Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (1 072)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $35,014,192Tržby Celosvetovo $41,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,395,917 //počet predaných kusov 133,180Tržby za predaj DVD v USA $5,321,361 //počet predaných kusov 345,681║ trpko roztomilá dráma s dobrým hereckým koncertom /80%/ ()

Hild 

všechny recenze uživatele

A to je přesně to, co tak miluju. Těšíte se na pohodovou komedii s vaším oblíbeným hercem a dostanete něco, co absolutně nečekáte. Film vás zasáhne neuvěřitelným způsobem a při závěrečných titulcích si musíte říct: "Sakra, neviděla jsem právě teď film roku?" 50/50 je zatím můj nejlepší filmový zážitek tohoto roku. Návaly smíchu i dojetí. Toto téma už jsme viděli tisíckrát, ale já ho nikdy neviděla lépe. Toto není Hollywood, toto je život. Smekám před člověkem, který psal scénář, na debut výborná práce a hlavně jak si přečtete okolnosti vzniku tohoto scénáře, tak si uznání zaslouží ještě více. Nebojte se citového vydírání a ani toho, že půjde pouze o to, udělat si z daného tématu srandu. Je to dokonale vyvážené a 50/50 je tak zcela výstižný název. Joseph se Sethem vytvořili skvělou hereckou dvojici a hlavně Joseph je zde naprosto famózní. Film musíte vidět, silný snímek a velmi inspirující. Jen drobná otázka, co máte proti tomu závěru? Já si například nedovedu představit lepší závěrečnou větu. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po několikahodinovém odstupu zvýšeno na plný počet.. Tvůrci si to totiž zaslouží. Ať už za samotné výkony herců, nebo za nenásilné vtažení do světa této kruté nemoci, bez "zbytečného tlačení na pilu" (né že bych byl v opačném případě jeden z těch, co při podobném tématu nadávají do citových vydíraček). Už si nevzpomínám, kdy naposled jsem při sledování filmu zažil tolik UPŘÍMNÝCH emocí. Výborný soundtrack je už jen bonusovou laskominou - 90%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bylo to přesně takový, jako jsme to čekali. Drama s komedií v perfektním vyvážení co nepostrádá vtip, a s excelujícím Levittem, kterýmu za zády hláškuje vynikající Seth Rogen. A že to jsou pořádný hlášky. ("Look at it! That's Rachel! And that's a fucking filthy Jesus-looking motherfucker, and they're kissing!") Sice jsem čekala, že se víc dojmu, ale ono to bylo v týhle civilnější formě mnohem přesvědčivější. Ocenila bych sugestivní pohled na věc, ať už jde o Adamovu chůzi nemocnicí krátce po tom, co se dozví diagnózu, kdy se divák skutečně může vcítit do jeho pocitů nebo scény z klubu, kam ho zatáhne kamarád. Přesto všechno mi nešlo zbavit se pocitu, že to není zas tak objevný a inovativní, spíš je to starej známej příběh podanej relativně netradiční, ale v ničem přelomovou formou. Rozhodně to ale není chladnej kalkul, právě naopak! Určitě v brzký době plánuju další (a ne poslední) opakování. Hodně silný 4* a film, co opravdu stojí za zhlédnutí. ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

Film, který mi po dlouhé době nerozházel moč a uchopil mě opravdu pevně za srdce silou 120.000 Newtonů. Na konci jsem se přichytil, že jsem se konečně dočkal filmu s lidským příběhem, který mi rozmazal řasenku. Nejpohodovější drama , které jsem za rok 2013 viděl. Levitt v roli tenisáka, parádně fungující chemie přátelství s Rogenem, uštěkaná přestarostlivělá matka a čerstvě vyštudovaná doktorka zvládli utáhnout vynikající drama s prvky komedie. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy jde Adam (Joseph Gordon-Levitt) prvně na chemoterapii, míjí stařenku, která se sotva drží na nohou. Po několika krocích ji však můžeme spatřit, jak se narovná a "zdravě" mizí ze scény. (Shaleman)
  • Seth Rogen (Kyle) prohlásil, že když mu jeho přítel, spisovatel a spoluscenárista Will Reiser oznámil, že má rakovinu, zrovna seděl na záchodě. Ačkoliv to oběma připadalo směšné, pro film to prý bylo "příliš nechutné". (akisha)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama