Reklama

Reklama

V jedné zapadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci - Berta (M. Hádek) a Vitouš (P. Zedníček). Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a outsider Záprtek (J. Mádl). Když ale hospodu navštíví pekelná inspekce, vydávají se oba vykutálení podvodníčci za čerty. Ovšem čerti to nejsou, a tak váženou pekelnou institucí důrazně požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že také Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit. Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní (N. Konvalinková), která miluje nade vše zlato, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem nedokáže vyrobit ani zlatnický mistr, a tak pro oči ze zlata musí jít služebná Anička (T. Pauhofová), tak trochu za trest, protože jí milostpaní neprávem podezřívá z krádeže. Jenže - kde se dají najít oči ze zlata, to nikdo neví. Snad jedině v pekle by mohli něco tušit. A tak se zoufalá Anička ocitá před pekelnou branou. Naštěstí se tu setkává se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem. Jak už to v životě bývá, když se dva, kterým osud zatím nepřál, potkají, nejspíš v sobě najdou zalíbení. A stejné je to i s Aničkou a Záprtkem. A tak si s úkoly poradí společně... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot 2

Recenze (351)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jirka Mádl má talent na hraní ňoumů. Mám ho jako herce rád. Problém téhle pohádky je příliš nerozsáhlé herecké obsazení. Když už v nějaké pohádce hraje Miroslav Táborský, musí tam být každou třetí scénu! Obrovský problém je příliš rozjetý dějový průběh ve druhé půlce pohádky, dokud Mádl ze sebe dělal ňoumu a měl rohy, bylo to takřka ideální. Opravdu zbytečná pohádka. Nejde o herce jde o to, že si museli i herci připadat zbyteční. Škoda, plýtvání časové osy. 3/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pohádky ještě nejsou uplně ztracenej žánr. Obzvlášť se pochlapil Jaroslav Uhlíř, kterej do své hudby zapojil i elektrickou kytaru (když přiletěl Táborský), a skvěle se to k tomu hodilo. Příběh se mi taky docela zamlouval, mělo to docela dobry nápady a asi aji jako harantovi by se mi to libilo. Z mé strany překvapivě spokojenost... ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch povedenějších novodobých pohádek. Nechápejte to však tak, že je dokonalá, to rozhodně ne. Jen tej Bohdalce už by měl někdo to hraní zakázat. Pokaždý hraje úplně stejnou postavu. navíc nevim, proč musí mít postavy poruchy mluvení. Vždyť to neni o nic roztomilejší. Asi si budu muset pustit S čerty nejsou žerty. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Neumím si to vysvětlit, ale letos mě novodobé české pohádky k televizní obrazovce nějak zvláštně přitahují. Zatímco minulé roky jsem se o Vánocích bez pohádek obešel, letos jsem během nějakých 25 hodin viděl hned tři pohádky novějšího data. A pohádka Láska rohatá mě rozhodně dokázala velice zaujmout, je to vtipná, atraktivní a zajímavá pohádka na čertovské téma, která mi poněkud překvapivě sedla a u které jsem se bavil a užíval si jí. A to se přiznám, že Jiřího Mádla absolutně nesnáším a mám vůči němu silnou averzi, ale zde byl tak roztomile vtipný, že mi absolutně vůbec nevadil, naopak mě dokázal pobavit. A velké plus vidím i v účasti krásné Táni Pauhofové, která mě už letos dokázala zaujmout v českém seriálu s produkce HBO "Terapie", kde byla velice atraktivní a svůdná, a tak jsem přivítal možnost, že s ní strávím u televize další příjemné chvíle. A potěšily i další postavy, Jiřina Bohdalová a Miroslav Táborský byli velice vtipní a vůbec celá pohádka byla jedna velká sranda, a to je na tom super. Takže já jako příležitostný konzument pohádek, který jich za posledí roky mnoho neviděl, jsem s výsledkem spokojený a uděluji čtyři hvězdičky. ()

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Poslední půl hodina to mírně vylepšila, ale i jako kulisa to bylo celkem špatné. Zoufala jsem si nad demencí čerta Záprtka, ale pak mi došlo, že čertík "populární" v dobách mého dětství (Blanarovičová) snesitelněji nepůsobil. Tady je to ale o to horší, že Záprtek je hlavním hrdinou, který se nakonec ožení. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka se natáčela v lesích 2 km od Želíz . Reliéfy lidských hlav a zdobená jeskyně v pískovcovém bloku,tam kde se chtěla Anička (Tatiana Pauhofová) dostat do pekla, je práce sochaře V. Levého a nazývá se "Harfenice". (aknelkax)
  • Když je Anička (Tatiana Pauhofová) u brány do pekla, tak ve skutečnosti stojí před jeskyní U ještěra, která je součástí Harfenice. Dveře do pekla (jeskyně) museli tvůrci přidělat digitálně. (JT19)

Reklama

Reklama