Reklama

Reklama

Keanu Reeves ve filmu ztvární velkorysého Henryho, zaměstnance mýtné budky, který je neprávem obviněn z loupežného přepadení banky v americkém Buffalu, ke kterému se v podstatě jen náhodou přichomýtl. Vzhledem k tomu, že není ochoten prozradit jména skutečných lupičů, je odsouzen na čtyři roky. Ve vězení se seznámí se starším mužem Maxem, ten se stane jakýmsi jeho životním rádcem, neboť Henry se neustále musí zabývat myšlenkou, kým vlastně v životě je a kam se jeho život ubírá. Když ho z vězení propustí, rozhodne se vyloupit tutéž banku s tím, že když ho odsoudili za zločin, který nespáchal, má na něj jakýmsi způsobem právo. Když Maxe z vězení propustí, Henry ho přesvědčí, aby se k jeho plánu přidal. Hned vedle banky sídlí divadelní společnost a shodou okolností je v podzemí změť vodních tunelů, kterou je možné dostat se přímo k bankovnímu sejfu! A protože Henry potřebuje volný vstup do pokojů herců divadelní společnosti, aby mohl prokopat cestu do tunelů, stane se hercem. Ujme se ho mladá herečka… Naneštěstí se o Henryho plánu dozvídá i skutečný viník první loupeže, který si samozřejmě nechce nechat lup uniknout. Film není klasickým romantickým snímkem, je to spíše romantické drama. (Pussycat18)

(více)

Recenze (95)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Kínu šedé pitkáče a rozkrok vycpaný srolovanýma ponožkama, mám dojem, že hledím na dvojku Černého labutě! Sledovat nejnudnější bankovní loupež v dějinách kinematografie na pozadí Višňového sadu, způsobilo v mé hlavě naprostý yntelechtuální maglajz, až jsem si místy nebyl jist, jestli Lopachin náhodou opravdu mezi kácením ovocných dřevin neřádil někde v podzemí s krumpáčem, aby mohl Varje deflorovat trezor! No, nezoufám. Z něčeho takového by pašol v pizdu i samotný pan Pavlov, a ten napsal přes tři čtvrtiny scénáře! Aha, tak prý ne. Teta Wykydpédie tvrdí, že to byl Čechov. Mé klasické vzdělání je však neochvějné a nějaká plytká studnice moudrosti dnešních dvacetiletých polyhistorů, kterou může redigovat kdejaký retard, mě jen tak nezmate. Čechovovi by se z takové sračky tak akorát uslintali psi! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TVÝM SNEM JE BANKA?“...,, JO.“...,,JAKÁ BANKA?“...,,TU, CO JSEM NEVYKRADL.“...,,TO JE TVŮJ SEN?“...,,JO.“...,,CO JE TO ZA UJETEJ SEN?“ ..... /// Reevesův ,,Henry“ je tak nezajímavej chlápek a vlastně všichni tu ukazujou, že vykrást banku je děsná nuda. Možná nejde ani tak o banku, ale o šťastná rozhodnutí....nebo o to, co jsme v životě ochotni riskovat. DIVADLO – ŽIVOT HENRYHO – ČECHOV – LIDSKÉ CITY. Když divadlo ve filmu, tak Cimrmani nebo Karamazovi. Tohle je nuda století! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jakou historii má hra ,,Višňový sad“. 2.) Chystám se ,,udělat“ během divadelní hry. Banku. 3.) Hledám film na dobrou noc. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašná haluz. Jak celá loupež tak celý film. Reeves je bezvadně toporný ňouma, který to všechno svým způsobem ošéfuje, ale udělá to tak strašně pasivně, že v tom většina lidí asi ani neuvidí záměr. A Caan si podfukáře Maxe neskutečně vychutnává a za většinu srandy může on. Je fajn vidět ho v takovéhle roli. Paralela hry a loupeže sice vychází, ale nepřišla mi dost osudová na to abych z toho byl na větvi. Takže příjemné tři a snad se v "Moskvě" všichni nakonec sešli. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nuda, šeď, nuda, šeď. Henry's crime jsem ani nedokoukala do konce. Nebylo to vtipné, nebylo to napínavé, dramatické ani akční. Postava Keanu Reevese mi připadala jako mentálně zaostalá a tak hrozný a nudný herecký výkon bych od něj tedy nečekala. A scénář byl katastrofa. Ještě teď zívám, když si na ten film vzpomenu... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Příběh o muži, který je neprávem odsouzen za vyloupení banky. A pak, když je propuštěn z vězení, tak se rozhodne tu banku opravdu vyloupit. Jak působivé, že? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves začíná mít seriózní problém. Jestli tohle je jediný film, o který v roce 2010 zavadil, tak to nevěstí nic dobrého. Jeho kariéru můžou teď zachránit snad jen 47 Roninů. Henry's Crime je unylá, nudná a zbytečná záležitost, kterou natočil nějaký břídil. Doporučuju všem, aby se tomuto filmu velikým obloukem vyhnuli. V opačném případě je čeká zklamání. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Začiatok hneď vtipne zaujal. Musím tiež napísať, že mám rád filmy s takým dejom, že hlavný hrdina je dobrák, ale ak sa niekto taký dostane do basy, hneď myslí na zlé veci a stane sa z neho zloduch. To je dôkaz toho, že basa ľudí nenapráva, práve naopak. James Caan je úplne skvelý vo svojej roli, ako vždy. Keanu Reeves nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale tu ma príjemne prekvapil a vôbec mi nevadil v hlavnej úlohe. Celé to krásne spestrovala Vera Farmiga veľmi príjemnou úlohou a vďaka nej a Jamesovi som si tento film nesmel nechať ujsť. Film si zaslúži 4 hviezdičky, ale dávam 5, pretože sú v ňom moje obľúbené herecké tváre. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nic závratného! Přepadení banky cestou tunelem z pod divadla. Trochu mi to stylem připomínalo Black Swan, kdy se taky třičtvrtě filmu hraje a v podstatě se to nejdůležitější odehraje během posledních pěti minut. Až na herectvo nevýrazné a ničím nepřekvapující. 35% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Největším zločinem je,nejít za svým snem......Henry je ňouma,nebo spíš úplně obyčejný chlapík,který se v životě smířil stím,že je nikdo a nemá touhu,potřebu,natož jiskru stím něco dělat.Díky svému totálnímu nezájmu skončí za mřížemi,ujetým a celkem neuvěřitelným způsobem,ale proč ne když to cítí jako východisko :-) Luxusní herecký koncert Keanu Reevese,ve filmu jenž není pro každého.Aby to byl komerčnější trhák,potřeboval by svižnější tempo,víc taškařic a šílených zvratů,ovšem o tom ten film není.Je o východisku,poznání sebe sama,snech,principech,lásce a ano je v tom i loupež a Čechov :-) Mě Henry neskutečně sednul a upřímně,další postava se kterou jsem se téměř stotožnil,něco mám s Henrym společné a pokud nezměním svůj dosavadní přístup života,mohl bych skončit stejně jako on,s totálním charakterovým propadem jeho společníka Maxe,protože ve vězení je to přeci tak jednoduché :-) Film si pluje svým vlastním tempem,James Caan si roličku vyloženě užívá a Vera Farmiga je prostě ženská,jak má být a Keanu?To je prostě ikona herectví v minimalitě výrazů a přesto tak silná.Dalším neskutečným zářezem je Peter Stormare,on se snad narodil pro takové role :-) Vytknul bych tomu opět nedotažený finish a mezi Reevesem a Farmigou to nejiskřilo,jak by bylo třeba.Jinak jsem si tuhle vypointovanou dialogovku užil znamenitě a opět sem se dokázal v cítit do hlavního představitele a to se mi stalo naposledy u Wrestlera....tedy už řádku filmů zpátky.Jak řikám,film pro pár vyvolených,jenž se dokážou v cítit do Henryho světa,já to dokázal :-) 90%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film je rovnako mdly ako jeho trailer: Nie je nic horsie ako nevtipna komedia. A samotni herci to uz tiez nezachrania. Ako keby si hned na zaciatku natacania uvedomili do akej slaboty sa nechali nahovorit, a tak sa vobec nesnazia a pocas celeho filmu len znudene odrozpravaju svoje dialogy. 3/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film s docela dost známými herci,ale příběhem který nezaujme a dělalo mi obtíž se s tím nějak víc ztotožnit.Pro fandy Keanu Reeves to bude dobré jako doplnění filmografie,ale žádný zážitek nečekejte.Průměrný nebo i možná trochu podprůměrný film.Za mě celkově 50 % a tři hvězdy. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Keanu Reevesa mám rada, je môj obľúbenec. V tomto filme však stvárňoval tak divnú postavu, že mi ho mierne ľúto prišlo. Však on má na viac. Ale aj tak potešilo. Henry Smith, verný manžel a vrátik na colnici, sa nudí v živote, tak sa nechá zavrieť do väzenia za zločin, ktorý nespáchal – lúpež banky. Odsedí si za to pekné 3 roky (počas ktorých sa manželka znova zaľúbi do iného) a potom, div sa svetu, rozhodne sa VYKRADNÚŤ BANKU!!! Však načo by sedel za niečo, čo spáchal, keď si odsedí väzenie za nič a dotyčný zločin spácha až po odsedení? :D To je logika.. Ale na druhej strane, pekne sa to vykrádanie prelínalo s hraním v divadle pod vedením podareného rusa. A Keanu, zvodca žien, si stihol naraziť novú ženušku. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora: Mdlý prd. ~~~ Přesně takhle krátký, jednoduchý a všeobsažný by mohl být popis filmu. Jestli sháníte film, na který se vlastně nemusíte ani dívat, spíše Vám někde na pozadí bude dělat zvukovou kulisu, je 'Jindrův zločin' ideální kousek. Jedině takhle jde film strávit, protože cíleným koukáním naň byste se akorát nudou obrátili v prach. ~~~ PS: V usnutí mi bránilo jen jedno: naprosto debilní hudba. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Mirek Dušín jde loupit. Keanu Reeves v hlavní roli šíleně nudného a těžce nepovedeného kriminálního filmu, který víc než cokoliv jiného, evokuje tak maximálně divákovu touhu opustit projekci. Kombinace stokrát viděného v debilně napsaném příběhu, doplněná o nepoutavé herecké výkony bez jakéhokoliv efektu. Už dlouho jsem neviděl snímek, který by mě více nudil. Jediným pozitivem tak buď postava divadelního režiséra Petera Stormarea a fakt, že s vývojem děje se ubohost látky alespoň trochu vytratí. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Působivá bankovní loupež, tak trochu v jiném kabátku, ale bavilo mě to. Je pravda, že po herecké stránce se Keanu Reeves opravdu nepředvedl aspoň teda jak bych si představoval. Důležitý je, že snímek funguje a nenudí ani v těch nejdebilnějších momentech... Nevím jestli se film (celkově) dá brát jako komedie, ale je pravda, že ten začátek do ní patří. Snímek za 12 mega dolarů bych si představil postavený trochu na jiné úrovni, ale to nejspíš bude po finanční stránce herci, kteří účinkují. Když to shrnu, tak Henry's Crime je pohodové béčko, které neurazí, ale na opáčko to není, sorry Keanu. 5/10 ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Milý film, který mě ale uplně nezasáhnul. Estetika nezávislého filmu je namíchaná s krimikomedií. Ve skutečnosti, ale nepřichází nic nového. Máme tu formální minimalismus, takového toho pasivního dobrého člověka v hlavní roli, který neprojevuje výrazné emoce a rozhodne se nějak naplnit svůj život. Problém je v tom, že to všechno jsem už viděl. Prolínání divadelní hry (Čechov) se samotným filmem není nijak originální a ani se v rámci toho schématu nepřichází s něčím inovativním. Ta snaha to osolit trochou toho umění vrcholí posledním záběrem, který mi přišel poněkud nesourodý se zbytkem filmu. Celkově mě film nijak zvlášť nevzal a měl jsem pocit, že se dívám spíš na účelový konstrukt. Existenciální rozměr mě netížil, komediální rozměr mě nebavil, krimi rozměr se mnou nedělal, co by se mnou asi měl krimi rozměr dělat (ať už je to cokoliv). Špatný film to navzdory tomu není. ()

Reklama

Reklama