Půvabný studiový horrůrek (chvílemi až skoro pohádka) od Admiral Pictures mě potěšil víc jak kdejaký Hammer. Než jsem si filmek pustila začala bouřka, tak si říkám, co si k ní vyberu a Twice-Told Tales už na mě čekají hezky dlouho, tak dostaly příležitost. A hle první (nejkratší) povídka "Experiment Dr. Heideggera" začíná bouřkou, takže nebylo co řešit. Jinak nakonec se z ní vyklubal příběh o věčném mládí. Naproti tom povídka "Rappacciniho dcera" by se dala interpretovat skoro jako "věčná smrt" a paradoxně právě tato má onen pohádkový nádech. A konečně třetí "Dům u sedmi štítů", který je stižen zlou kletbou. Ve všech se hlavní role ujímá Vincent Price, pokaždé jinak a pokaždé s, pro něj, nepříliš dobrým koncem. Radost mi udělala líbivá hudba, jejímž autorem je Richard LaSalle (o kterém jsem pravda nikdy neslyšela), ale zaslouží si být tu zmíněn:-)(2.8.2009)
Tri krátke príbehy spojené s tajomnou knihou a kostnatou rukou, ktorá prevracia stránky z knihy a postupne vyberá tie najlepšie príbehy. Prvý príbeh Heidegger's Experiment ma zaujal svojou atmosférou zabalenou do pekne zvrhlej pointy, ktorú aj keď som vypátral niekde v strede, nenudil som sa ani náhodou. Na príbehu vidieť dobre odvedenú prácu od Vincenta Pricea, ktorý si rolu mladého jednoducho užíval a rovnako aj jeho náprotivok Brett Halsey 80 percent. Druhý príbeh Rappaccini's Daughter pôsobí sci-fi dojmom, ale to neuberá na jeho kvalite. Rovnako ako prvý príbeh, aj tento si drží starodávne hradby, Vincenta Pricea čo by neúnavného otca a zároveň prefíkaného zloducha, ktorému nezáleží na šťastí svojej dcéry 60 percent. A dostávame sa k tretiemu príbehu a zároveň poslednému, ktorý už není takým rýchlym spestrením predošlých dvoch dielou. Celý čas sledujeme odohrávajúci príbeh v zapadnutom meste, kde žije osamotená žena v dome, ktorý skrýva prekliatie 60 percent.(6.12.2009)