Reklama

Reklama

Gruffalo

(TV film)
  • Velká Británie The Gruffalo (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / Německo, 2009, 27 min

Bajka o myšce chytré jako liška, moudré jako sova a lstivé jako had. Gruffalo, půlhodinový animovaný film, vycházející z klasické obrázkové knížky spisovatelky Julie Donaldsonové a ilustrátora Axela Schefflera, vypráví kouzelný příběh o myšákovi, který chodí po lese a hledá oříšek. Potkává tři predátory, kteří ho chtějí sežrat – lišku, sovu a hada. Aby přežil, musí odvážný myšák použít svůj důvtip. Prohlašuje, že se má setkat s příšerným netvorem Gruffalem a predátoři se jeden po druhém dají zděšeně na útěk. Myšák si věří čím dál tím víc. Nic se mu v lese nemůže stát. Dokud nezajde za roh a neocitne se tváří v tvář příšernému plodu své představivosti, samotnému Grufallovi. Znovu musí vynaložit velké úsilí, aby unikl nebezpečí. Nakonec najde oříšek a může si ho v klidu sníst. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

wader 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně mile mě překvapilo, že se ještě dneska točí animované pohádky opravdu pro děti. Tzn. žádná abstraktní animace, pomalé tempo, jednoduchý, ale duchaplný příběh... Sice je to asi kvůli tomu, že je to dle knížky, ale i tak jsem rád. a to nejsem žádný puritán. Jasně že mám rád Madagascar, Úžasňákovi apod. ale takovouhle pohádku jsem už dlouho neviděl (novou). Navíc jak to v pohádkách má být, i tahle nese ponaučení: S poctivostí nikam nedojdeš :) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Vtipně podanej potravní řetězec. Perfektní animace, někdo si fakt vyhrál. Bohužel to baví tak maximálně do půlky. Pak se to za prvé okouká a za druhé děj je předvídatelnej jak v nějaké pohádce... A takhle přesně bych to nazval. Teda přesně ne. Bajka bych to nazval. Lepši by bylo to možná jenom přečist... ()

Reklama

KiJi 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh o malé myšce, která svým důvtipem přechytračí predátory – lišku, sovu a hada. A pak dokonce samotného Gruffala… Síla v této pohádce je hlavně ve zpracování – pěkná animace, skvělá hudba, slovo ve verších, trochu strašidelný, trochu dojemný, velmi milý, ale přesto ukazuje krutost přírody, hlavně žádný trapný blbeček, bez kterého se bohužel dnešní tvůrci animáků neobejdou. Prostě se na to bezva kouká. ()

jabbo123 

všechny recenze uživatele

velice příjemná animová pohádka o jedné myši, která přelstila všechny. Klasické vyprávění ve kterém se záměrně opakují téměř totožné události (myšík potká hada, vykecá se z toho - potom potká sovu, vykecá se z toho ...) dají i dospělému divákovi vzpomenout na ty nejklasičtější pohádky našeho dětství a jestli se tam rádi vracíte, neváhejte ani chvilku :-) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jednoduchý, poetický a pomaluplynoucí příběh, který mě vrátil do dětských let. Hrozně milý a pro děti jako dělaný. Hrozně mě to potěšilo, tak dávám 5 hvězdiček a myslím, že takových pohádek by mělo být víc - mnohem lepší než většina vysílaných běžně v televizi. Balzám na duši a trochu poučení. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Premiéru vysílanou na Štědrý den 2009 kanálem BBC One sledovalo 8,8 milionů diváků. (Saku)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama