Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

Toto som dlho odkladal, ale parada, tie male vtipky, proste super atmosfera, herci. Pekne to do seba zapadlo. 

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Tak jsem se včera podívala na film s českým dabingem. Nic moc.

Ten flm se m opavdu moc líbí. V originále super.

S dabingem- normál. Takový ufnukaný a málo vtipmný.

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

Neznášam takéto citové vydieračky o nevyliečiteľných chorobách ale toto bol prvý film pri ktorom to bolo pekne podané aj s humorom. Jednoducho parádička.. :) 

Barvoj

Barvoj (hodnocení, recenze)

Brooks: Přesně! A jak neměla smysl pro humor a nepochopila ty vtípky.. Anna byla prostě kouzelná!!! :)

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Barvoj: Hej, tá prvá návšteva je bez chybičky. Hlavne keď sa Lewitt pýta koľko už mala pacientov:) A Anna je tu dokonalá, taká roztomilá terapeutka asi ani neexistuje.

Barvoj

Barvoj (hodnocení, recenze)

Brooks: je to přesně jak říkáš..:) jen o vlásek na druhém místě je u mě jeho první návštěva u Anny.. taky bych chtěl takovou terapeutku :D

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Najlepšia je tá scéna,keď Lewitt telefonuje s Annou Kendrick v tom aute. Tak jednoduché a pritom tak krásne :)

Adush93

Adush93 (hodnocení, recenze)

Heretic: Je to především drama, o tom žádná, ale obsahuje vtipné momenty. To se mi na tomhle snímku právě strašně líbí. Není to jen typické "těžké" drama, je právě odlehčené těmi úsměvnými situacemi.

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

wenca: Tak nadprůměr je ten film už jen tím, jak má napsaný a zahraný postavy. A jejich funkčností v příběhu, resp. formě jeho vypravování. Upřímně bych letos (loni) našel jen dva tři filmy, který měly podle mě tak skvěle napsaný postavy. A když k tomu přihodím takovou tu upřímnost, která z toho - podle mě čiší - po emotivní stránce, nevidím důvod tomu neudělit pětku. Pointa? Smysl? Tenhle film nemá hlubší smysl, prostě ukazuje, jaký to (asi) je procházet si rakovinou, a to i když ji přímo nemáš. A pointu osobně chápu v tom přátelství a vlastní rodině, která tě - i když jsi píčus - vlastně imrvére podporuje. Že to není silná pointa? Pro mě pořád silnější než např. ve 127 hodinách, kterým jsi dal za plnou :)

Barvoj

Barvoj (hodnocení, recenze)

wenca:  (***SPOILER no a nebo naopak to balení těch holech.. "Great song... I have a cancer".. to bylo úplně ultimátní.. :D ale pro mě tam třeba pár momentů k zamyšlení bylo... například když Katherine říkal o své starostlivé matce, a ona mu pak řekla, že je vůl.. to mě donutilo přemýšlet o mém chování k rodičům.. že ty věci, které na nich člověka nejvíce štvou mají možná jednoduchou příčinu, stačí se na to jen podívat z nového úhlu.. nebo v diskuzi myslím již zmíněná věta "You can't chage your situation, the only thing you can change is how you choose to deal with that". Jak jsem řekl, byl to film opravdu jako šitý pro mě.. nicméně je jasné, že se nemůže líbit každému a pokud ti tam něco chybělo, tak se nedá nic dělat.. :) 

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Barvoj: To ano, ale mě tam prostě chyběl nějakej smysl, nebo hlavní pointa, něco překvapujícího jedinečnýho ... ale asi je chyba ve mě, ty věci .. to s tou knížkou trochu dojalo i mě:D

Barvoj

Barvoj (hodnocení, recenze)

wenca: no třeba já jsem se smál tak půlku filmu.. a tu druhou jsem měl "slzy na krajíčku".. ne to asi přehánim, ale já jsem se střašně snadno ztotožnil s Adamem... třeba i pro to, že moje máma by si s tou jeho mohla podat ruku.. prostě tenhle film byl jako šitej mě na míru.. (***SPOILER bylo to dojemný - když v koupelně našel tu knížku, když se loučili před operací.., ale zase to zbytečně nepřeháněli a každou chvíli tu atmosféru něčím odlehčili.. ať už večírkěm, nebo balenim holek, nebo koláčkama s trávou.. prostě se mi líbila ta vyváženost.. připadalo mi, že snad všechny postavy měli reálistickou povahu: terapeutka která nemá žádnou praxi a je značně nervózní z prvních pacietnů, přítelkyně, které už její vztah s Adamem nevyhovuje, ale po té zprávě o rakovině ho nemůže opustít (protože je hodná, a pořád jí na něm záleží), ale zárověn s ním nechce být a tak se ve finále chová jako mrcha.. kamarád, který nedává své skutečné pocity najevo a schovává je za maskou nezájmu.. a ta hrozně starostlivá matka.. a všichni ostatní, kteří neví jak mají na Adamovu nemoc reagovat.. já jsem prostě všem těmhle věcem věřil a to se mi líbilo.. no a nebudu lhát.. hodně tomu filmu (alespoň pro mě) přidala Anna Kendrick která byla jako terapeutka naprosto skvělá a do té její postavy jsem se prostě zamiloval... :) Tak proto to pro mě byl vysoce nadprůměrný sníměk..

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Sorry, ale film tak trochu o ničem ... v čem je lepší jak průměr? Nic nedal, občas jsem se připodobnil k některým situacím, občas zasmál hláškám, ale víc jak průměr to není, proč vy myslíte, že je lepší? :)

Ozo

Ozo (hodnocení, recenze)

Heh, no mně ten způsob přišel fakt drsnej, ale koukám, že realita je asi ještě mnohem horší ;)

Hild

Hild (hodnocení, recenze)

Ozo: Já se setkala ještě s horším jednáním doktorů.

Ozo

Ozo (hodnocení, recenze)

SPOILER!
To jako vážně doktoři pacientům TAKHLE sdělují, že mají rakovinu? Nebo to mělo jako vyznět vtipně v rámci komedie? Co myslíte?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Hild

Hild (hodnocení, recenze)

Nemůžu se dočkat filmu, ale teda jsem zvědavá, kdy se dočkám české premiéry, myslela jsem, že už byla stanovená :( A pak se diví, že si lidí hledají jiné cesty, jak film zhlédnout.

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama