Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (701)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak začátek s těma holkama byl docela trapný. Dialogy a chování bylo jak z hororů osmdesátých let. Pak už je to občas nechutná zvrácenost, které jsem se občas i zasmál. "Potřebuju srát" :D Konec se mi celkem líbil. Nebylo to tak špatný, ale já nejsem zase až tak zvrácený člověk, abych tohle mohl nějakým způsobem ocenit. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dokonale úchylný nápad zmršený tragickým neumětelstvím režiséra, scénáristy i herců (jen záporák se povedl - aby taky ne, s ksichtem před kterým by se uctivě klaněl i Mengele). Nejenže ve filmu jsou snad všechna ta nejstupidnější hororová klišé, a hlavní "hrdinky" jsou tak zoufale pitomé slepice, že by je po úvodní čtvrthodině chtěla zabít i Matka Tereza, ale nejvíc ze všeho mě překvapilo jak nemístně je film krotký ve všem krom oné "sick" premisy. Nejde o gore detaily operativních zákroků, fantazie je dokáže zpracovat sama od sebe, ale když je i vše ostatní ve filmu točené "měkce" jako pro běžné návštěvníky multiplexů, když jsou masky a fysické přežívání "výsledku" operace tak zoufale nevěrohodné, a když je "jeho" chování přímo směšně tupé, tak se i počáteční směs hnusu, strachu a zvráceně znechuceného zaujetí rychle mění na... znuděný odpor. 3/10 ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to je mega. Co jiného se dalo čekat, než že se celý příběh bude odehrávat v Německu a hlavní vyšinutý aktér bude němec, který si to všechno vyzkouší na cizincích. Děj je výborný, i když celkem předvídatelný, ale konec mě naprosto dostal a za konec jsem musela udělit 4. hvězdu. Je to sice opravdu nechutné a bláznivé, ale skvěle ztvárněné. Jsem zvědavá na druhý díl a doufám, že bude to bude větší hardcore. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Iste bolo cieľom šokovať a nie len natočiť jeden s tisícky hororov, čo sa podarilo podľa môjho názoru perfektne. Holandských filmov som veľa nevidel (vlastne žiadny), ale tento stojí za to. Natočené, povedal by som výborne, až na ten detail spojenia tých ľudí. Tam sa mohlo ísť trošičku viac do dôsledkov - herecky taktiež zvládnuté - až na toho menej inteligentného detektívovho kolegu - to bol vyložene úplný pako. Ľudská stonožka je jedno z diel, kedy dúfate, že sa stane vo filme obrat v dobro, ale režisér vám napriek tomu naservíruje na tanier nechutnosti. Už názov vyjadruje o akú myšlienku vo filme pôjde - vytvoriť z ľudí stonožku. Vieme, že ide o neštandardne šialený film, ale musíme sa na neho jednoducho pozrieť, aby sme mohli hovoriť, ako veľmi bol film šialený. Verdikt - Veľmi! ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

3* ale MEGA slabé 3 hviezdičky. A prečo? Pretože napriek tomu vážne dobrému a zvrátenému nápadu vytvoriť niečo takéto bol ten horror naozaj podpriemerný. Nuda nič zaujímavé tam skoro polku filmu behala jak pojašená po dome, ma tak zaujíma, jak puča nevie ujsť ma zaujímala tá stonožka ale proste aj keď ju už stvoril tak nič zaujímavé sa nestalo. Tie hviezdičky fakt len za ten nápad a stredný článok stonožky. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • V úvodnej scéne mal Dr. Heiter (Dieter Laser) na sebe slnečné okuliare. Tieto okuliare patrili režisérovi filmu Tomovi Sixovi. (ShortyIC)
  • Film od jednoho filmového kritika z magazínu Premiere, jako vůbec první film nedostal ani jednu hvězdičku na bodové stupnici. Tom Six to bere jako velký kompliment. (headcrab)
  • Ačkoliv je tento film v mnoha recenzích považován za jeden z nejodpornějších filmů v historii, dle Tomových slov je to jenom "malý bratříček" sequelu, který právě natáčí, a bude mít název The Human Centipede "Full sequence". V něm bude lidská stonožka složena z tuctu článků, a na rozdíl od prvního dílu, bude tento "100% medical INaccurate", čili lékařsky Nepřesný. Až teprve tento druhý díl bude jeden z nejzvrácenějších filmů v historii. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama