Reklama

Reklama

Kuchh Meetha Ho Jaye

  • Indie Kuchh Meetha Ho Jaye (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh tohoto filmu se odehrává na letišti Gangapurí ve venkovské části Indie. Jeho hrdiny jsou cestující čekající na zpožděné letadlo. V těchto neobvyklých podmínkách sledujeme milostné příběhy několika párů. Je to romantická komedie v režii debutanta Samara Khan, dobře známý indický filmový kritik. Ve filmu se objeví hvězda Bollywoodu - Shah Rukh Khan - hraje sám sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kuchh Meetha Ho Jaye je z edice Bollywoodské trháky tím nejlepším filmem, jenž jsem viděl (zbývá mi ten, k němuž psal předlohu nobelista Thákur). To ovšem vůbec neznačí přílišnou kvalitu, spíš jen přiblížení se průměru. Kdybych se domníval, že příslušná edice je opravdu reprezentující, filmové Indii, minimálně Bollywoodu bych se napříště a natrvalo vyhnul. +++++ Snímek pojednává a osazenstvu jednoho vnitrostátního zpožděného letu. Povětšinou jde o řadu párů, vznikajících, stálých, v krizi, ale objevuje se tu i několik solitérů. Jsou tu postavičky komické, růžově zamilované, s dojemným příběhem, i zažívající vážná dramata. Jejich množství jim však nedovolí býti více než pouze načrtnuty, rychle exponovány, peripetizovány, zkrizovány i katarzovány... Kdyby nás filmem neprovázel lehce cynický vypravěč a nepodařilo se mu pár konverzačními vtípky pobavit, asi by se můj dojem rozplizl do společného náhledu na edici. Takhle z něj ční, např. kvůli dialogu (přibližné znění): "Já si na vás budu stěžovat. Můj strýc je ministerstvem těžby!" "No vidíš, kdyby tohle nebylo letiště, ale důl, byl bys pěkně v prdeli." Silné **. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pandy mi neuměl spravil ani hodinky a teď spravuje letadlo?" A jelikož je tohle u indických aerolinií patrně standardem, tak raději půjdu pěšky. Ovšem vzhledem k tomu, že je to klasická indická telenovela z letiště, tak jsem dost rád, že se v ní zase tak moc netančilo a nezpívalo. Nicméně těch vztahových příběhů tam bylo na můj vkus až příliš a navíc mě příchod megahvězdy Shahrukha Khana nechal zcela chladným. Asi proto, že ho neznám. No nic, alespoň jsem se naučil jedno indické přísloví: Muž, který nezvládne slepici, nezvládne ani manželku. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že vydávání zcela okrajových filmů (které v Indii prakticky nikdo nezná) v šílené technické kvalitě pod hlavičkou "Bollywoodské trháky" je pro indickou kinematografii a její přiblížení českému publiku medvědí službou, ale tohle až taková blbost nebyla. Párkrát jsem se docela upřímně zasmál a ty rozplizlé telenovelovité pasáže už jsem nějak přežil. Taneční scény (stejně jako režie, hudba, výprava, atd.) sice zdaleka nedosahují úrovně těch z opravdových bollywoodských blockbusterů, ale neurazí a za nesmyslné bych je opravdu neoznačoval. Ale zamrzelo mě, že Shahrukhovo cameo bylo jediným ostrůvkem opravdu energického "indického" hereckého projevu v moři naprosté unylosti. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tedy transkripce Shahrukhova jména jako Šarúk Chán mě vcelku pobavila. Vůbec byl celkem tvořivý, ten přepis do češtiny. V tom případě se tedy film měl jmenovat Kučch Míthá Ho Džáje. :-) Do háje. Ale "dáme si něco sladkého" bych to tedy nepřekládala.... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na letištích obvykle bývá velký zmatek, ve kterém na řešení osobních problémů není čas. V Gangapurí se však porouchalo letadlo a cestující letu číslo T3357 mají dostatek času na to, aby si mezi sebou vyříkali vše, na co jim v běžném životě nezbývá čas. Klábosení postav nepostrádá dramatičnost mnoha set dílných kolumbijských perel, ale tyto "závažné" rozhovory jsou občas přerušeny naprosto nesmyslnými optimistickými hudebně tanečními čísly, která neuměle balancují na hraně parodie, což musí spolehlivě pobavit každého cynika. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Za mě slabší tři, docela by mě zajímalo, kolik dostal SRK za prochrápanou roli, v porovnání s ostatními :-) ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Tak se na DVD konečně setkáváme aspoň v průřezu s indickou kinematografií. Pokud jde o mne, je tohle moje první setkání a po pravdě řečeno, nejsem vůbec zklamán, neboť se mi dostalo toho, co jsem sám čekal. Už z dřívějška totiž vím, že bollywoodské filmy jsou dosti specifické - většinou jde o romantické filmy s hudebně-tanečními čísly. Takhle to prostě mají rádi a je to opravdu základ. A tak tomu bylo i tady, navíc okořeněné občasným vtipem, ale i vážnějšími momenty. Možná je většina jejich filmů na jedno brdo, to zjistím až z dalších DVD, ale napoprvé rozhodně ne špatné. Navíc nám distributor, jak se zdá, vybral skutečné indické lahůdky, taky celý cyklus se jmenuje "Bollywoodské trháky". ()

Reklama

Reklama