Reklama

Reklama

Ať srdce řekne hurá

(festivalový název)
  • Indie Dil Bole Hadippa! (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento zábavný bollywoodský trhák sleduje Veeru, mladou ženu žijící na vesnici, jejímž snem je hrát kriket ve vyšší lize. Rohan,uznávaný kapitán oblastního kriketového družstva v Anglii, přijede do Indie splnit otcovo přání,aby věčně prohrávající tým India Tigers dovedl k vítězství nad družstvem Pakistan Champs. Rohan zorganizuje nábornejlepších hráčů. Při té příležitosti se seznámí s Veerou, která je ovšem převlečená za„Veera“, mladého muže odhodlaného stát se členem týmu za každou cenu. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (13)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Typický film studia Yash Raj Films. Už zas Paňdžáb, už zas zářivé barvičky, už zas líbezný optimismus, už zas oslava krajiny a "čistoty" venkovského života a....už zas skvělá zábava. Dil Bole Hadippa! je učebnicový příklad čistě komerčního konstruktu, který se veze na aktuální módně vlně a nic nového nepřináší, ale jehož tvůrci jsou natolik zruční, že výsledné dílo není důvod hanět a naopak si jej lze skvěle užít. _____ P.S: Ačkoli mám plakát k tomuto filmu už pěkných pár týdnů vyvěšený v pokoji, převlečenou Rani jsem na něm vůbec nepoznal :-))_____ P.P.S: Původní hodnocení bylo na Festivale bollywoodského filmu 2010 potvrzeno a kamarádce se to prý taky líbilo :) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Shahid Kapur tentokrát hraje o poznání méně sympatického chlapíka než jindy, jeho postava je dost sebestředná a arogantní, ale dá se to snést. Rani je naproti tomu úžasná v obou polovinách své dvojjediné postavy, v té ženské je, jako obvykle, k pomilování. Oba dva představitelé hlavních rolí skvěle tančí, pandžábské disco je zábavné, sympatický motiv přátelství dvou starých sportovců ze sousedních zemí vyrovnává poněkud rozpačitý dojem z feministické agitky v závěru a ke všemu začínám pronikat do pravidel kriketu - takže pro mne další indický film, který stál za vidění a třeba si ho někdy zopáknu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímek o tom, jak prorazí outsider, tentokrát dívka v mužském družstvu, mi znechutila Rani. Ona je zoufalá komička. Jediný způsob, jak se snaží dosáhnout legrace, je křečovité přehrávání. Aktéři se chovají dětinsky a sportovní tématika zcela ustupuje milostné lince, kdy si mladý muž vynucuje rande vydíráním. Takže ani ten moc sympatií nevzbuzuje. Jediný moment, kdy jsem pookřála, byla vydařená parafráze na taneček SRK ze snímku Dilwale Dulhania Le Jayenge – a to včetně toho tyrolského kloboučku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z variácii Shakespearovho Trojkráľového večera, avšak miesto Violy a Sebastiána je tu v hlavnej úlohe Veera a Veer v podaní vynikajúcej Rani Mukerji. Zápletka bola síce absolútne prvoplánová a tej teatrálnosti bolo až príliš, ale v konečnom dôsledku to bolo celkom pozerateľné a miestami aj zábavné. Shahida moc nemusím, a nezmenilo sa to ani po tomto filme - jednoducho je mi nesympatický. Kriketová tématika potešila, aj keď stále tápem v tých pravidlách, ale ten šport má niečo do seba! 3* ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Rani hviezdila, je fakt dobrá. Mám ju rada, čo už. Shahid je milý a ako vidno, vie zahrať všeličo.... Milý film, pozitívny, farebný... krásny. Prečo nie? Farbičky a pesničky sú fajn. Prinášajú trochu pozitivity do života. Usmievať sa bez dôvôdu, ako často sa nám to stáva :-) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľný Kapur (a že tanečné sekvencie si ide fakt luxusne!), športové slowmo, príbeh, hudba, čosi ako povedzme "posolstvá", ale jedno slovo, čo všetko zmienené zatieňuje: Rani! Nie je málo filmov, čo som s ňou nevidel, ale tu jej išlo úplne najviac. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

-> jak už napsala .maggie za "barevné okouzlující tanečky a muziku" se u mě hodnocení šplhá skoro na pět 5 a výborný herecký výkon Rani kde se z krásné princezny stane malej ošklivej čertík - mě opravdu bavilo. Je skvělé pozorovat, jak jsou bollywoodští herci skvěle pohybově nadaní a dokáží hrát celým tělem. A proč dávám za tři - protože mě opravdu, ale opravdu otrávil klasický americký závěr filmu, který byl bohužel myšlen (ne)vážně?! Ale to je jen detail, jinak mě celý film fakt bavil. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

komedialni sceny byli hodne prehravane, prevlecena Veera byla az moc crazy..nejak jsem ji nedaval:)kdyz k tomu prictu nezajimavy dlouhy kriket a az na jednu (lunapark) na bollywood nezajimave pisnicky a tance, vychazi mi z toho prinejlepsim tri hvezdy:) ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Povedené vyjádření pocitů hlavních hrdinů včetně toho, jak se postupně mění v cit. To snad umí jen indický film. Překrásné byly písně, zejména jejich textová část, v tom ty americké zaostávají. Scény sportovního utkání byly utahané a možná to bylo tím, že neznám pravidla kriketu a asi patnáctkrát jsem si myslela, že se jedná o rozhodující míček, možná to bylo tím, že sportovní scény ve filmu mě obecně moc nebaví, protože sport mám ráda pro jeho bezprostřednost a autenticitu. Vadila mi roztříštěnost, půl hodiny sledujete sportovní film, půl hodiny potrhlou komedii a pak zase čistě romantickou zápletku. Žánrová různost byla v tomto případě na škodu. Ale mezi zamilovanými hrdiny to fungovalo skvěle a barvitost a hravost se krásně vpila do duše. Možná pod vlivem dalších bollywoodských filmů zapomenu děj i přesné kontury filmu, ale můj pohled na svět bude zas o něco veselejší. ()

šarka 

všechny recenze uživatele

roztomilej a fešnej Shahid a naprosto úžasně trhlá a fešná Rani zabalení ve spoustě barev, juchání, trsání, naivity a optimismu...scénárista musel být pořádně zhulenej a já pořád nehápu, o co že to v tom kriketu vlastně de :D....já ten bollywood prostě žeru :P ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych doporučila bollywoodským začátečníkům. Je bollywoodský v tom smyslu, jaký tady popsali ostatní uživatelé, ale na rozdíl od některých filmů, které se někdy doporučují "pro začátek s Bollywoodem", jako třeba Kabhi Khushi Kabhie Gham, obsahuje menší množství klišé a patosu. Takže výsledek: úžasně optimistický a zábavný film, ideální pro zlepšení nálady. Shahid a Rani jsou sympatický a uvěřitelný pár, a Rani navíc předvedla skvělý komediální talent. Je to jediný bollywoodský film, který jsem viděla už asi desetkrát. To šarka: scénárista nebyl zhulenej, jen měl fantazii. ()

zjs 

všechny recenze uživatele

Spousta srandy a překrásné kvalitní záběry, prostě bollywoodská špička. Hudba jako vždy nezklamala. ()

Reklama

Reklama