Reklama

Reklama

V jedné zapadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci - Berta (M. Hádek) a Vitouš (P. Zedníček). Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a outsider Záprtek (J. Mádl). Když ale hospodu navštíví pekelná inspekce, vydávají se oba vykutálení podvodníčci za čerty. Ovšem čerti to nejsou, a tak váženou pekelnou institucí důrazně požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že také Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit. Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní (N. Konvalinková), která miluje nade vše zlato, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem nedokáže vyrobit ani zlatnický mistr, a tak pro oči ze zlata musí jít služebná Anička (T. Pauhofová), tak trochu za trest, protože jí milostpaní neprávem podezřívá z krádeže. Jenže - kde se dají najít oči ze zlata, to nikdo neví. Snad jedině v pekle by mohli něco tušit. A tak se zoufalá Anička ocitá před pekelnou branou. Naštěstí se tu setkává se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem. Jak už to v životě bývá, když se dva, kterým osud zatím nepřál, potkají, nejspíš v sobě najdou zalíbení. A stejné je to i s Aničkou a Záprtkem. A tak si s úkoly poradí společně... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot 2

Recenze (351)

hippyman 

všechny recenze uživatele

...a čekání na pořádnou novou čertovskou pohádku pokračuje. Člověk musí bejt už fakt úspěšně přežranej cukroví a bramsalátu, aby nedosáhl na ovladač a nepřepl to na něco plnohodnotnějšího. Na druhou stranu, pár celkem vtipných momentů se ve filmu vyskytne, plusem je i dobré obsazení... no na jedno shlédnutí a dost. 50% ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

U této české pohádky, se musíme trochu zamyslet, z jakého pohledu ji budeme hodnotit. Já Jirku Mádla nemusím, ale tady to sehrál docela pěkně. Bohdalová v roli čarodějnice také. Ale přesto tahle pohádka nemá na plných 100%. Toto nejsou ty starší pohádky jako např. S čerty nejsou žerty. Režiséři musejí přijít s něčím novým, aby ohromili diváky. Ale jinak to šlo a průměr stačí. ()

Reklama

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkala, že české pohádky jsou to nejlepší, co člověk může o Vánocích sledovat.. Ale za posledních pár let je nutno dodat STARÉ české pohádky. Už si ani nepamatuji, kdy napsoledy jsem viděla novou českou pohádku, která nejen, že nebyla trapná až za roh, ale dala se použít alespoň jako kulisa k příjemnému rodinnému večeru.. Já teda nevím jak vy, ale já se raději posté podívam na Buriana z Werichem, jak si nadávají do tajtrdlíků, na Šafránkovou nebo i na tu Helenku s Vaškem, ale prskající-šišlající-čertí pošuk Mádl?... děkuji nechci ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipná vánoční pohádka, na čertovské téma, které je nám divákům asi nejblíž. Herecké obsazení je dobré, ale zase je tu to televizní zpracování, které z toho dělá jen průměr. Pohádka stála dost pěněz tak proč tomu nedat filmový kabát a hned by to bylo o něčem jiném. Mádl jako čert dobrý, ale to jeho šišlání mě docela vadilo. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Dalo se... u většiny osazenstva se sice jen vzpomíná na staré dávné časy (třeba Bohdalové Závist), Táňa vypadá hodně dobře jako čertice a Táborský jako čert Ouřada v létajících škamnech je docela síla (aneb když mohla baba Jaga lítat ve hmoždíři, že...). PS, hudba Uhlíř, text písně Svěrák, střih Dalibor Lipský, kamera Holomek. Spolu s režisérem - stará garda... co kromě kameramana dělala i S čerty nejsou žerty... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka se natáčela v lesích 2 km od Želíz . Reliéfy lidských hlav a zdobená jeskyně v pískovcovém bloku,tam kde se chtěla Anička (Tatiana Pauhofová) dostat do pekla, je práce sochaře V. Levého a nazývá se "Harfenice". (aknelkax)
  • Když je Anička (Tatiana Pauhofová) u brány do pekla, tak ve skutečnosti stojí před jeskyní U ještěra, která je součástí Harfenice. Dveře do pekla (jeskyně) museli tvůrci přidělat digitálně. (JT19)

Reklama

Reklama