Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak začátek s těma holkama byl docela trapný. Dialogy a chování bylo jak z hororů osmdesátých let. Pak už je to občas nechutná zvrácenost, které jsem se občas i zasmál. "Potřebuju srát" :D Konec se mi celkem líbil. Nebylo to tak špatný, ale já nejsem zase až tak zvrácený člověk, abych tohle mohl nějakým způsobem ocenit. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tímto jsem snad doplnil veškeré své hororové mezery. Konečně se dostalo i na tak dlouho odkládanou stonožku. Mohu potvrdit, že přes všechen hype okolo celého snímku, čehož se vždy právem obávám, zklamán rozhodně nejsem. Vlažný, ale poměrně svižný začátek, přičemž se to celé rozjezde hned po poruše automobilu. Tempo bylo tak kvapné, až jsem si po půl hodině sledování nechápavě říkal; operace již dávno proběhla a co se tu teď proboha může ještě celou jednu hodinu odehrávat? No, naštěstí to však byla parádní znepokojivá podívaná, kterou slabší povahy jednoduše nedokoukají. Není divu, že tento film patří mezi ty nejznámější a absolute must-watch horory! K pěti hvězdám v závěru chyběl snad už jen neproběhnuvší souboj doktora s japončíkem na zemi. Se všemi aspekty a hlavně tedy atmosférou jsem nadmíru spokojený. 80% PS: Ne že bych si na tom nějak zakládal, ale udivuje mne přehnaná snaha o zakrytí citlivých míst všech zúčastněných ze strany doktora a s ním tedy i režie. Když to vezmu nejprve z pohledu doktora, tak svému psu by přeci také nezakrýval genitálie a z hlediska PG doporučení na tento film může stejně koukat jen plnoletá osoba, přičemž se určité scény stejně mohou v některých zemích setkat s cenzurou, tak o co vlastně jde? ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Iste bolo cieľom šokovať a nie len natočiť jeden s tisícky hororov, čo sa podarilo podľa môjho názoru perfektne. Holandských filmov som veľa nevidel (vlastne žiadny), ale tento stojí za to. Natočené, povedal by som výborne, až na ten detail spojenia tých ľudí. Tam sa mohlo ísť trošičku viac do dôsledkov - herecky taktiež zvládnuté - až na toho menej inteligentného detektívovho kolegu - to bol vyložene úplný pako. Ľudská stonožka je jedno z diel, kedy dúfate, že sa stane vo filme obrat v dobro, ale režisér vám napriek tomu naservíruje na tanier nechutnosti. Už názov vyjadruje o akú myšlienku vo filme pôjde - vytvoriť z ľudí stonožku. Vieme, že ide o neštandardne šialený film, ale musíme sa na neho jednoducho pozrieť, aby sme mohli hovoriť, ako veľmi bol film šialený. Verdikt - Veľmi! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přes poměrně zajímavej nápad mě Lidská stonožka trochu zklamala. Možná jsem čekal více krve nebo mučení, ale tohle bylo spíše psycho, takže mě to malinko zaskočilo. Každopádně psychohaluzz ve vysokém měřítku! Však si sami představte, že vám někdo sere do huby a vy s tim absolutně nic neuděláte! Jinak v takový bouřce bych nevlezl ani já k takovýmu zjevu, jako byl náš hrdina v bílém. Doktor Smrt sám osobně! No a ten konec, to byla vážně síla... ()

lillien 

všechny recenze uživatele

No to byla ale vskutku legrační píčovinka:) vzhledem k tomu, že o svém dokonalém duševním zdraví pochybuji již několik let a vcelku jsem se s tím už přestala trápit, úplně s klidem přiznávám, že u této podivnosti jsem vůbec neměla návaly na zvracení, ni zrak jsem znechuceně neodvracela..ba naopak musím ocenit a vyzdvihnout úchylnost a originalitu nápadu, lidská mysl mě opět mile překvapila netušenými hranicemi své fantazie. Pořídit si takhle bizarně sešitého pejska, jako doktor Heiter,to by mě opravdu nenapadlo. Odpouštím několik nesmyslných momentů v jednání postav, které by se snad i v tak šokujícím prostředí daly vyřešit jinak a lépe. To, že mě film od začátku do konce bavil to v pohodě vyváží. A závěr se mi taky ohromně líbil. Celou dobu jsem totiž přemýšlela, kam až sahá pud sebezáchovy..Nakonec se plně ztotožňuji s rozhodnutím japonského prvního článku. Když totiž lidskou důstojnost dokonale utopíte ve sračkách, nastává otázka, zda má ještě další existence vůbec smysl. Takže: nehmen Sie platz, bitte a bavte se. Už se těším na dvojku:) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)
  • Klietka, v ktorej bola zavretá "ľudská stonožka", bola v skutočnosti obyčajná klietka pre psy. (ShortyIC)
  • V úvodnej scéne mal Dr. Heiter (Dieter Laser) na sebe slnečné okuliare. Tieto okuliare patrili režisérovi filmu Tomovi Sixovi. (ShortyIC)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama