Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Recenze (700)

verbal

všechny recenze uživatele

Hluboce, ale hluboce se skláním před herečkou, která tak dokonale ztvárnila prostřední článek stonožky. Ta prostě musí dostat Oscara! Dustin Hoffman, který si prý naschvál nechal vrtat zdravé zuby, aby přesvědčivě zahrál toho Maratónce, mi teď připadá jako druholigový žabař. Mít přes hodinu a půl nos v prdeli nějakého Japonce a tvářit se u toho přirozeně, to by prostě nedal, ani kdyby si nechal bez umrtvení tahat nervy z osmiček kombinačkama! Ta holka byla jednoduše VÝBORNÁ! Toto je historicky první film, který sveřepě odmítám hodnotit. Dát tomu odpad, připadal bych si až příliš všední a prudérní a napálit tomu pětihvězdu, zvýšil by mi můj psychiatr okamžitě dávky Valia. Ničím mezi tuhle prvotřídní úchylárnu osolit nelze. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně průměr, možná i podprůměr, ale ten neuvěřitelně zvrácený nápad to táhne nahoru. Znepokojivej pocit jsem z toho filmu měl od začátku až do konce, respektive ho mám i teď, jen když si na něj zpětně vzpomínám. Myslím, že horší osud, než měla jedna z doktorových obětí, už ani nelze pro člověka vymyslet. PS: Co chce Tom SIx vymyslet pro sequel (Full Sequence) si ani neodvažuju odhadnout. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Přišel jsem si jak u debilů. Chvílemi mi bylo dokonce i na blití. Nápad byl naprosto úžasnej. Doktor se rozhodl vytvořit lidskou stonožku a tak lidi propojil skrz řiť a hubu. Já bejt první ve stonožce, tak ten druhej za mnou má v hubě pořád nasráno. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Barkerovský" nápad výtečný, s realizací je to však již horší. Mnohem, mnohem horší. Ovšem tak už to u nápadů zrozených v hospodě prostě bývá. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak nádhernej námět, ze kterýho by se mi v dětství stočil mozek zaručeně ještě víc směr 13. komnata (ve který s láskou provádím různým živým formám různé věci). A tak pokakanej. Ale "má to svý chvilky" (Mengeleho přehrávání, naučná přednáška, možná eště něco), jenže jak začne rákosník líčit svůj trudný osud, nemám z toho dobrej pocit (třeba to bylo schválně trapný, třeba ne - blbý je, že je to ve výsledku vlastně jedno). A hlavně to stupňovaně DEBILNÍ chování všech postav! Uff, no stejně jsem po tom dostala chuť na další díly - asi doufám, že to bude konečně ta laskavá podívaná, ke který jsem původně zasedla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jo tohle se mi líbilo přesně můj cup of Tea!Nemám co vytknout.. bylo tam Napětí. Násilí.. Nechutnosti.. Zvrácenosti.. Skvělý Chirurg..Špetka Humoru!.. 90% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Klasický scénář, který na hororech tak miluju!!! Temná noc, rozbité auto, žádný signál a hlavní postavy se rozhodnout jít temným lesem a najít pomoc. Narazí na dům, kde jim otevře chlap, od pohledu strašně sympatický :o) A zábava může začít.. A ona fakt začala :D Inteligence hlavních postav, která v podobných nesmyslech bývá a hrozně mě sere, mě tady šíleně bavila, ale hlavně díky tomu milému, příjemně vystupujícímu a stále usmívajícímu hlavnímu záporákovi :D Kdo nepochopil, předchozí věta byla sarkazmus :D Odporně slizkej sešlej německej chirurg, se zvráceným koníčkem, který mi místy připomínal Van Dama, byl naprosto úžasnej.. Hlavně když nasadil brýle, svůj chirurgickej plášť a pušku :o) Doteď si ale neumím srovnat v hlavě, jestli při slovním spojení "Chce se mi srát, promiň" a "Nakrkm se" se mám smát, nebo mi má být lehce nevolno.. Každopádně námět a potenciál mohl být lepší, herci taktéž, jenže si říkám, který herec se nechá dobrovolně půlku filmu nechat svázat k cizímu zadku? Aneb hláška večera mluví za vše: " Japonci mají neuvěřitelnou sílu, když jsou zahnáni do kouta :o)" ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hojí sa to dobre.“ Prehnane povedané, Ruggera Deodata či Lucia Fulciho si dávam na raňajky, ale toto bol jeden z najšokujúcejších filmov, aké som kedy videl a pri jednej scéne som sa nepovracal len preto, že som si zapchal uši, zatvoril oči a preniesol sa v myšlienkach na Tahiti. Film je znepokojujúci, nebezpečný, chlipný, úchylný a zvrhlý. Pritom nie je ani na 40% taký explicitný, ako mohol byť. Držanie sa bokom beriem ako plus, detto postavy, ktoré sa napriek občasnému klišé snažili správať tak, ako by som sa asi správal aj ja, ak by mi k zadku prišili nejakého (je jedno akého) človeka a k jeho zadku tretieho. Toto je film, ktorý sa nedá príliš hodnotiť a ťažko o ňom niečo písať. Ťažšie je už len ho vidieť. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film o jednom nápadu, který "drží pohromadě" pouze díky tomu, že se veškeré postavy chovají jako debilové. Film založený na grotesknosti může být znepokojující i zvrhle humorný současně, ale stejně tak může sklouznout jen do nechtěné směšnosti. Aby byl znepokojující je potřeba podmanit si pozornost diváků tím, že vyprávění přemůže jejich instinkt dílo zpochybňovat. Právě v tom "The Human Centipede" selhává na plné čáře. Pouze v posledních pár vteřinách se podaří opravdu na diváky zapůsobit drastickou tečkou, která výmluvně ukazuje, proč předchozích více jak 80 minut nemohlo fungovat. Zde totiž mizí smích vyvolávající absurdita, okatá vyhrocenost, karikatura sklouzávající do parodie, vnitřní nelogičnosti i nesmyslné natahování a filmařská nevyhraněnost. Namísto toho nastupuje scéna sama o sobě obsahující tragiku, zoufalství, krutost a bezmoc. "The Human Centipede" je v prvé řadě egomanský projekt Toma Sixe, který měl pouze za cíl na něho navzdory zjevným filmařským a tvůrčím nedostatkům upoutat mezinárodní pozornost a udělat z něho sledovaného režiséra. Jenže tato sláva je příznačně Facebookové době krajně prchavá, neboť statut autora nechutného filmu mizí v momentě, kdy přijde někdo jiný a Sixovu mizernou kartu přebije. To naštěstí záhy provedl funkčnější "Srpski film". ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nápad je určitě zajímavý a správně ujetý a představitel hlavní role byl v minulém životě minimálně dozorcem v koncentračním táboře, nicméně to je vše, co ve filmu stojí za řeč. Děj je řidčí než můj vlasový porost a ostatní herci opravdu tragičtí (celá první třetina filmu je tak jen a jen k smíchu). Na další díly se fakt netěším. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem působivá ujetost. Tady to není blé až tak explicitního ražení, ale hnus je to nemalý. Ambiciózní a odporně charismatický dr. Heiter (palec nahoru pro jeho představitele), vysloužilý specialista na oddělování siamských dvojčat, se rozhodne stvořit siamské trojče. Test se psy už má za sebou, teď je řada na lidech. Představte si, že budete dýchat přes něčí prdel, a přijímat skrze ní potravu. Představa ne úplně snadno stravitelná... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle bylo fakt něco!! Za málo peněz, hodně muziky!! Všechno stojí ja jednom jediném ultraodporném nápadu a s tím si film vystačí po celou stopáž. Fakt extrémní kousek, u kterého jsem chvílemi s úsměvem kroutil hlavou... A nejsou potřeba ani žádné extra triky, násilí, krev ... Jen jeden fakt mega-zvrácený chirurgický pokus na dvou krásných dívkách a jednom mladém Japonci. Šílený chirurg a "lidská stonožka" v celé své parádě!!! Úplně na konci už jsem se nechtěně vyloženě zasmál, protože to fakt nemělo obdoby takhle dopadnout jak jedna z jeho obětí ... Jako jo, tohle jo ... Humáč zase trochu jinak ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přes poměrně zajímavej nápad mě Lidská stonožka trochu zklamala. Možná jsem čekal více krve nebo mučení, ale tohle bylo spíše psycho, takže mě to malinko zaskočilo. Každopádně psychohaluzz ve vysokém měřítku! Však si sami představte, že vám někdo sere do huby a vy s tim absolutně nic neuděláte! Jinak v takový bouřce bych nevlezl ani já k takovýmu zjevu, jako byl náš hrdina v bílém. Doktor Smrt sám osobně! No a ten konec, to byla vážně síla... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Totálně prázdný film, který sází jen na jednu jedinou věc, vytvoření lidské mašinky, která začíná přední hubou a končí prdelí (složená ze tří lidí). Celkem "perverzní" nápad říkáte si, ale u tohoto perverzního nápadu vlastně jen zůstává. Six se to snažil pojmout psychologicky, ale vůbec se mu to nepodařilo, takže vidíte jen 90 minut (360 minut ve vaší hlavě) dlouhou nudu, ve které dojde na dva řezy do prdele (již zmíněná operace) a to je vše. Horor jak vyšitej, amatérský shit. 40% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tom Six je totální úchyl. Těžký film, který vyvolal obrovskou diskuzi. Výborný nápad, ale šlo z toho vytěžit mnohem více. Dobrý záporák, přesvědčivé postavy a "stupidní" policie. Námět je jedničkový a přes všechnu perverznost, zvrácenost a úchylnost dávám 3* hvězdičky. Já bych si s holkama trochu víc pohrál :) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tímto jsem snad doplnil veškeré své hororové mezery. Konečně se dostalo i na tak dlouho odkládanou stonožku. Mohu potvrdit, že přes všechen hype okolo celého snímku, čehož se vždy právem obávám, zklamán rozhodně nejsem. Vlažný, ale poměrně svižný začátek, přičemž se to celé rozjezde hned po poruše automobilu. Tempo bylo tak kvapné, až jsem si po půl hodině sledování nechápavě říkal; operace již dávno proběhla a co se tu teď proboha může ještě celou jednu hodinu odehrávat? No, naštěstí to však byla parádní znepokojivá podívaná, kterou slabší povahy jednoduše nedokoukají. Není divu, že tento film patří mezi ty nejznámější a absolute must-watch horory! K pěti hvězdám v závěru chyběl snad už jen neproběhnuvší souboj doktora s japončíkem na zemi. Se všemi aspekty a hlavně tedy atmosférou jsem nadmíru spokojený. 80% PS: Ne že bych si na tom nějak zakládal, ale udivuje mne přehnaná snaha o zakrytí citlivých míst všech zúčastněných ze strany doktora a s ním tedy i režie. Když to vezmu nejprve z pohledu doktora, tak svému psu by přeci také nezakrýval genitálie a z hlediska PG doporučení na tento film může stejně koukat jen plnoletá osoba, přičemž se určité scény stejně mohou v některých zemích setkat s cenzurou, tak o co vlastně jde? ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohé, laciné, nudné, trapné, nenapínavé, zbytečné. Jako horor to nefunguje určitě, jako cokoli jiného to být nemůže ani myšleno. Dokonalá ukázka špatného filmu. Můj odpad je výsledkem znechucení, ne však nad nějakou zvráceností, ale nad zbytečností a nezáživností toho všeho. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Film, jenž se bude Němcům líbit asi jako Slovákům první Hostel. Stupiditou a "hereckými výkony" plně srovnatelný s oběmi Rothovými dílky, leč nejde mi ho jen tak mrsknout do žumpy, jelikož v závěrečné třetině se v několika sekvencích kombinací hnusu, zoufalství a bezvýchodnosti nepříjemně tne do živého. A to i doslova. Větší míra gore není potřeba, vše obstarává ústřední nápad. 5/10 ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad, škoda jen že ta "stonožka" byla cenzurovaná nějakejma trapnejma cárama látky. Udělal bych to ještě odpornější a zdůraznil dávení se sraním. ()

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama