Reklama

Reklama

David Gilmour - Live in Gdańsk

(koncert)
  • USA David Gilmour: Live in Gdansk

Záznam koncertu Davida Gilmoura u gdaňských loděnic, který je uspořádán k výročí hnutí Solidarita. To přispělo k pádu komunismu v Polsku. Padesátitisícové publikum poslouchalo hudbu obohacenou o symfonický orchestr Baltic Philharmonic Orchestra. Vystoupení obsahuje pestrý setlist. Zazní celé Gilmourovo album On an Island a další osvědčené hity Pink Floyd (Comfortably numb, Echoes, Wish you were here, High hopes atd.). Je to bohužel poslední záznam koncertu klávesisty Pink Floyd Ricka Wrighta. (Sollozzo)

(více)

Recenze (15)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o sólovou tvorbu, tak u mě David Gilmour odjakživa trochu zaostává za svým bývalým spoluhráčem Rogerem Watersem, ale je to pořád ex-floyd .. a na tomto koncertě jsou dokonce dva, protože si opět najal i klávesistu Ricka Wrighta .. takže i kdyby tam jen tak oba spolu stáli a zubili se dolů z podia na fanoušky .. dal bych nekompromisně ***** … z úcty .. z piety .. z bezmezného nadšení a obdivu … protože Pink Floyd patří navěky mezi mou Top Three : Mike Oldfield + Pink Floyd + Queen … forever .. !!!!! … ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

...bylo mi 9 když jsem poprvé slyšel poprvé Comfortably numb a vůbec celou Wall. Z kazety... příšeně lupala a praskala. O to ale vůbec nešlo. Ta hudba je kouzelná. Okouzluje, rozplakává, ale dává naději i úsměv. Když pan Gilmour vydal album On an Island, ani jsem o něm nevěděl. Pak jsem si ho poslechnul jednou dvakrat a po pátým kolem jsem vydechnul s tím že je to to NEJ co jsem za posledních 10 let slyšel. Pak ale najednou přišel koncert v Albert hall a já zas civěl jako malej kluk a říkal si kam to ten chlap dotáhne. No jo, jenže David Gilmour není rozhodně žádný ořezávátko a vybalil na mě Live in Gdansk. Sednul jsem z toho na prdel. Nemá to konkurenci. Ta hudba mě obalila jako teplej ručník a už mě nepustila. Spojení se symfonickým orchestrem tomu dodá krásnou hloubku a barvu písní. Díky bohu a Gilmourovi s Wrightem za tenhle koncert. Pro pana Wrighta byl posledním. Je to na nahrávkách slyšet. O to cenější pro mě tahle nahrávka je. Skladby High Hopes a Echoes tu znějí jako z nebe. DOKONALOST!!! POkud budete mít možnost doporučuju sehnat kompletní edici ve které je jak koncert na 2cd tak i na 1dvd. Následně 2 dvd obsahuje nevydané záznamy z průřezu koncertů záznamy improvizací - což určitě stojí za to vidět jak jsou sehraní! Ale tím to nekončí na 4 dvd je kompletní záznam alba On an Island ve formátu DTS - zvuk pro bohy. Páté cd obsahuje průřez zajímavých skladeb z koncertní šňůry On an Island. Co song to perlička a něco jinak než v předešlých verzích. ...e basta! jděte si to poslechnout:-) 10 000 000 000% ()

Reklama

Ekdahl 

všechny recenze uživatele

Občas se narodí výjimečnej instrumentalista, občas někdo s dobrým hlasem, občas dobrý skladatel, ale jen absolutně výjimečně se stane, aby se tohle propojilo v jednom člověku - u Gilmoura se to povedlo. Navíc měl tu kliku, že se zamlada potkal s Watersem, se kterým se skvěle doplňovali (Waters: vizionář, textař, Gilmour: tvůrce hudebních krajin, velkej instrumentalista, skvělej zpěvák). Vytvořili famozní věci. Gilmour jako kytarista: žádnej honibrk, ale velkej architekt, ty sóla jsou neskutečně vystavěný, jsou to velký klenutý oblouky, megastavby, v tomhle směru nemá konkurenci. Navíc měl kliku na dobrej hlas, takže poslouchat ho je lahodný v podstatě za všech okolností, i v těch slabších sólových věcech. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Škoda, že David nevyužil plně potenciál orchestru (krom High Hopes), protože místy to vypadalo, že tam tento několikačlenný soubor spíše překáží kytarovým orgiím. Na druhou stranu co nezklamalo, tak to byly písně od Pink Floyd (vystřihnutí klenotu "Shine on Your Crazy Diamond" nepochopím!), zvláště pak monumentální téměř 30 minutová Echoes a Comfortably Numb jako ta pověstná třešnička na závěr. Škoda, že se jedná o poslední vystoupení Richarda Wrighta, tím se tento koncert stává něčím mimořádným, neopakovatelným a nezapomenutelným, a to i přes výše uvedené nedostatky. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Kvôli vysokej cene si (zatiaľ) nemôžem dovoliť komplet 2DVD+2CD set, ale vďaka ukážkam na youtube a vďaka hodinovému zostrihu, ktorý nedávno bežal na ČT2 som si urobil obraz. Kvalitatívne porovnateľný s Remember That Night (ten je o niečo lepší), ale za Fat Old Sun, A Great Day For Freedom a standing ovation pre Ricka Wrighta počas zoznamovačky s kapelou Davea Gilmoura pridávam... Richard Wright bol naozaj najväčší Floyd! Skromný, geniálny... No, keďže som doživotný fanda Pink Floyd, tak tento koncert len odporúčam a určite si ho zoženiem. Časom... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední koncertní záznam klávesisty a zpěváka Ricka Wrighta, který 15. 9. 2008 ve věku 65 let zemřel na rakovinu. (Beckett51)

Reklama

Reklama