Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (700)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Iste bolo cieľom šokovať a nie len natočiť jeden s tisícky hororov, čo sa podarilo podľa môjho názoru perfektne. Holandských filmov som veľa nevidel (vlastne žiadny), ale tento stojí za to. Natočené, povedal by som výborne, až na ten detail spojenia tých ľudí. Tam sa mohlo ísť trošičku viac do dôsledkov - herecky taktiež zvládnuté - až na toho menej inteligentného detektívovho kolegu - to bol vyložene úplný pako. Ľudská stonožka je jedno z diel, kedy dúfate, že sa stane vo filme obrat v dobro, ale režisér vám napriek tomu naservíruje na tanier nechutnosti. Už názov vyjadruje o akú myšlienku vo filme pôjde - vytvoriť z ľudí stonožku. Vieme, že ide o neštandardne šialený film, ale musíme sa na neho jednoducho pozrieť, aby sme mohli hovoriť, ako veľmi bol film šialený. Verdikt - Veľmi! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzvrácenějších filmových nápadů působí chvílemi opravdu hodně nechutně. Když už mám ale takový humusácký nepochopový nápad, tak se snažím ho aspoň nějak využít bez logických chyb. A to se tady vůbec nepovedlo, takových kravin co se tam objevilo... Některé momenty se musí ocenit, ale jinak to byla až na ten nápad celkem nezáživná podívaná. 45% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkná bizarnost s pošahaným Mengelem. Během sledování se mi vybavovaly filmy Cronenberga, Greenawaye či Pasoliniho, stejně jako především literární fantasie C.Barkera či H.P.Lovecrafta. Hnusné, a přece jsem byl zvědav, jak vše skončí. Jen jsem čekal poněkud delší stonožku, ovšem způsob spojení mě opravdu nenapadl! Dieter Laser je vskutku démonický, až jako by byl z jiného světa, či doby. Pokud se při sledování zdá míra zhnusení neúnosná, stačí si jen připomenout, že se jedná o film. A jak už to u podobných bývá, během natáčení si nejspíše všichni užili spoustu legrace... ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Stonožka kulhá na všechny své končetiny - tak dokonale absurdní film jsem neviděla již dlouho. Vrcholem je asi scéna "oko za oko, zub za zub", u které jsem měla co dělat, abych nespadla smíchy ze židle. Samotný závěr by pak byl mnohem působivější, kdyby předchozích 90 minut člověk nestrávil občasnými záchvaty smíchu a (to žel častěji) nudy a kroucení hlavou nad debilitou všech postav (nejchytřejší byl asi trojpes, neb ještě před začátkem filmu moudře pošel). EDIT: Hahaha ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Film, jenž se bude Němcům líbit asi jako Slovákům první Hostel. Stupiditou a "hereckými výkony" plně srovnatelný s oběmi Rothovými dílky, leč nejde mi ho jen tak mrsknout do žumpy, jelikož v závěrečné třetině se v několika sekvencích kombinací hnusu, zoufalství a bezvýchodnosti nepříjemně tne do živého. A to i doslova. Větší míra gore není potřeba, vše obstarává ústřední nápad. 5/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Film od jednoho filmového kritika z magazínu Premiere, jako vůbec první film nedostal ani jednu hvězdičku na bodové stupnici. Tom Six to bere jako velký kompliment. (headcrab)
  • Když doktor (Dieter Laser) poprvé spojí všechny tři dohromady a začne je fotit, používá Canon Digital Rebel. Když se úhel záběru změní a doktor je při focení vidět znovu, používá fotoaparát značky Nikon. (Mrs.Blue)
  • Když Lindsay (Ashley C. Williams) běží nahoru po schodech se zakrvácenou paží, dotkne se rohu zdi, ale krev na zdi je ještě před tím, než se jí dotkne. (Mrs.Blue)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama