Reklama

Reklama

Ojciec Mateusz

(seriál)
TV spot
Polsko, (2008–2024), 296 h 51 min (Minutáž: 40–46 min)

Hrají:

Artur Żmijewski, Kinga Preis, Piotr Polk, Michał Piela, Edyta Olszówka, Ewa Konstancja Bułhak, Eryk Lubos, Bronisław Wrocławski, Bartłomiej Topa (více)
(další profese)

Série(31) / Epizody(396)

Obsahy(1)

Kriminální seriál, který se odehrává v polském městě Sandoměři a hlavní postavou je tamní kněž otec Mateusz, který se rád plete policistům do jejich práce. Někdy se pak musí "zpovídat" svému nadřízenému. Má samozřejmě dobrý odhad a schopnosti přijít věci na kloub. (iwwwah)

Videa (5)

TV spot

Recenze (1)

honajz 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že jsem to začal sledovat někde kolem 200. dílu, takže mi asi chybí paralely a určitě porovnání s předchozími díly série. Trochu se to snaží být podobné jako italský seriál s Terence Hillem Don Matteo (což taky znamená Otec Matouš), z něhož to v něčem nepokrytě čerpá. Ale přece jen, tam, kde chabý scénář, zápletku nebo v podstatě nijakou angažovanost kněze zakryjí krásné italské lokace, tady je jen jedna katedrála a náměstíčko, a tím to hasne. I zde se rozvíjejí paralelní příběhy (manželské, rozvodové, milenecké, námluvní...) a i zde jsou policajti banda hlupců. Jenže zase, co u italské komedie dokážu zkousnout, u polského seriálu mi přijde divné, že jsou policajti taková paka vylízaná. Navíc kněz se většinou objeví jenom v pár scénách a přispěje spíše náhodně - třeba jede na kole po cestě, náhodou mu zazvoní telefon, tak zastaví, mluví, domluví, náhodou zjistí, že má rozvázanou tkaničku, a když si ji zavazuje, náhodou si všimne na cestě ležících klíčů uneseného... Dívat se na to dá, některé průpovídky jsou vtipné, ale těch 45 minut bohatě stačí, někdy bych bral ty díly i kratší. ()

Galerie (1 898)

Reklama

Reklama