Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 194 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(261)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Recenze (194)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokument Ancient Aliens se naštěstí vyhnul schématu "Erich von Däniken proti všem" a jde cestou otázek, argumentů a hypotéz, které jsou občas příjemně nejednoznačné. Na délce jedné a půl hodiny divák dostane argumenty pro i proti a nikdo mu netvrdí své zásadní pravdy s přehnanou sebestředností. Pohledy na poušť Nazca v Peru (doporučuji Google Earth;), pyramidy nebo Puma Punku v sobě mají kouzlo něčeho nadpozemského. Nejeden cestopisný dokument se právě zastyděl... Jako pilotní díl k seriálu i jako dokument stojící sám o sobě rozhodně AA stojí za vidění. Došlo i na počítač... proč ne. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi pěkný dokument. Jenomže jde hlavně o demagogickou záhadologii, kde si účinkující cucají fakta a důkazy z prstu a opakovaně vynášejí kategorické soudy a závěry, které jsou naprosto nepodložené. Nemít vědeckou průpravu, možná bych to neprokoukl. Jako sofistikovanější zábava ze škatulky "volejte věštce" to není špatné. Ovšem z faktického či vědeckého hlediska je tento dokument naprosto bezcenný. Taková dokumentární Akta X. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek. Vetřelci dávnověku jsou cílená demagogie, tvůrci dokáží úplně všechno přetvořit k obrazu svému (byli to mimozemšťani, tečka). Zároveň ale velmi často tamní řečníci používají frázi: "to nevíme", takže jen čistě střílí od boku, protože sami nemají v ruce žádné důkazy a netuší, jestli se jen předvádí anebo tomu skutečně věří. Některé díly jsou skvěle propracované a člověka by snad dokázaly přesvědčit, jiné jsou ale slabý odvar hraničící s trapností. Tak například, tvůrci dokázali spojit fakt, že se před 8 000 lety rozlilo v určitých částech Černé moře (zvětšilo se asi o 1/3) a okamžitě to bez sebemenší návaznosti spojili s biblickou potopou. Přidali zaručený "fakt", že Noem byl poloviční mimozemšťan, když jeho matku uneslo UFO a uměle jí oplodnilo, díky tomu jeho archa nebyla nic jiného, než mimozemský sklad DNA všech živých bytostní na planetě, protože mimozemšťané nebyli spokojení s tím, že většina lidstva je podobná opicím, a tak chtěli celou planetu zalít vodou, aby mohli začít znovu (tím Černým mořem, co se zvětšilo o 1/3). Další perlička je fakt, že jistý Američan pozoroval zářící světlo, které popsal jako "zářící objekt podobný praseti" a tamní "vědec" z toho udělal první prokázaný únos mimozemšťany. No, chvílemi je to blbost, ale proč si nepřipustit trochu tajemna, filmařsky je dokument perfektní a já se u něj bavím, i když to jsou všechno demagogické žvásty, překrucování faktů a komerční lobby pro lepší prodejnost knih tamních žvatlalů. 40% (South Park S15E13 - perfektní parodie na tento dokumentární cyklus) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Kruhy v obilí, kruhy pod očima a další "mimozemské" záležitosti nabízející konspiračně - dokumentární seriál Ancient Aliens, svou formou výkladu a tvrzením zajímavý i diskutabilní zároveň. "Na každém šprochu, pravdy trochu." Ale záhady, ty já mám rád, moc rád. Kvalita jednotlivých dílů se pohybuje mezi 2 - 4*. Slabší 4*. 70% ()

whack 

všechny recenze uživatele

Každý diel je rozdelený na dokumentárnu časť, ktorá ukazuje rôzne archeologické a historické nálezy, pamiatky, vykopávky, ale aj fyzikálne záhady, a konšpiračnú časť, kde k týmto veciam pridávajú svoje teórie archeoastronauti. Tí snáď ku každému zatiaľ vedecky nevysvetlenému javu, legende, či mýtu, pripisujú mimozemskú spoluúčasť. Verím tak 40% z toho. Napriek tomu 4*, je to proste zaujímavé. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

S nápadem, že alieni navštěvovali Zemi už v dávnověku přišel kdysi sám Ejsý Klárk, ba dokonce šel tak daleko, že z dvanácti apoštolů udělal cestovatele z budoucnosti. Neříkám, že nebyli, ale tyhle teorie o alienech jsou lepší. Řečtí bohové byli na tuti z kosmu. Podle obrázků v knize Eduarda Petišky Staré řecké báje a pověsti je mnoho důkazů, že tito jsou z kosmu. Byli tu, jsou tu a budou i po nás. Poslání tohoto dokumentu je jasné a kdejaký honimír tam blábolí nějaké své teorie vycucané z čehosi. Je to ale taková sranda, že nemůžu jinak, než za 4, protože za pět by to už vypadalo, že to myslím vážně. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Další dokument o Dänikenových teoriích, vlastě hovoří o úplně tom samém jako Vzpomínky na budoucnost, s tím rozdílem, že se tu klade důraz i na samotného Dänikena. Jeho angličtina je fakt kouzelná. Většinu jeho hypotéz už znám, zde jsou prezentovány jen pomocí nových záběrů, v novém pořadí, k tématu se vyjadřuje více lidí. Dost se mi líbí mayská rytina krále Pacala, který sedí v raketě (a který byl samozřejmě i v předchozích dokumentech). Co naopak nejsem schopen přijmout je mapa Piri Rei, která údajně zachycuje věrně pobřeží Jižní Ameriky (no nějaká podoba tam je) a Antarktidu ve stavu, kdy není pokrytá ledem. Problém této mapy je nedokonalost datující techniky. Údajně vznikla v 16. století, ale pravděpodobně to mohlo být i v jiné době, a co hlavně - pobřeží Antarktidy prostě může být vymyšlené, provizorní. Možnost, kterou se nikdo nezabývá. Tak je to s každou teorií, napadají mě desítky otázek, které film vynechává, možnosti, které nezkoumá... Je komické, jak čas od času dostane slovo nějaký skeptik, vznese zásadní proti-otázku, ale film jede dál a vůbec se jí nevěnuje:D Každopádně dokument je to zajímavý a ačkoliv Däniken hovoří stále o tomtéž dokola, pláň Nazca, "cargo" kult atd, jeho teorie jsou natolik pozoruhodné, že se na to vždy rád podívám. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pseudo dokumentárny seriál plný nezmyslov, nepodložených dohadov, konšpiračných teórií, zavádzajúcich vysvetlení, dobre vykalkulovaných klamstiev, účelových poloprávd, bláznivých fantázií a neviem čoho všetkého ešte možného. Má to poslúžiť ku tomu, aby presvedčili nevzdelaného diváka, že za celý vývoj ľudskej civilizácie sú zodpovední mimozemšťania. Od Egyptských piramíd až po slobodomurárov. Autori tohto projektu ignorujú všetky seriózne archeologické štúdie a výskumy. Presvedčivo a vytrvalo melú dokola to isté: Bytosti z vesmíru sú s nami neustále v kontakte. Bez nich by sme žili ešte v jaskyniach. Smiešne, ale celkom dobre spracované. ** ()

balone 

všechny recenze uživatele

Musim dát 2 hvězdy snaživost a ukazání na hezké historické chvíle a civilizace. Ale dle mého je to jinak hrozná ptákovina, každý díl je o tom samém, takové hezké hezké teorie/pohádky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tento dokument Vám důkazy o ufounech servíruje v takovém množství, že se vám z toho roztočí hlava. I když spoustu nadšených odborníků (na cokoliv), kteří účinkují v pořadu nazvete blázny, pořád nebudete schopni vysvětlit celou řadu kreseb, záznamů, mega staveb a dalších věcí ze starověku a ještě před ním... řada z těch věcí pochází z doby, kdy lid byl zalezlý v jeskyních, ženy žvýkaly kůže a muži se venku snažili klacky umlátit nějaké to nebohé zviřátko... Samozřejmě všechno se dá nějak interpretovat, ale pokud bych připustil, že na každém šprochu je pravdy trochu.. tak té pravdy je v součtu nějak zatraceně moc... Doufám, že až jednou zase ti hoši přiletí, odpustí mi, že jsem v mládí pařil na kompu: XCOM - UFO Enemy unknown... :-) Jdu si pustit film Paul. * * * ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Genero a Segero, teda Segrestore a mnozí moji další voplípenci a vodpornící na vše....VOPRAVDU???? No, ty voe, hahaha. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Ono, když v každý epizodě co jsem viděl zazní věta "zastánci ....tvrdi, že ano" takže pokud někdo má na všechno tu jednu samou odpověď v čele s chlapkem, který pořádal kulturisticke soutěže a jako koníček měl, že si četl knížky o UFO a každou historickou nejastnost nebo naopak i vyvracenou věc dosadi "kdo jiný než mimozemšťané" nemůže prostě působit důvěryhodně. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Samozrejme nevidím do toho, veľmi sa týmto nezaujímam, avšak zaujalo ma to pomerne príjemne... veľmi pozoruhodný dokument, ktorý v mojej hlave nastolil nespočet otázok, na ktoré sa však možno nikdy nedozviem odpoveď. Mám nutkanie kúpiť si knižku, ktorou bol tento dokument inšpirovaný. Treba vidieť + knižka bude možno ešte lepšia 8/10 ()

oje 

všechny recenze uživatele

Skvělé a zajímavé archeologické téma, kdy i skeptičtější diváci musí být ohledně teorie antických návštěv mimozemštany minimálně nalomeni. Tíha důkazů, na kterých je hypotéza postavena, je obrovská. Po více jak 40 letech od vydání knihy si poslechneme ohlasy a komentáře vědců i samotného Danikena. Dominantní částí dokumentu je ale vzrušující a poutavě-zpracovaný pohled na předměty a místa podporující autorovy názory. Komu by se historka s ufouny nelíbila, může sledovat výčet vyspělých technologií, které staré kultury vlastnily, ať už je jejich původ jakýkoliv. Velmi podobným dokumentem stavějícím rovněž na Danikenových knihách jsou Vzpomínky na budoucnost. Alternativa: Chariots of the Gods. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ten Řek s mimozemskými teoriemi, který krmí internetou kulturu memy doteď. O_o Technicky je to slušně natočeno, ale vypovídá to o smutné realitě, jaký follow pan Tsoukalos má. Chlape, jdi se zahrabat! Tělocvikář ufolog, který za každou průzkumnickou misí vynáší závěry typu “Doufáme, že to dokazuje o kontaktu s mimozemšťany!” Zasmát se dá, ale že se taková demagogie vůbec dostane na Zoom, víceméně přehodnocuje pohled na tuto stanici. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že sádrový trpaslík, pergola a ptačí budka na sousedově zahradě přesně kopírují postavení tří hvězd v levém křídle souhvězdí Labutě v roce 1421 př.n.l. a jedna z lahví od okurek v jeho sklepě svírá s oblohou úhel 45%!!! To doslova odpovídá vizím, které v roce 1923 spatřil a popsal věhlasný americký parapsycholog Peetchoos Scheelaney a který z nich vyvodil dalekosáhlé souvislosti mezi návštěvou mimozemských civilizací na planině Nazca, zmizením bájné Atlantidy, sumerskými božstvy a rvačkou na hasičském bále v Kropáčově Vrutici. To prostě nemůže být náhoda! Rozhodl jsem se upozornit na tyto skutečnosti autory "Vetřelců dávnověku" a myslím si, že z toho bude další nádherný díl tohoto pořadu, typický svým námětem a jasnozřivostí odhalení která nabízí. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Jasně, za všechno můžou mimozemšťané. Nic proti nim nemám, ale ať si okamžitě odnesou svého poloboha Kalouska a ,,nadboha,, Klause. Proč sakra musejí být jen hmotní a posuzováni z hlediska naší technologie a technokratů. Mnohem víc by mi na ně seděla varianta duchovní ( méně hmotné ) bytosti, působící z jiné dimenze - astrálního světa. Když jim odpustím kupu demagogie, pořád zůstává plno zajímavých informací. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných dokumentárních seriálů mi tady - kromě obligátního závěrečného zvolání, že za tím vším jsou mimozemšťané - nevadilo sugerování jediné, správné pravdy vědeckých kapacit, které místo, aby mluvily k věci, většinou problémy jen okecávají. V tomhle seriálu je přesně to, co po takových dokumentech chci - jede se na místo, natočí se vše přímo v reálu, pozve se odborník, pozve se chlápek, který dělá zářezy do kamenů, jestli by to zvládl i dnes takhle rovně, porovnávají se a váží různé výpovědi a možnosti. Nikdo netvrdí, že má pravdu, prostě jen zkoumají, co a jak, a třeba v Puma Punku objeví jeden z techniků panty - sice větší než ty naše dveřní, navíc kamenné, ale panty. Říkám, jedině ten povinný závěr ohledně možné intervence ufounů mi přišel zbytečný, ale jinak jde o precizně odvedené dokumenty. ---- Musím snížit hodnocení po dalších sériích, kde už si na pravdu moc nehrají, za jeden díl se objeví snad sto dvacet sugestivních otázek (na většinu z nichž je odpověď mimozemšťané, ano), ale praktické pokusy někam zmizely. Dokladem budiž třeba díl o křišťálových lebkách, spojující kde co, zatajující problémy nálezy a nezkoumající proklamovaný účinek oněch lebek. Některé díly vaří posléze už jenom z vody a jsou procházkou po tajemných místech, ale bez podrobnější analýzy, zato se spoustou keců. ()

Reklama

Reklama