Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem působivá ujetost. Tady to není blé až tak explicitního ražení, ale hnus je to nemalý. Ambiciózní a odporně charismatický dr. Heiter (palec nahoru pro jeho představitele), vysloužilý specialista na oddělování siamských dvojčat, se rozhodne stvořit siamské trojče. Test se psy už má za sebou, teď je řada na lidech. Představte si, že budete dýchat přes něčí prdel, a přijímat skrze ní potravu. Představa ne úplně snadno stravitelná... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Lidská stonožka je hororový snímek o jednom nápadu. Někomu to asi stačí a v době uvedení ten nápad možná někoho mohl šokovat, ale mně se v té době přemrštěný hype okolo tohoto díla úspěšně vyhnul, a když se na něj dívám dnes (deset let po prvním uvedení), nemá mě vlastně čím překvapit nebo pobavit. Bavit se dá snad jen tím opravdu dementním chováním všech postav a solidně odevzdaným bláznivým hereckým výkonem Dietera Lasera. Podprůměrná záležitost. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přes poměrně zajímavej nápad mě Lidská stonožka trochu zklamala. Možná jsem čekal více krve nebo mučení, ale tohle bylo spíše psycho, takže mě to malinko zaskočilo. Každopádně psychohaluzz ve vysokém měřítku! Však si sami představte, že vám někdo sere do huby a vy s tim absolutně nic neuděláte! Jinak v takový bouřce bych nevlezl ani já k takovýmu zjevu, jako byl náš hrdina v bílém. Doktor Smrt sám osobně! No a ten konec, to byla vážně síla... ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal tohoto filmu, na ktorý som sa tak tešil. A mal som sa prečo! Je dobré vedieť, že aj v tejto dobe sa ešte natáčajú odporné, oplzlé a hnusné exploiťáky, ktoré sadnú len zopár ľuďom. Mne sadol dokonale. Za tú stopáž 90 minút som sa vynikajúco bavil. Film má veľmi rýchli rozjazd, 10 minút, ani sa nenazdáte a dievčatá už ležia u záporáka v dome. Fakt neviem, kde pán režisér toho záporáka zohnal, ale ja by som do jeho domu nevstúpil, ani keby vonku padali valašky. Potom okrem toho hnusného nápadu, ktorý je veľmi pekne odprezentovaný záporákom prichádza aj scéna, kde je kopec napätia. No Ďalej už nebudem prezrádzať, ale je to fakt sila. úplne som sa počas filmu vžil do úlohy každej postavy ("článku") a ostal som maximálne znechutený. K tomu je koniec ešte presne taký ako ho mám ja rád, veď sami uvidíte. Čo sa týka hudby, tak sa mi páčila, nevtieravá, len taká podvedomá, ale dobrá. Herecké výkony sú dosť rozmanité, najlepší bol samozrejme záporák a s ostatnými postavami je to horšie. Tento film môžem jednoznačne doporučiť! ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Ústřední odporný nápad zvedá kufr fakt dost, to opravdu jo. Jinak mi to přijde co do hereckých výkonů takové dost přehrávané. Chování dvou bab je extrémně vygradované do blondýno-blbostních sfér. Doktor je zase ultra moc expresívně samolibej narcisek, kterej se vyžívá ve svých pomalých lascivních gestech snad ještě víc než Billy Drago. Tohle mi ale zrovna v tomhle filmu přijde, že tyhle přehrávané/špatné herecké výkony jsou záměrné. Některé násilné a nechutné scény jsou oproti tomu dost naturalistické a reálně vypadající. Takže z toho pak vzniká docela zajímavě kontrastní dílo. Jsem zvědavej co má být v plánované dvojce. Tři a půl hvězdy, ta půlka je navíc za tu ústřední těžce úchylnou myšlenku :-) . ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně na začátku filmu jedna z dívek převrhne sklenici vody a Dr. Heiter (Dieter Laser) odchází pro ručník. V dalším záběru je ale sklenice opět plná. (hero_bk)
  • Motiv lidské stonožky se objevuje i v 1. epizodě 15. série seriálu Městečko South Park (od r. 1997), kde chce pomocí ní Steve Jobs vytvořit nový produkt, a to kombinací iPhonu, iPadu a tří spojených lidí. (tomces)
  • Film je opravdu 100% lékařsky přesný. Tom šel přímo za otcem své přítelkyně, holandským chirurgem, který mu (ač po prvotním odporu vzhledem k jeho lékařské přísaze) po pár dnech poslal přesnou rozsáhlou chirurgickou zprávu o provedení lidské stonožky, protože se mu líbil ten nápad, a navíc je to také velký filmový fanoušek. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama