Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (1 074)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Věta z presskitu "Nečekejte drama, ale komedii", je nesmysl. Nějaký humor tu sice je, ale velmi často má nepříjemnou příchuť nelehké situace, kolem které se všechno točí, a která má během filmu svůj vývoj. U představitele hlavního hrdiny to tak nějak považuju za samozřejmost, ale mile mě překvapilo herectví Setha Rogena. Je tu sice ve své obvyklé póze, ale má momenty, kde je vidět cosi opravdu jiného. No a co se třetí hlavní postavy týká... kdo by nechtěl Annu Kendrick, že?;) To děvče má prostě talent. Poprvé mě přimělo se zamyslet nad tím, že z nebe nepadají hotoví psychoterapeuti, ale že se to svoje "řemeslo" musí za pochodu učit. O montování se do lidských osudů něco vím, ale můj pohled je přece jen o pár levelů níž. 50/50 je plnokrevné, i v nejmenších rolích skvěle obsazené i zahrané, a vůbec celkově dobře zvládnuté nenápadné drama o chování lidí a změnách perspektiv (ovšem ne těmi tradičními okoukanými způsoby) na možném konci cesty. A upřímně doufám, že ho nebudu potřebovat jako praktickou pomůcku. Namísto toho sobě i všem ostatním popřeju, abychom se na něj mohli dívat do sytosti, když budeme mít náladu na ne úplně jednoduchý, ale taky ne krutě depresivní příběh. Ode mě 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já jsem Adam Lerner, Schwannův neurofibrosarkom.“ Další vývojová etapa heterosexuálních mužských romancí. Apatowovská komedie prolnutá s „umíracím“ melodramatem. Romantická linie chlapec-dívka slouží zejména k bližšímu představení titulního hrdiny, jakkoli neodpovídá na otázku, zda Adama přítelkyně opouštějí, protože jsou to mrchy (jak má jasno Kyle), nebo kvůli jeho neoslnivému charakteru a chabé vůli něco změnit. Většinu skutečně dojemných momentů naopak obstarává linie chlapec-chlapec, smysluplně zužitkovávající Rogenovu osvědčenou (jedinou?) polohu „jsem nadržený imbecil a je mi to fuk“. Věrohodně doplňuje Levittova slušného „nepiju, nekouřím, nemám řidičák“ hocha (jehož jediným zlozvykem je zřejmě okusování nehtů). Nápadný kontrast povah ústředního dua je zábavný, jejich přátelství činí věrohodným a navíc nabízí dvojí možné pojetí lidského těla – k přežití/k ukojení slasti. Klidné tempo vyprávění, citlivé protlačení vážného tématu do komedie a redukování sentimentu rozhodně nejsou kvality, jimiž by se mohlo chlubit každé filmové obohacení onkologického diskurzu. 50/50 nejen obohacuje, ale také rozšiřuje, když prostřednictvím zprvu sympatické přítelkyně ukazuje falešný soucit a sobeckou neochotu míchat pozitivní s negativním. Adamova následná skličující samota zpochybňuje platnost často citovaného výroku „žij s lidmi, zemři sám“. Někteří lidi jsou svině, osamělé umírání je opruz a k životu s nádorem patří boleti, únava a zvracení. Banální, ale pravdy. Zprostředkování vědomí, že už nemusí být žádné „potom“ patřilo k těm nejsilnějším, jaká jsem kdy díky nějakému filmu zakusil. Kam se hrabou rakovinotvorná dramata. 85% Zajímavé komentáře: castor, Gimp, ScarPoul ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Netradičně začnu komentář k dobrému filmu nedoporučením. Nedoporučuju se na 50/50 dívat ve vlaku. Já se na něj při cestě vlakem díval, ke konci jsem si pěkně tiše zaslzel, a měl jsem co dělat, abych se před cizími cestujícími v kupé nerozevzlykal nahlas. To by bylo potupné :-D. No ale k filmu - všechno dobré. Joseph Gordon-Levitt potvrzuje svoje herecké kvality. Tak trochu je mi líto Bryce Dallas Howard, která si letos ve dvou oscarových nadějích zahrála takové nesnesitelné krávy, že už ji s tímto typem postav budu mít nejspíš navždy spojenou. Ve filmu se míchá spousta emocí, od smutku po radost a veselí, působí to přirozeně a upřímně, žádný kalkul kvůli oceněním. Být to useklé v nejsilnějším momentě chvíli před koncem, jdu na pět hvězd. Nastavovaný závěr velmi pozitivní dojem z filmu ... nechci říct přímo zabíjí, ale snižuje. Bohužel. Nejednoznačnost by filmu s názvem 50/50 jenom prospěla. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Z princípu tieto emocionálne vydieračky o postihnutých a umierajúcich ľuďoch neznášam... ale toto je neodolateľný film vo všetkých ohľadoch. Navyše vlastne nie je o samotnej chorobe, ale o chlapskom priateľstve. Takým tým pravdivým dobrýwillhuntingovským spôsobom. Všetky postavy skvelé, vrátane Rogena, ktorého prvýkrát niekto využil v jeho tradičnej polohe funkčne pre príbeh. Scéna s nájdením knihy na záchode jasný doják roka, rumázgal som ako decko. Škoda príliš doslovného záveru, hoci následný Pearl Jam to ešte hodí do správnej polohy. 9/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film o životě, o všední realitě, o problémech, které je třeba řešit a nevzdávat život jako kdejakou připosranou hru na babu. 50/50 je skvělý film, brutální citová ždímačka, ale moc hezky se na ní koukalo. Za to mohli hlavně herci, kteří byli takoví, jak je chci znát. Sví a osobití. Všechno, co šlo, v tomhle filmu sedlo a já konečně po delší době opět viděl film, kde výsledkem je obrovská chuť žít. A to zvedne náladu... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $35,014,192Tržby Celosvetovo $41,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,395,917 //počet predaných kusov 133,180Tržby za predaj DVD v USA $5,321,361 //počet predaných kusov 345,681║ trpko roztomilá dráma s dobrým hereckým koncertom /80%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No one wants to fuck me. I look like Voldemort. Tomuto filmu proste niet co vytknut, takze sa o to ani nebudem snazit. Skvely Joseph, este lepsi jeho batshit crazy friend Seth, podmaniva Anna, do toho presne humor, ktory mi sadol ako prdel na serbel (ked su spolu ti dvaja, tak Pat a Mat suvix) a o OST ani nevravim, Som nesmierne rada, ze ku konca roka sa nam tento dost biedny rok na filmy zacina konecne rozbiehat :) PS: Pearl Jam na konci je proste taka smakovicka, ze tomu musite buchnut pat hviezd uz len z principu. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

A takhle to vypadá, když něco zažijete a máte dost talentu, abyste o tom napsali scénář. 10 fuckin' stars! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Gordon-Lewitt si vybírá v poslední době zajímavé role ve skvělých filmech. Role Adama v 50-50 sem patří také. Téma "rakovina" je podáno neotřele, ne prvoplánově dojímavě vydíracím způsobem. Velkou zásluhu na tom mají i herecké výkony - právě Gordon-Lewitt je výborný ve všech polohách - ať už je naštvaný, vystrašený, nebo snažící se být v pohodě. Osobně se mi i hodně líbila postava matky Anjelicy Huston. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o rakovině. Vynikající romantická komedie o rakovině! Sice trochu falešně pozitivní, ale přesto fungující. Režisér Jonathan Levine se po neméně vynikajícím přesahově podobném The Wackness posunul trochu více do komorní polohy, ale přesto je znovu meritem jeho filmu především reflexe života postrádajícího smysl, tentokráte ovšem v mezní situaci boje s chorobou ohrožující samu podstatu života - jak velký je ovšem posun ve vyznění filmu, to nejlépe reprezentuje samotné filmové finále. Pozitivní vyznění je nebývalé. Škoda těch šablonovitých mustrů ve scénáři, s trochou rafinovaněji zakódovaným poselstvím by byl celý snímek mnohem působivější... PS: Seth Rogen zase po dlouhé době hraje v dobrém filmu. Neuvěřitelné... :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...JÁ NEKOUŘÍM, NEPIJU, RECYKLUJU...“...,,VÁŠ PŘÍPAD JE VLASTNĚ DOCELA FASCINUJÍCÍ, PROTOŽE VAŠE RAKOVINA JE VÝSLEDEK VELICE VZÁCNÉ GENOVÉ MUTACE CHROMOZOMU 17P V P53 GENU....“ /// Adam nezažil kuřbu už 6 měsíců (...jo, hraje tu Seth Rogen) a teď mu řekli, že má raka. Šance na život stejná jako ta druhá.... Milej (a trošku i vtipnej) film o rakovině (hmm...), chemo, vedlejší účinky (samá vtipná situace, že?)... Vono totiž dělat si z toho legraci může bejt inspirující. TAK JAK TI JE? (na co se maj asi tak zeptat?) Moudrosti, který s rakovinou nesouvisej... BUDEŠ V POŘÁDKU... (co maj asi tak říkat?) Vydíraj kurvy! I když se to snažej zamaskovat, ale já je i přes vlhký oko prokoukl (nebo je to realita?). Abych nezapomněl: je důležitý mít přátele (i bez raka). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že Patrik Swayzey je ready. 2.) Zjistím, že i rakovina má nějaký klady. 3.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Život netreba brať moc vážne, pretože aj tak nakoniec zomrieme, treba ho brať s tej zábavnej časti a o tom 50/50 je. Veľmi mi toto dielo pripomenulo film Intouchables, ktorý je robený skoro z rovnakého cesta. Silný dej a ťažká dráma, ale hlavne príjemná a zábavná..... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krásný Film! Silně podobný Intouchables.. Tyhle dva Filmy, jsou krásně natočené se silným Příběhem.. Kdo má rád Humor Setha Rogena,tak se určitě i Zasměje! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když život píše silné příběhy, dívá se na ně samo. Seth Rogen udělal moc dobře, že kamaráda přemluvil k napsání scénáře a stejně dobře udělal, když si střihl svou dosud nejlepší roli. Jako neotesance jsme ho sice předtím i potom viděli nesčetněkrát, ale právě v melancholické komedii, ze které lidskost svítí společně s nekompromisními hláškami, se ideálně našel. A protože jen málokdo je lepším průvodcem po real-life komediích než Joseph Gordon-Levitt, nezbývá než se spokojeně usmát, utřít nějakou tu schovanou slzu a říct si jediné. Life. Is. Good. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pozitívny film o rakovine??? Ale áno, dá sa to. Seth Rogen a Joseph Gordon-Levitt sú super dvojka a film má presne taký úžasný scenár, aký čakáte, ale bojíte sa, že ho nikto nie je schopný napísať. Ale je. A to je božské. Scéna, v ktorej ho odvážajú na operačku a on prvý raz stratí nervy (a zošokovaný divák spolu s ním) a uvedomí si, v akej šlamastike sa ocitol, je riadne drsná, horory sa môžu strčiť. Palec hore na jednej aj druhej ruke a potom som prinútil dať palce hore aj najbližšieho psa, ktorý práve v tej chvíli išiel okolo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, 50/50 v podstate zadnej uzasnej film neni a hodnoceni 84% je docela prehnany. Jenze Levine risknul skombinovat dva docela odlisny zanry a vyslo mu to. Mame tu Rogena, kterej hraje svyho typickyho hulice, hlaskare a magora. A zacatek filmu vypada jako kazda druha sprosta komedie, kde tenhle magor chce pomahat svymu slusnackymu kamaradovi balit zensky. Jenze pak prichazi naprostej obrat a mame tu dojemny drama o boji s rakovinou. Sice se desne hraje na city, Huston v roli lehce hystericky matky je az otravna a po 20 minutach mi byl jasnej konec, jenze v momente, kdy uz by to zaclo bejt nesnesitelny, vzdy nastoupi hlaskujici Rogen a atmosferu lehce uvolni. Nicmene v hlavni roli je Levitt, takze za chvily uz se zase resi ta rakovina, coz on ale nastesti utahne, solidne hraje a zaroven to je sympatak. Normalne bych napsal, ze se neumel reziser rozhodnout, co chce tocit a mozna, ze i v tomhle pripade nevedel, jenze vysledek je fajn mix mezi sprostou komedii a citlivym dramatem, ktery me bavilo od zacatku do konce. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dokonce až lituju, že jsem ten film stihl až po Novém roce, protože letos to bude tak nabitý, že ve finále budu mít trable ho nějak vtěsnat do mé TOP10 2012. A zrovna tahle nezávislárna by si to zasloužila. Trochu jsem se bál role nejlepšího kámoše v podání Setha Rogena, ale ten chlápek mě přesvědčil, že "chovat se jako dick" může být i fajn. Filmy o rakovině většinou moc vtipné nebývají, zde to neplatí a vůbec to nevadí. Tenhle nenucený humor, tomu zkrátka sedl. Poté vážnější stránce, v té emocionální rovinně, ale film šlape ještě lépe. Tomu sice dost pomáhá hudba ale především za to může opět skvělý J.G.L., jehož styl mluvení, usmívání a vystupování mám prostě rád. A víc už k napálení plného počtu nepotřebuju. Výborný film, perfektní zážitek. :) ()

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama