Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 279)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dějově nepřehledné, režijně rutinní. Jedinou emoci, kterou jsem cítil, byla nekončící iritace nad zbytečností a ztrátou drahocenných minut, kterých si tento blockbuster (jak je poslední dobou "dobrým" zvykem) nabírá na pováženou víc, než by bylo vhodné. Nevěřil jsem, že by to mohlo být horší než Origin, zvlášť když se tvůrci dušovali, že si chyby uvědomují, ale je. Vlastně se nebojím nadhodit, že nový Wolverine naplňuje spíš opak toho, co si fanoušci představovali a tvůrci slibovali. Pokud totiž příznivci brutálního zabijáka se srdcem na správném místě něco nesnášejí, tak změkčování této postavy. Přitom zde zobrazovaný Logan je v prvé řadě ukňouranější než facebookové statusy čtrnáctiletého emaře a sledovat jeho citové výlevy hraničí s nesnesitelností. Po URNě jsem si ale vědom mnohem hlubšího dna, takže nebudu nějak víc prskat. Už aby přišli X-Meni. Pokud Wolverine k něčemu je, tak k připomenutí, že týmovka mutantů nám má důvod chybět. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Je to sice řemeslně lepší než katastrofální "jednička", ale je to po všech stránkách absolutně nevýrazné. Scéna rvačky na střeše vlaku na sto honů smrdí greenscreenem, scénář jalový (neustále se zjevující Jean Grey - WTF?). Film se tváří smrtelně vážně, ale je to k ničemu, ve výsledku jde o uspávající záležitost. A nezachrání to ani prakticky neustále polonahý Jackman. Beltramiho soundtrack je opět slabý. Teď je to jasné. Pokud se na x-menovském filmu jakýmkoli způsobem nepodílí Bryan Singer, jde veskrze o zbytečnou záležitost, na kterou lze s klidným svědomím zapomenout. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim no, jako bavilo me to, Jackman je naprosto ultimatni, triky spickovy a akcni sceny fajn, i kdyz to nejzasadnejsi uz clovek videl v ukazkach. Problem mam trochu se scenarem, jednak tu je mizernej pribeh, sem tam to nedava smysl a vetsina postav jedna dost nelogicky a clovek se do konce filmu poradne nedozvi, o co jim jde. Ale 4* si to za reznika Jackmana zaslouzi, rozhodne nehrozi nuda a bitky jsou super, vic jsem v podstate ani necekal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $132,556,852Tržby Celosvetovo $416,456,852Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,968,731 //počet predaných kusov 2,040,213Tržby za predaj DVD v USA $36,329,693 //počet predaných kusov 2,293,444║ Wolverinovi presunutie do Japonska celkom prospelo, aj keď dejovo nie úplne vycibrené ale Hugh Jackman tie poslabšie chvíľky pekne utiahne, dokonca aj dlhšie neakčné pasáže kde príde na dialógy sú celkom výživne natočené, takže dramatická vložka to celkom spestrila, takže nuda nehrozí, akcia je výborná má čo ponúknuť, tam som si miestami pekne zgustol, rýchly strih to kazí len minimálne prevažne to je vizuálne úchvatné, dokonca aj súboj na rýchlovlaku má čosi do seba, aj keď občas tie akčné úseky skĺzavajú do samoúčelnosti, hlavne čo sa záveru týka tak mali tvorcovia najviac zabrať, chýba tam silnejšia gradácia ale ináč to Mangold slušne zvládol, tento prírastok k sérii X-Men neurazí. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

X-MEN mám rád a vždy jsem se pobavil. U Wolverina jsem se nudil, děsně nudil. Počkám ještě na BLU RAY, otevřu si portské víno a kouknu ještě jednou a možná, že mne holywoodské efekty ohromí. .......Viděl jsem včera 20.11.2013 na BLU RAY, zvuk DTS, CZ DAB. dal jsem si portské a díky hollywoodským efektům dávám místo ODPADU, 40%. Obsahově, ale film stál za hovno. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Scéna, kde americké lietadlá zhadzujú atómovú bombu, je natočená v Austrálii. A to tak, že tvorcovia nasnímali panorámu mesta Sydney a digitálne ju nahradili mestom Nagasaki. (Greenpeacak)
  • James Mangold chtěl původně natočit film v dosti krvavém, násilném a drsném stylu, takže by film musel být v kinech pod označeným hodnocením R, což se studiu nelíbilo. (Dyas)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama