Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (700)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Stonožka kulhá na všechny své končetiny - tak dokonale absurdní film jsem neviděla již dlouho. Vrcholem je asi scéna "oko za oko, zub za zub", u které jsem měla co dělat, abych nespadla smíchy ze židle. Samotný závěr by pak byl mnohem působivější, kdyby předchozích 90 minut člověk nestrávil občasnými záchvaty smíchu a (to žel častěji) nudy a kroucení hlavou nad debilitou všech postav (nejchytřejší byl asi trojpes, neb ještě před začátkem filmu moudře pošel). EDIT: Hahaha ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přes poměrně zajímavej nápad mě Lidská stonožka trochu zklamala. Možná jsem čekal více krve nebo mučení, ale tohle bylo spíše psycho, takže mě to malinko zaskočilo. Každopádně psychohaluzz ve vysokém měřítku! Však si sami představte, že vám někdo sere do huby a vy s tim absolutně nic neuděláte! Jinak v takový bouřce bych nevlezl ani já k takovýmu zjevu, jako byl náš hrdina v bílém. Doktor Smrt sám osobně! No a ten konec, to byla vážně síla... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná chuťovka, na které bych zkritizoval především to, že nebylo skoro nic vidět, což je škoda. Člověk tady musí zapojit představivost, aby si alespoň trošku dokázal představit propracovanost trávicího traktu celé stonožky. Rovněž považuji za nešťastné, že zde nebyl ukázán jiným způsobem než na fotografii slavný trojpes. Jinak je vše samozřejmě totální nelogická kravina. Nápad zde byl vška naprosto úžasný a jedinečný. Bohužel té vyžadované zvrácenosti zde bylo velmi málo. Vše je snímáno tak, že toho není příliš vidět. Film považuji za docela odfláknutý. Herecké výkony se zde těžko hodnotí. Dieter Laser je však neuvěřitelný sympaťák, kterému člověk prostě musí fandit. Herečky toho moc nepředvedou. Chvíli se svezou autem, podstoupí jedno pohoštění a poté už mají pouze hlavu poblíž zadku předklečícího člověka. Každopádně něco takového vymyslet to asi chtělo pořádně bujnou fantazii. Rozhodně nevynechám další díl. 2* ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vydatné sousto.. Herr Tom. Hrdý následovník Dr. Mengeleho provádí pokusy. Co chcete.. Dr. Heiter je po vzoru svého předchůdce vědec a taky nechutný nacistický prase. Nicméně.. moje měřítko snesitelnosti "nestrávená večeře" zůstalo na místě, takže p-o-h-o-d-a. A Sixovi je jasný, že se najdou jedinci, kteří tyto zvrácené experimenty přijmou bez viditelné újmy. U mě je to zjevné,… až na tu hlavu jsem zdravá. ()

verbal

všechny recenze uživatele

Hluboce, ale hluboce se skláním před herečkou, která tak dokonale ztvárnila prostřední článek stonožky. Ta prostě musí dostat Oscara! Dustin Hoffman, který si prý naschvál nechal vrtat zdravé zuby, aby přesvědčivě zahrál toho Maratónce, mi teď připadá jako druholigový žabař. Mít přes hodinu a půl nos v prdeli nějakého Japonce a tvářit se u toho přirozeně, to by prostě nedal, ani kdyby si nechal bez umrtvení tahat nervy z osmiček kombinačkama! Ta holka byla jednoduše VÝBORNÁ! Toto je historicky první film, který sveřepě odmítám hodnotit. Dát tomu odpad, připadal bych si až příliš všední a prudérní a napálit tomu pětihvězdu, zvýšil by mi můj psychiatr okamžitě dávky Valia. Ničím mezi tuhle prvotřídní úchylárnu osolit nelze. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Klietka, v ktorej bola zavretá "ľudská stonožka", bola v skutočnosti obyčajná klietka pre psy. (ShortyIC)
  • V úvodnej scéne mal Dr. Heiter (Dieter Laser) na sebe slnečné okuliare. Tieto okuliare patrili režisérovi filmu Tomovi Sixovi. (ShortyIC)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama