Reklama

Reklama

V jedné zapadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci - Berta (M. Hádek) a Vitouš (P. Zedníček). Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a outsider Záprtek (J. Mádl). Když ale hospodu navštíví pekelná inspekce, vydávají se oba vykutálení podvodníčci za čerty. Ovšem čerti to nejsou, a tak váženou pekelnou institucí důrazně požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že také Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit. Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní (N. Konvalinková), která miluje nade vše zlato, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem nedokáže vyrobit ani zlatnický mistr, a tak pro oči ze zlata musí jít služebná Anička (T. Pauhofová), tak trochu za trest, protože jí milostpaní neprávem podezřívá z krádeže. Jenže - kde se dají najít oči ze zlata, to nikdo neví. Snad jedině v pekle by mohli něco tušit. A tak se zoufalá Anička ocitá před pekelnou branou. Naštěstí se tu setkává se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem. Jak už to v životě bývá, když se dva, kterým osud zatím nepřál, potkají, nejspíš v sobě najdou zalíbení. A stejné je to i s Aničkou a Záprtkem. A tak si s úkoly poradí společně... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot 2

Recenze (351)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Ty kometáře tady už mě ani nebaví číst, pořád se jen něco s nečím srovnává, až je to protivný...nechápu proč mám v komentářích k pohádce z roku 2009 číst nějaký srovnávání s něčím co vzniklo skoro před půl stoletím. Princip pohádky to splnilo, dobrý a celkem vtipný nápady tam taky byly, obsazení je na TV pohádku solidní, a že se šišlání někomu nezamlouvalo to je věc jiná. Buďme rádi že se aspoň ČT snaží, protože koukat každý Vánoce až do smrti pořád na stejný pořady i sebelepší by se mi teda nechtělo. Z novodobých pohádek stále patří tato k těm povedeným a vhodným pro děti, kterým se (jak jsem mohl sám vidět) navzdory všem zdejším negativním komentářům líbila. ()

Baxt odpad!

všechny recenze uživatele

Když už radost z čerstvě nadělených dárku pozvolna odešla z mé domácnosti a na ČT zrovna zuřila pohádka, rozhodl jsem se při cestě na záchod "zkontrolovat" hodnocení na ČSFD, neboť jsem včera viděl nějaké nekalosti ohledně hodnocení před vysíláním. Světe se div, nejnovější českou pohádku před uveřejněním ohodnotilo 35 lidí. Zkopíroval jsem v minutě seznam těchto hříšníků a vyvěsil jej jako komentář. A moje pošta se náhle plnila nenávistí! Zde je jeden klenot, který mi přišel několik minut po uveřejnění komentáře: "Sam ses DEMENT! jednu zenu, kterou jsi ty DEMENTE (pouzivam tvoje sluvko, zadna nadavka) jmenoval, je spoluproducentka celiho snimku a tudiz onu pohadku videla davno s predstihem... Nesmazes-li svouj DEMENTNI "komentar" (mimochodem, komentar ma byti vyhradne k danemu filmu, nikoliv aby ses ty DEMENTE vyjadroval o ostatnich uzivatelich) nahlasim te administratorovi a majiteli tohoto serveru!" -Johnys, jihočeský patriot. A pohádka stála za prd a ano, 4 minuty ve středu jsem vynechal. Spokojil jsem se s vysvětlením, že se mezitím z Pauhoufky stala čertice. Bad. ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Hynek Bočan je starý pán, budíž mu tedy odpuštěno, že tvůrce takového klenotu jakým jsou S čerty nejsou žerty dokázal natočit pohádku, při jejimž pouhém poslouchámí u naklepávání řízků mým tělem projižděl čirý hněv a znechucení.Novodobé české pohádky stojí za totální vyliž pr*el a poslední opravdu dobrou, hezkou a milou pohádkou je Lotrando a Zubejda z roku 1996.Od té doby nevzniklo nic, co by si zasloužilo jakoukoliv pozornost.Český film jde sice ke dnu a dobrých kousků se objevuje čím dál méně, ale česká pohádka je dávno definitivně mrtvá.0%. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba, ale jako televizní pohádka v poslední době rozhodně nadprůměrné dílo. Sice je Jirka Mádl opravdu s tím šlapáním na jazyk otřesný a Matěj Hádek moc neví, jak čerta hrát, celkově jsem ale byl spokojený. Je otázkou, zda se na film budu chtít podívat znovu, ale možná ano. Do atmosféry Vánoc jakžtakž sedí. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Mádl mi s vadou řeči častokrát připadal jako retardovaná variace na čerta z Princezny ze mlejna. Je škoda, že většina postav je napsána tak blbě (někdy i lacině okopírovaných z jiných pohádek), že mezi nimi nelze hledat skoro žádné zapamatováníhodné herecké výkony. Od Hynka Bočana jsem čekal trochu víc. 45% za to, že jsem se nejvíc smál trapnosti, díky níž se dala překonat i ta nuda. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka se původně měla jmenovat Zlatý voči. (ČSFD)
  • Když je Anička (Tatiana Pauhofová) u brány do pekla, tak ve skutečnosti stojí před jeskyní U ještěra, která je součástí Harfenice. Dveře do pekla (jeskyně) museli tvůrci přidělat digitálně. (JT19)

Reklama

Reklama