Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 194 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(261)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že sádrový trpaslík, pergola a ptačí budka na sousedově zahradě přesně kopírují postavení tří hvězd v levém křídle souhvězdí Labutě v roce 1421 př.n.l. a jedna z lahví od okurek v jeho sklepě svírá s oblohou úhel 45%!!! To doslova odpovídá vizím, které v roce 1923 spatřil a popsal věhlasný americký parapsycholog Peetchoos Scheelaney a který z nich vyvodil dalekosáhlé souvislosti mezi návštěvou mimozemských civilizací na planině Nazca, zmizením bájné Atlantidy, sumerskými božstvy a rvačkou na hasičském bále v Kropáčově Vrutici. To prostě nemůže být náhoda! Rozhodl jsem se upozornit na tyto skutečnosti autory "Vetřelců dávnověku" a myslím si, že z toho bude další nádherný díl tohoto pořadu, typický svým námětem a jasnozřivostí odhalení která nabízí. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Další dokument o Dänikenových teoriích, vlastě hovoří o úplně tom samém jako Vzpomínky na budoucnost, s tím rozdílem, že se tu klade důraz i na samotného Dänikena. Jeho angličtina je fakt kouzelná. Většinu jeho hypotéz už znám, zde jsou prezentovány jen pomocí nových záběrů, v novém pořadí, k tématu se vyjadřuje více lidí. Dost se mi líbí mayská rytina krále Pacala, který sedí v raketě (a který byl samozřejmě i v předchozích dokumentech). Co naopak nejsem schopen přijmout je mapa Piri Rei, která údajně zachycuje věrně pobřeží Jižní Ameriky (no nějaká podoba tam je) a Antarktidu ve stavu, kdy není pokrytá ledem. Problém této mapy je nedokonalost datující techniky. Údajně vznikla v 16. století, ale pravděpodobně to mohlo být i v jiné době, a co hlavně - pobřeží Antarktidy prostě může být vymyšlené, provizorní. Možnost, kterou se nikdo nezabývá. Tak je to s každou teorií, napadají mě desítky otázek, které film vynechává, možnosti, které nezkoumá... Je komické, jak čas od času dostane slovo nějaký skeptik, vznese zásadní proti-otázku, ale film jede dál a vůbec se jí nevěnuje:D Každopádně dokument je to zajímavý a ačkoliv Däniken hovoří stále o tomtéž dokola, pláň Nazca, "cargo" kult atd, jeho teorie jsou natolik pozoruhodné, že se na to vždy rád podívám. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi pěkný dokument. Jenomže jde hlavně o demagogickou záhadologii, kde si účinkující cucají fakta a důkazy z prstu a opakovaně vynášejí kategorické soudy a závěry, které jsou naprosto nepodložené. Nemít vědeckou průpravu, možná bych to neprokoukl. Jako sofistikovanější zábava ze škatulky "volejte věštce" to není špatné. Ovšem z faktického či vědeckého hlediska je tento dokument naprosto bezcenný. Taková dokumentární Akta X. ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

"Zbožnujem" zakomplexovaných PánBožkárov ktorý sa hrajú na filmových kritikov a vytiahnu otrepane frázy tupu: "jodnosmerne natočený výplach mozgu". (Vždy ma vedia rozosmiat) Ja vám poviem čo je výplach mozgu! Je to pravidelné či nepravidelné navštevovanie kostolov či iných ovčích salašov kde ako ovce bez vlastého úsudku si všetci potrebujú niečo ospravedlniť,vyprosiť,vymodliť...Do kedy bude existovať náboženstvo (je jedno aké), do vtedy nebude ľudstvo nikdy slobodne!!! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Super první série. Druhá už trochu vaří z vody a nenechává skeptikům a racionálním vědcům vyjádřit názor. Ve výsledku tak jde o partu nadšenců, kteří v každé pasáži bible vidí oficiální poselství a záznam mimozemské intervence. I tak ale dávám 4 hvězdy...O plno místech (např. o tureckém podzemním městě) jsem neměl ani potuchy. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)

Reklama

Reklama