Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľa psychopatickej šokovo-hororovej muziky za pomerne málo peňazí, európa znova "preštila" hollywood a áziu. film nie je založený na nechutnostiach v zmysle gore efektov a rôznych trikov, ale nechutnosti nápadu, zvrhlosti námetu a dokonalého, komorného a minimalistického prevedenia scenára do jednej naozaj ťažko stráviteľnej šialenosti, ktorá je veľmi znepokojivá - hlavne po odhalení rôznych prípadov kadejakých bláznov, ktorí v skryte pivníc a svojich odľahlých domovov robia kadejaké zverstvá. téme spájania siamských dvojčat spracovaná menej filozoficky ako napríklad v greenawayovom Z.0.0., no rozhodne oveľa zvrhlejšie a temnejšie. Film pre vybrané publikum. Dieter Laser diabolský a úchylný. Ten ústredný nápad je vážne tak uletený, že vlastne ani nevadí, že celá hodina a pol nemá nejakú extra veľkú príbehovú líniu, oblúk a v podstate sa toho "dramaticky" čo do deja veľa nestane. V žánri rozhodne pozoruhodný prírastok, ktorý sa rýchlo stáva kultom. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nápad není špatný, ale to je jediné co mě u tohoto filmu napadá jako klad. Herci se vůbec nechovají jako herci, ale jako blbci. Kamera chaotická a amatérská, děj je předvídatelný a bez špetky něčeho co dokáže aspoň trošku zaujmout. Pokud má být další díl, tak se mu vyhybám obrovským obloukem... 2/10 = 20% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Film o jednom nápadu, který "drží pohromadě" pouze díky tomu, že se veškeré postavy chovají jako debilové. Film založený na grotesknosti může být znepokojující i zvrhle humorný současně, ale stejně tak může sklouznout jen do nechtěné směšnosti. Aby byl znepokojující je potřeba podmanit si pozornost diváků tím, že vyprávění přemůže jejich instinkt dílo zpochybňovat. Právě v tom "The Human Centipede" selhává na plné čáře. Pouze v posledních pár vteřinách se podaří opravdu na diváky zapůsobit drastickou tečkou, která výmluvně ukazuje, proč předchozích více jak 80 minut nemohlo fungovat. Zde totiž mizí smích vyvolávající absurdita, okatá vyhrocenost, karikatura sklouzávající do parodie, vnitřní nelogičnosti i nesmyslné natahování a filmařská nevyhraněnost. Namísto toho nastupuje scéna sama o sobě obsahující tragiku, zoufalství, krutost a bezmoc. "The Human Centipede" je v prvé řadě egomanský projekt Toma Sixe, který měl pouze za cíl na něho navzdory zjevným filmařským a tvůrčím nedostatkům upoutat mezinárodní pozornost a udělat z něho sledovaného režiséra. Jenže tato sláva je příznačně Facebookové době krajně prchavá, neboť statut autora nechutného filmu mizí v momentě, kdy přijde někdo jiný a Sixovu mizernou kartu přebije. To naštěstí záhy provedl funkčnější "Srpski film". ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Dieter Laser jakožto zvrácený chirurg je perfektní, jeho démonický vzhled a přehrávání je přesně to, co takový film potřebuje. Samotná myšlenka "lidské stonožky" je natolik pošahaná, nechutná a zvrhlá, že už ze samotného vyprávění o ní jdou na běžného člověka mrákoty. Tohle jsou však jediná pozitiva, která lze říct o tomto filmovém počinu, neboť celé ztvárnění je natolik amatérské, až budí nechtěný úsměv. Pouhé několikaminutové zamyšlení se nad výtvorem německého chirurga je nepochybně působivější než celých devadesát minut tohoto filmu. Mohl z toho být takový teror, který by psychicky zdeptal i P. P. Pasoliniho, kdyby byl ještě mezi námi, avšak to by scénář musel napsat někdo s vizí (a talentem) a poté ho zadaptovat někdo...sakra kdokoliv kromě Toma Sixe, který nedokáže film obdařit ani špetkou napětí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně průměr, možná i podprůměr, ale ten neuvěřitelně zvrácený nápad to táhne nahoru. Znepokojivej pocit jsem z toho filmu měl od začátku až do konce, respektive ho mám i teď, jen když si na něj zpětně vzpomínám. Myslím, že horší osud, než měla jedna z doktorových obětí, už ani nelze pro člověka vymyslet. PS: Co chce Tom SIx vymyslet pro sequel (Full Sequence) si ani neodvažuju odhadnout. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Nápad se zrodil v hlavě Toma Sixe velice jednoduše. Koukal s kamarády na televizi, kde zrovna byla řeč o nějakém pedofilovi. Tom řekl, že by mu měli přišít pusu k zadku tlustýho kamioňáka, že by to pro něho byl dobrý trest. Později si uvědomil, že by to byl vynikající námět pro horor. (headcrab)
  • Když doktor (Dieter Laser) poprvé spojí všechny tři dohromady a začne je fotit, používá Canon Digital Rebel. Když se úhel záběru změní a doktor je při focení vidět znovu, používá fotoaparát značky Nikon. (Mrs.Blue)
  • Po každom dni natáčania dostali herci masáž. (ShortyIC)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama