Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 279)

Foox 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nebyl první Wolverine žádnou velkou peckou, spíš průměrným blockbusterem, který neurazí, to jsem ještě netušil jaké rozčarování mě bude čekat za pár let, přičemž s původním Aronofským se nebojím tvrdit, že mohla vzniknout jedna z nejlepších comicsovek vůbec, i s ohledem na Batmana. Nestalo se tak, k projektu se dostal Mangold, a výsledek? Samo o sobě fascinující Japonsko, najednou vypadá jak z ateliérů. Akční scény? I když jsou peníze výrazně vidět, jsou k smíchu. Logiku nemá cenu hledat, celý film o ní ani nezakopnete. Avšak člověk by alespoň čekal trošku zajímavé finále, ale opak očekávání, nejtuctovější až trapné završení výletu chudáka Jackmana do země samurajů ještě více prohloubí stesk po první sólovce. 30% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne, bolí to, ale nejde to ani tudy. Hood z Wolverina udělal generický věšák na klišé, Mangold ho zkouší převést do not moderního inteligentního blockbusteru, který pracuje s komorností, emocemi, realismem a mytologií postavy. Výsledek je strašně nevyvážený - prolog temný a vtahující, následuje prostřední část filmu, kde dominuje romance a Loganovo vnitřní usebírání. Tahle část je pomalá, klade důrazy na neexistující významy a v důsledku jenom opakuje to, co třeba Singer dokázal na nesrovnatelně menším prostoru více rozvinout. Kolik slov, kolik motivů, kolik okouzlených citací... a co z toho? Dutý bambus, Logan jako romantický hrdina potřetí. O finále už bych snad raději pomlčel, pokud jsem se do té doby utěšoval, že Mangold schovává trumf na závěr, mýlil jsem se. Jako by si někdo vzpomněl, že tohle je přeci komiksový blockbuster a mizerně semlel veškerou nelogičnost a nadsazenost do apatického vyvrcholení, které z rádoby-dospělého preludování dělá rozklíženou sonátu. Skřípe to. Skřípe akce. Skřípe humor. Skřípou drápy. Neskřípe Jackman, ale oni on tenhle dietní sushi ambient neokoření dost na to, aby na něj člověk rychle a bez provinilosti nezapomněl jako na zbytečnost. Na rozdíl od ostatních Marvelkovek tady naprosto postrádám koncepci, oba spin-offy jsou tonálně mimo hlavní sérii a nevytvářejí nic koherentního. V důsledku strávíte dvě hodiny v kině kvůli tomu, abyste při potitulkové scéně frkli "Byl tenhle ošizený předkrm nutný? Noste hlavní chod!" ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Příběh, který jede podle pravidel a nedostal žádné steroidy, naštěstí! Mangold stvořil výtečný film, který nesedí na komiksových postavách, jako spíš porůzných archetypech charakterů (temný hrdina, zákeřník atp.), ale přitom se dokáže vyhnout jejich šablonovitosti. Možná to není čistokrevně komiksový film (a při drobné změně scénáře by ani nemusel být o mutante...O mutantovi), ale je něco jiného, je totiž výtečný, atmosferický a svého druhu jedinečný. V tomto filmu hrají: Ronin Jean Valjean, Sličná Japonka s červenými vlasy, sličná japonka s normálnimi vlasy, Ruská verze Poison Ivy made by marvel, Japonský Hawkeye, bezejmený ninja #12, bezejmený ninja #24, Sarkasmus Loganovski, Rychlovlak Shinkansen a ... Zeleně dýmající miska čaje! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

The Wolverine je pračudesný zatúlaný artefakt, ktorý sa akýmsi nedopatrením dostal do roku 2013. Či už je to fascináciou Japonskom, fádnymi postavami, mizernými efektami, či absurdným finále so Shredderom, film pôsobí ako generický sequel ságy z 80tych rokov, ktorá čo chvíľu dá zbohom kinu a zamieri na VHS. Nie je to taká kolosálna blbosť ako jednotka, zato je to hrozná nuda, že som pri nej skoro zaspal. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dějově nepřehledné, režijně rutinní. Jedinou emoci, kterou jsem cítil, byla nekončící iritace nad zbytečností a ztrátou drahocenných minut, kterých si tento blockbuster (jak je poslední dobou "dobrým" zvykem) nabírá na pováženou víc, než by bylo vhodné. Nevěřil jsem, že by to mohlo být horší než Origin, zvlášť když se tvůrci dušovali, že si chyby uvědomují, ale je. Vlastně se nebojím nadhodit, že nový Wolverine naplňuje spíš opak toho, co si fanoušci představovali a tvůrci slibovali. Pokud totiž příznivci brutálního zabijáka se srdcem na správném místě něco nesnášejí, tak změkčování této postavy. Přitom zde zobrazovaný Logan je v prvé řadě ukňouranější než facebookové statusy čtrnáctiletého emaře a sledovat jeho citové výlevy hraničí s nesnesitelností. Po URNě jsem si ale vědom mnohem hlubšího dna, takže nebudu nějak víc prskat. Už aby přišli X-Meni. Pokud Wolverine k něčemu je, tak k připomenutí, že týmovka mutantů nám má důvod chybět. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Scény s japonským väzenským táborom boli natáčané v rezervácii Kurnell, v Novom Južnom Walese. (Greenpeacak)
  • Nakrátko sa v pozadí mihne bilboard spoločnosti Trask Industries, ktorá o rok neskôr hrala výraznú rolu vo filme X-Men: Budúca minulosť (2014). (Jumar)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama