Reklama

Reklama

Return of the Fly

  • USA The Return of the Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědec Philippe Delombre (Brett Halsey) pokračuje ve šlépějích svého otce: společně se svým strýcem Françoisem (Vincet Price) chce vytrvat v nebezpečných experimentech s transformátorem hmoty. Avšak i teď dojde k osudové chybě. Philippovy atomy jsou promíchány s atomy mouchy. Výzkumník začíná pozvolna mutovat ve strašné monstrum... Efektní pokračování legendární klasiky MOUCHA. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na to hodil čučku a nebyla to taková blbina a fujfuj film, který nesahá tomu 1. ani po kotníky, jak hlásaly všechny ty recenze, encyclopedie fantastického filmu a články na toto thema za posl. 25 let. Jistě, nejni to zrovna žádný zázrak a nemá to tak pevnou režii, jako zákl. film, ale nenudilo, překvapilo a neurazilo. Za bod navíc, považuji prvek průmyslové špionáže, díky které se zde stane několik nedobrovolných přenosů, SPOILER včetně toho hl. Též zaujala z technického hlediska vychytávka, díky které lze v této upgrade verzi Transportéru aka Telepodu vzor Cronenberg, uchovati a později rematerializovati testovací žvížátka (v tomto př. morčata+králíky) a později i lidi. Monochromatická tomu sluší. Byť se ohradím proti hl. hezounkovi (na mě až moc hezoučký), páč správný vědec má býti nehezký, nejlépe obrýlený, uhrovatý a co já vím ještě, šprt (já vím stereotyp, checht) a tomuto modelovi, vedle kterého vypadá i ne zcela hnusný V.Price, jako Stvoření z Černé Laguny, vědce prostě nevěřím ani na moment. Muší kedlubna byla fajn, jen opravdu trochu moc velká, jak tu někteří píší. Vynikla i proto, že tohle je ještě větší konverzačka, než 1, takže díky aspoň za těch pár scén.;-) Překvapila přítomnost dr.Riverse z Jany Eyrové 1943. Ten jeho hlas, jsem poznal okamžitě. Asi vrchol celého filmu jest hl. hajzl, co likviduje důkazy svého zločinu ve kterém figurují... bílé morče a britský agent, kteří se nedobrovolně prohodili. Pro ty kdo měli někdy morče, budete odvraceti zrak a zacpávati si uši. Ale na 4 to fakt není. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Mouchy začíná příznačně pohřbem matky Philippa Delambre. Ten se již po otcově tragické smrti rozhodl pokračovat v pokusech, které jeho otce stály život. Ke spolupráci přesvědčí strýce Francoise, jenž se nemůže stále vyrovnat s bratrovou smrtí. Jako pomocníka má k ruce Alana Hindse. Netuší, že jde ve skutečnosti o zločince Ronalda Holmese, který se chystá ukrást plány na teleportační stroj. Při vzájemné potyčce se Alan postará, aby mu Philippe nestál v cestě. Jenže cesty osudu jsou vrtkavé a Alanovo štěstí nemusí mít dlouhého trvání. Vincent Price neumí snad být jiný než skvělý! Kromě původního monstra se představí ještě jedno, jehož součástí je morče. Pokračování je z větší části detektivním filmem, kde se od poloviny neustále po někom pátrá. Napětí je solidní, akce směrem k závěru očekávané, což mi nevadilo, a konec.... proč ne. 3,5* ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pokračování výtečné Mouchy určitě nemuselo vzniknout, ale po nudném začátku naštěstí začíná jeden zvrat stíhat druhý, takže je o zábavu postaráno. Navíc to jistí spolehlivý Vincent Price, kterého můžu kdykoliv a v čemkoliv. Jestli jsem si u jedničky přál spíše černobílou kameru, u dvojky mi to bylo splněno, ale zase by to chtělo lepšího kameramana. :o) ()

Koly 

všechny recenze uživatele

O třídu horší než první díl. Hlavní zádrhel vidím ve scénáři. Jak to kruci udělat, aby se z něho stala zase moucha? Aaale nebudeme se s tim srát. Prostě se z něho ta moucha stane. Jak? Nějak to zařídíme. Na druhou stranu mrtvola, zmutovaná s králíkem, mě pobavila a i herecký výkon Price je, jako již tradičně, výtečný. To ale nic nemění na faktu, že jde o průměrný horror. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mnoho diváků toto pokračování původní Mouchy moc kladně nepřijalo, já zas až tolik zklamán nebyl. Raději jsem od toho moc neočekával, ale nakonec se mi dostalo vcelku slušné průměrné podívané. Režisér a scénárista v jedné osobě Edward Bernds si byl vědom, že jen chabé kopírování prvního dílu by byla rovnou sebevražda a tak se vydal poněkud odlišným směrem. I zde se dočkáme dramatické zápletky, ale oproti svému předchůdci se rozhodl i poměrně výrazně přitvrdit. Což se mi samozřejmě líbilo. Bohužel jako celek to postrádalo ono osobité kouzlo a atmosféru původní Mouchy. I tady byli přimíchány prvky detektivky, ale určité scény byly až moc naivní, nelogické a směšné – hlavně chování některých postav (kupříkladu prchání zmutovaného Philippa před střílejícím detektivem, který byl i z té blízky „slepý jak patrona“). Nemluvně o samotném závěru, který na rozdíl od původního filmu postrádal právě ono dramatické finále a pořádnou dávku emocí. Na druhou stranu tu zase bylo více mrtvých, samotné muší monstrum bylo využito mnohem více (je však potřeba říci, že ta zbytečně velká hlava byla spíš směšná a moc herci ani neseděla na hlavě). Vincent Price tu rovněž dostal více prostoru než minule, což taky výrazně přispělo k mému celkovému pohledu na tento film. 50% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama