Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 194 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(261)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkový dolument, který nejspíš asi většina z vás nepřijme nebo ho bude brát jako sci-fi, ale ono jiné vysvětlení prostě není a tohle ať vypadá jakoliv fantasticky je v podstatě jediný poměrně rozumný vysvětlení jak vše mohlo taky být (předem upozorňuju , že říkám mohlo) .Když se nad tím člověk zamyslí je to logické, vzhledem k možnostem jaké tenkrát lidi měli v podstatě ani jiné vysvětlení není. A to že nejsme ve vesmíru sami je snad víc než jasné. Stačí se podívat na sci-fi Den nezávislosti a proč by to tak nemohlo být myslím tím, že někde podzemí jsou tajné zařízení, kde se přechovávají mimozemštani. To je dost možná, jen je to tak utajený, že většina lidí tomu prostě nevěří a ve filmech to bere jen jako fantazii tvůrců, ale přitom to tak být klidně může a já i věřím že je. Snad se to někdy dozvíme opravdu jestli jsme ve vesmíru sami nebo né. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument se nese v podobným duchu jako o čtyřicet let starší Vzpomínky na budoucnost. S tím rozdílem, že ale plyne v pomalejším tempu a obsahuje méně informací a analogií, takže je pro neznalce Danikenova díla stravitelnější, protože má člověk víc času si to v hlavě trochu přebrat. Jednotlivé teorie jsou prokládány vstupy s Erikem von Danikenem, zastnci jeho teorií a stejně tak odpůrci, tzv. "pýejžďáky", jak jsme je s kámošem nazvali. Nemůžu se zbavit dojmu, že páni doktoři až na výjimky nic pořádnýho neřekli a nebyli schopý nějaký pořádnější argumentace (na druhou stranu je možný, že to byl záměr a že jejich výstupy byly sestříhány tak, aby vypadali jako paka - nejvíc se to povedlo u toho brejlouna s mohavkem na hlavě:-)). ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Všechny díly jsem neviděl a možná ani neuvidím, ale je to velmi poutavý dokument. Na Zemi je mnoho míst které člověk jednoduše nechápe jak vůbec mohly vzniknout a zde jsou teorie jak to možná bylo. Kombinace teorií záběrů a nějaké té grafiky jak mohl vznikat ten či onen objekt jsou poutavé, ale za to grafika toho jak "přilétají mimozemšťané" působí opravdu amatérsky a sráží dokument. Možná by stálo zmínit více faktů proti názoru, e za vším jsou mimozemské civilizace. 4z5 ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Jednostranná záležitosť bez väčšej dávky kritiky a konfrontácie a bez zdravého rozumu. Dokument by mal mať svoju úroveň a predkladať fakty, nie len dohady a otázky (áno, je potrebné sa pýtať, ale aj vedieť nastoliť aspoň ako-tak rozumnú odpoveď). Presviedčacie schopnosti Von Dänikena sú nulové a argumenty, ktoré opakuje dokola nemožno brať vážne. To je tak, keď sa na niečo tešíte a vyjde z toho toto... ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

"Zbožnujem" zakomplexovaných PánBožkárov ktorý sa hrajú na filmových kritikov a vytiahnu otrepane frázy tupu: "jodnosmerne natočený výplach mozgu". (Vždy ma vedia rozosmiat) Ja vám poviem čo je výplach mozgu! Je to pravidelné či nepravidelné navštevovanie kostolov či iných ovčích salašov kde ako ovce bez vlastého úsudku si všetci potrebujú niečo ospravedlniť,vyprosiť,vymodliť...Do kedy bude existovať náboženstvo (je jedno aké), do vtedy nebude ľudstvo nikdy slobodne!!! ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)
  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)

Reklama

Reklama