Reklama

Reklama

Gruffalo

(TV film)
  • Velká Británie The Gruffalo (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / Německo, 2009, 27 min

Bajka o myšce chytré jako liška, moudré jako sova a lstivé jako had. Gruffalo, půlhodinový animovaný film, vycházející z klasické obrázkové knížky spisovatelky Julie Donaldsonové a ilustrátora Axela Schefflera, vypráví kouzelný příběh o myšákovi, který chodí po lese a hledá oříšek. Potkává tři predátory, kteří ho chtějí sežrat – lišku, sovu a hada. Aby přežil, musí odvážný myšák použít svůj důvtip. Prohlašuje, že se má setkat s příšerným netvorem Gruffalem a predátoři se jeden po druhém dají zděšeně na útěk. Myšák si věří čím dál tím víc. Nic se mu v lese nemůže stát. Dokud nezajde za roh a neocitne se tváří v tvář příšernému plodu své představivosti, samotnému Grufallovi. Znovu musí vynaložit velké úsilí, aby unikl nebezpečí. Nakonec najde oříšek a může si ho v klidu sníst. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

jabbo123 

všechny recenze uživatele

velice příjemná animová pohádka o jedné myši, která přelstila všechny. Klasické vyprávění ve kterém se záměrně opakují téměř totožné události (myšík potká hada, vykecá se z toho - potom potká sovu, vykecá se z toho ...) dají i dospělému divákovi vzpomenout na ty nejklasičtější pohádky našeho dětství a jestli se tam rádi vracíte, neváhejte ani chvilku :-) ()

quip 

všechny recenze uživatele

Tyhle BBC pohádky (pokračování Gruffalo's Child a podobný Room on the Broom) jsou fantastické právě tím, že jsou to pohádky. Nejklasičtější vyprávění v rýmech, trojité opakování motivů, k tomu krásná stylizace. Ano, jsou to jednoduché a předvídatelné příběhy - stejně jako v každé dobré pohádce. Úplně vidím, jak si je děti pamatují nazpaměť, dopředu vypravěči říkají co se stane, případně ho opravují pokud se od příběhu "tak jak se stal" odchýlí. Ve všech třech případech je to výborná práce, kde tvůrci přesně ví, co chtějí. Na další projekty Magic Light Pictures (mj. třeba Wild Target) se teda docela těším. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Bajkovský Gruffalo o roztomilé myši, která má však skryté vlastnosti ostatních zvířat (lstivost a moudrost), jenž se projeví v případě nebezpečí. Hezký komentář doprovázen s příjemnou hudbou. Takové pohádky mi chybí. Kde jsou ty doby, kdy před spaním jsme slyšeli z úst našich rodičů nebo prarodičů krásné příběhy po kterých se příjemně usínalo? Díky těmto krátkým filmům se do těchto dob můžeme vrátit. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[Kraťas] Klasická rýmovaná vyprávěčka, která mě poslala pocitově do dětských let, což se dlooouho nepovedlo žádné jiné pohádce, jen tak mimochodem. Strach, smutek, nostalgie, hrdinství nebo smích. To zapnou spolehlivě Pixarovky. Ale tohle bylo jiné. Vážně jsem opět zažil ten pocit, kdy jsem obklopen houštinou příliš dlouhé peřiny bojoval s chřipkou a poslouchal desky s vyprávěnými pohádkami. Škoda animace postav. Absence řeči těla to dost zabíjela. Raději jsem semtam i zavřel oči a představoval si příběh po svém. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších krátkometrážních pohádek posledních let chlubící se ojedinělým zpracováním a výtečným hlasovým obsazením, přičemž ctí veškerá pravidla každé správné bajky. Poučné, leč atmosféricky pohlcující. P.S. Chci album pohádek vyprávěné Helenou Bonham Carter! P.P.S. Kdyby takhle vypadaly Where The Wild Things Are - vůbec bych se nezlobil. (Leč bohužel.) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Premiéru vysílanou na Štědrý den 2009 kanálem BBC One sledovalo 8,8 milionů diváků. (Saku)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama