Reklama

Reklama

VOD (1)

Šestice vědců se vydá do sídla, kde jedné noci záhadně přišlo o život 18 lidí. Tam pak zažijí různé praštěné situace a narazí na hodně laciné satanistické kněze. (Netflix)

Recenze (29)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Asi tak: proti kombinaci hororu s komedií osobně nic nemám, jenom většina hororových komedií (čest několika výjimkám v čele s La Grande Frousse), se kterými jsem měl dosud tu čest, prostě z mého pohledu na nic víc, než průměrný, maximálně ve vybraných pasážích mírně nadprůměrný film, nevydala. Ale třeba jsem jenom dosud neměl štěstí na ty správné žánrové kousky, kdo ví... Musím uznat, že tahle krvavá lázeň naplněná mne osobně sympatickým britským humorem patřila ještě k tomu lepšímu z tohoto soudka. Hlavně většina scének s Kennym Everettem byla vtipná, zmíněný komik v hlavní roli slušně zábavný, potěšila i účast velké herecké legendy žánru Vincenta Price a děsivá braková atmosféra v kombinaci s absurdním humorem se tu celkem hezky snoubila (pár lekaček na mě i hororově komediálně zapůsobilo, či-li lekl jsem se a pobavil záhy zároveň). Ray Cameron jako režisér a scenárista v jedné osobě naplnil svůj film řadou nápadů, z nichž některé se povedly, jiné méně, některé jsou znesitelné alespoň v rovině šílených úletů, pár jich hraničí už s trapností, několik scén mě i dokázalo nudit a v tom asi spatřuji největší slabinu snímku: v nevyrovnanosti. Bavilo mě spoznávat narážky na slavné žánrové filmy, ale třeba taková Carrie od Briana De Palmy mi přijde až příliš skvělá na to, aby si zasloužila takto šíleně trapné zesměšnění. Navíc hlavně v prostřední třetině na mě film často působil, jakoby neměl ani jednu souvislou zápletku, spíše představoval slepenec tu kratších, tu delších scének využívající různé známé i originální hororové motivy. Takže vcelku, přes všechny klady, opět... nevyrovnanost.  [65%] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co se to venku děje?" ,,Zní to jako explodující mniši!" Pod báječným názvem se skrývá méně báječná parodie, v níž je samozřejmě nejlepší Vincent Price - bohužel, ve filmu se ukáže jen několikrát a krátce. Odkazy a citacemi na jiné filmy se to tu přímo hemží - Carrie, Vetřelec, Psycho, StarWars, E.T. (,,Do hajzlu, už zase?!") a další. Pobavila mě operace, co se zvrhla v bitvu, kde místo šlehačkových dortů létaly vnitřnosti, vtipné bylo odříznutí hlavy otvírákem na konzervy, marně jsem však čekal na vyhřeznutí vetřelce... Typický britský humor nešetří sarkasmem, místy je však snímek spíše ukecaný, než vtipný. Možná bych uvítal více temné gotiky a méně humoru, každopádně úvodní masakr byl povedený. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle mě hodně bavilo. Hororová komedie, která místy dokonce paroduje slavné bijáky a dělá si sama ze sebe nehoráznou prdel. Některé džouky samozřejmě zavání trapností (Star Wars), ale většina se jich povedla (Vetřelec, E.T.). Navíc britský humor má Bloody rád a tady se projevuje hlavně v dialozích - třeba zrovna v tom, jak se několik postav nemůže neustále shodnout, kolik přesně lidí bylo oběšeno, zastřeleno, probodnuto nebo spáleno bleskem. Dále počítejte s úvodním masakrem, kde zařve 18 lidí, celkem atmosférickým závěrem, ale taky se skupinou dementních mnichů. A Mistr Vincent Price si svou roli neskonale užívá: ačkoliv se objeví jen v pěti scénách a v titulcích je uveden jako třetí. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost zábavná hororová komedie s výbornými herci a k tomu Vincent Price. Vtípky jsou skutečně vydařené a celá atmosféra na zámku a k tomu první polovina 80.let jsou velké plusy k tomuhle filmu. A dobrá rada. Když mluvíte v hospodě zaoněte si pokoopec ať vám ho vaše kolegyně nemusí zapínat :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bolo trošku sklamanie, aj keď úplná katastrofa to nebola. Ak by som to mal hodnotiť ako horor, musel by som dať odpad, toto nemalo s hororom nič spoločné! Bola to skôr taká čierna komédia (možno paródia), ktorú dokážu oceniť hlavne priaznivci infantilného, suchého a primitívneho anglického humoru. Oceňujem herecké výkony - herci zo seba robili idiotov celkom presvedčivo. Páčili sa mi dve scénky: s krtkom a tá záverečná pri mesiačiku :) 50% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama