Anděl spravedlnosti (TV film)

Avenging Angel

Anjel spravodlivosti

Western / Drama

USA, 2007, 81 min

• tron

„Môžem vás šerifovi dodať živých alebo mŕtvych. Vyberte si.“ – „Koho to máš na koni?“ – „Vášho brata... nevybral si dobre.“ V čím väčších kravinách vidím Kevina Sorba (Sorboa?), tým je mi viac ľúto, že sa ten obrovský dlhovlasý sympaťák nikdy nestal hviezdou, hoci k tomu mal pred KULLOM DOBYVATEĽOM blízko. Potom ale prišiel jeden horší seriál ako druhý, jeden film strašnejší, ako druhý – až bol Kevin rád, že mu sem tam niekto ponúkne hlavnú rolu v béčkarskom video filme, prípadne (v tom lepšom prípade) TELEVÍZNOM westerne. Ako teraz: je to stále sympaťák, ale scenár je totálne príšerný. Ak necháme bokom v podstate už ani neurážajúce klišé, vrcholom sú stupídne nelogickosti. Chlap príde k šerifovi a povie mu, že vonku má troch hľadaných zločincov a žiada odmenu. Šerif vykukne na dve sekundy von, uvidí tri kone, na každom je prehodené niečo v bielej plachte, čo vzdialene pripomína ľudské telo a šerif nie aby vyšiel von a osobne si skontroloval, či sa naozaj jedná o daných hľadaných konkrétnych zločincov (resp. či sú to vôbec telá ľudí a nie napr. zemiaky), ale to lovcovi ľudí (ktorého dovtedy nikdy nevidel) uverí a za tri sekundy načarbe na papier šek s odmenou. Brutálne je tiež obrovské akčné finále: hrdina napochoduje pred krvilačnú svorku po zuby ozbrojených hajzlov, prehovorí im do duše, ústredného zlosyna behom sekundy zastrelí, bodka, žiadny súboj, nič. Bum a je to. Nick Chinlund (kriminálnik, ktorého v podvozku lietadla kvôli plyšákovi zabije Nicolas Cage v CON AIR, lovec ľudí z RIDDICK: KRONIKY TEMNA, jeden z podriadených Brucea Willisa zo SĹZ SLNKA) navyše svojho skorumpovaného zlosyna hrá tak sympaticky, až máme Kevinovi problém držať palce. Pohodová atmosféra a pohodový Sorbo ma však učičíkali.(28.5.2011)

• Rosana

e?(17.3.2010)

• Kwaichi

Kevin Sorbo vo westerne? V Hollywoode je možné všetko. Ale nie, celkom mu to išlo. Keby dej nebol taký plytký a postavy viac prepracované, mohlo byť s toho celkom vydarené dielo.(22.4.2011)

• Vignette

Uáá, to se mi snad zdá... ale aspoň pobavilo. Kevin Sorbo dramaticky vcházející do záběru: "Marmeláda... to je něco jako džem." Tomu se prostě nejde nesmát :-))(27.8.2011)

Někdo z vás tu napsal že je to novodobý Walker Texas Ranger a k tomu v hlavní roli s Herkulem (Kevin Sorbo) Něco na tom je jinak je to docela pohodový film dá se na něj koukat aby se člověk odreagoval od všedních starosti.(27.8.2011)

• Jeremiah

Tak takovouhle slátaninu jsem již dlouho neviděl. Film vycházející z klasického westernového scénáře o boji mezi dobrem a zlem, vírou a pomstou, který však postrádá téměř vše, tj. napětí, akci, důvěryhodnost. Aby zlo mohlo být poraženo, musí mu být setnuta hlava a uťata pravá ruka. Jinak jako celek hodně velké zklamání.(15.3.2010)

• Tclaw

Dalo by se říct, že klasické westernové téma. Problém nastává v tom, že bez špetky akce a to co se nám za ní pokouší vydávat snad nemohli brát vážně ani tvůrci.(28.8.2011)

... klasika, ktorá je verná westernovému klišé, dobré akcie,tempo, herci..jedinou chybou je TV spracovanie a formát 4:3(13.12.2010)

Novodobý televizní western ve stylu Walker Texas Ranger s Herkulem Sorbem v hlavní roli. Na jedno shlédnutí OK.(5.9.2010)

• infernet

"Jak se rozhodneš, vzdáš se? Nemám zbraň, před chvílí jsem jí někde ztratil!" No nazdar hodiny, to je blábol! Vydržel jsem dvacet minut, víc opravdu nejde. P.s.: Viděl jsem správně po vyhoření kostela na zemi ležet kus vlnitýho plechu?!(5.9.2010)

• Charlie.Harper

Aaaaaaaa strašná nuda. Pripadalo mi to ako akčnák pre dôchodcov nič sa nedeje všetko je také spomalene, nulový naznak nejakého rozumného deja niečo ako Derrick, ale tento krát s Kevinom Sorbom v hlavnej úlohe. Avšak roky môjho detstva strávené pri seriály Hercules mi nedovolia dať tomuto (ne)filmu odpad. Kevin bol si borec, ale spolu s filmom Meet the Spatrans si to prepískol.(21.1.2011)