Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (700)

lamps 

všechny recenze uživatele

Od zvrhlíka pro zvrhlíky. Po etické rovině nekoukatelné zvěrstvo, po stránce hororového fanouška zvláštní rande s úchylným deviantem, který maskuje své filmařské nekvality tím absolutně nejzvrácenějším představitelným námětem. Dokoukáno ze zvědavosti, kam až se dá v honbě za kontroverzní slávou klesnout, a musím nakonec přiznat, že klesnout se dá určitě mnohem níže - například k Human Centipede II.. O trojce už vůbec nemluvě. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak nádhernej námět, ze kterýho by se mi v dětství stočil mozek zaručeně ještě víc směr 13. komnata (ve který s láskou provádím různým živým formám různé věci). A tak pokakanej. Ale "má to svý chvilky" (Mengeleho přehrávání, naučná přednáška, možná eště něco), jenže jak začne rákosník líčit svůj trudný osud, nemám z toho dobrej pocit (třeba to bylo schválně trapný, třeba ne - blbý je, že je to ve výsledku vlastně jedno). A hlavně to stupňovaně DEBILNÍ chování všech postav! Uff, no stejně jsem po tom dostala chuť na další díly - asi doufám, že to bude konečně ta laskavá podívaná, ke který jsem původně zasedla. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Lidská stonožka... respektive šestinožka nemilosrdně zaútočila na můj pomyslný žebříček brutálně nechutných snímků. Ovšem, pokud bych si liboval pouze a jen ve zvrácených dobytčárnách, tak bych hodnotil nepochybně lépe. Jenže když krom toho Human Centipede nabízí i trapného a odporného záporáka a idiotské chování postav, tak pochopitelně jinak hodnotit nemohu. 0% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Komentář je značně nechutný jako tento film a obsahuje stopy spoilerů!.....Toto byla opravdu hodně nepříjemná a krutě zvrácená záležitost. Začátek filmu byl hodně trapný, scénář i chování postav bylo totálně mimo mísu, avšak v momentě, kdy ten pomatenej němčour přišije těm praštěným holkám pusy k zadnici, se scénář omezí na minimum a je to jen ku prospěchu filmu. Dieter Laser zahrál německého bláznivého chirurga velmi dobře a nebyl problém mu jeho zvrácenost uvěřit. Musím říct, že sem tam mi pár věci vadilo (především v logičnosti), ale velmi mile mě překvapil závěr, který měl kupodivu hlavu a patu. Jsem si totiž lámal hlavu s tím, jak může přežít druhý a třetí článek stonožky jen z výkalů bez vody a bez jakýchkoli živin. Alespoň v tomto směru zachovali tvůrci chladnou hlavu a na logiku nezapomínali. Přesto nesmyslné chování postav se neprojevilo jen na začátku, ale i i v momentě, kdy mohl Japonec dorazit toho německýho zmrda a bohužel to neudělal. ... Ale jinak si myslím, že námět je famózní a určitě by si zasloužil ještě jednu šanci (uvidíme, co vymyslí Six v pokračování). Jak tak koukám, tak na svět přichází už i třetí díl. No nevím, co k tomu dodat. Snad se do toho Six moc nezamotá a vyrukuje na nás s kvalitou nikoli s kvantitou. ..... P.S. Tento film nemůžu doporučit lidem se slabším žaludkem a rozhodně není vhodné u toho jíst. Naopak těm šilenějším hororovým maniakům můžu vzkázat jen jedno: Hurá na stonožku - lidskou! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak začátek s těma holkama byl docela trapný. Dialogy a chování bylo jak z hororů osmdesátých let. Pak už je to občas nechutná zvrácenost, které jsem se občas i zasmál. "Potřebuju srát" :D Konec se mi celkem líbil. Nebylo to tak špatný, ale já nejsem zase až tak zvrácený člověk, abych tohle mohl nějakým způsobem ocenit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Film je opravdu 100% lékařsky přesný. Tom šel přímo za otcem své přítelkyně, holandským chirurgem, který mu (ač po prvotním odporu vzhledem k jeho lékařské přísaze) po pár dnech poslal přesnou rozsáhlou chirurgickou zprávu o provedení lidské stonožky, protože se mu líbil ten nápad, a navíc je to také velký filmový fanoušek. (headcrab)
  • Když doktor (Dieter Laser) poprvé spojí všechny tři dohromady a začne je fotit, používá Canon Digital Rebel. Když se úhel záběru změní a doktor je při focení vidět znovu, používá fotoaparát značky Nikon. (Mrs.Blue)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama