsem z nich neměl. A nevýrazná hudba. Chyběl mi trochu holywoodský styl. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ja že prečo mi je hlavná hrdinka povedomá, potom som si spomenul že je to "divoká kočka" :) ... film je skvelá oddychovka na nedeľný deň :) ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Asi první polský film, který jsem měla tu možnost vidět celý a velice mě překvapil. Hlavní herecké duo je více než skvělé, i vedlejší postavy nezůstávají v pozadí. Kochaj i tańcz je podle mě i mnohem lepší než podobné americké rádoby teenage taneční filmy. Tohle aspoň má něco do sebe. ()

Reklama

Reklama