Isabelle Guérin je ambiciozní a pořádkumilovná mladá žena, která pracuje v nadnárodní společnosti. Její nadřízenou je protřelá a mocná žena Christine, v níž Isabelle spatřuje svůj vzor. Při práci na jednom projektu vyšle Christine Isabelle na služební cestu se svým milencem Philippem. Isabelle sklidí se svojí prezentací značný úspěch a s Philippem posléze stráví noc. Od tohoto okamžiku se spustí tvrdý a neúprosný boj mezi dvěma silnými ženami, které se neštítí použít k ponížení sokyně všech nečistých prostředků. (claudel) -
Ludivine Sagnier v roli Isabelle, mladé a perspektivní zaměstnankyně velké firmy, a Kristin Scott-Thomas jako její obdivovaná šéfka Christine. Pracovní i osobní důvody nakonec vedou ke konfrontaci obou žen. Která vyjde ze střetnutí jako vítěz? (fleurette)
Silas
Důkladná studie psychického rozkladu jedné osoby druhou. Můžete sice uhádnout 4 zvraty, ale pátý vás dostane. Precizní práce.(22.10.2011)
claudel
Filmu vévodí především výborné výkony hlavních představitelek a ani pánové ve vedlejších rolích se nemají za co stydět, především kolega s kamennou tváří v podání Guillauma Marqueta stojí za zmínku. Scénárista si s divákem pohrává a to celkem rafinovaně. Rozhodně kvalitní thriller z francouzské produkce.(16.6.2011)
Tayen
Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli mi minimalističnost snímku lezla na nervy, nebo jestli to byla ta složka, která mi zabránila na film zapomenout, sotva naskočily závěrečné titulky. Brzy na to ale budu moci přijít díky připravovanému remaku Passion s R. McAdams a N. Rapace v hlavních rolích. Troufnu si ale tvrdit, že pokud se nová verze nestane jen vypiplanější a na oko líbivější kopií stejně jako Fincherovy zbyteční Muži, kteří nenávidí ženy (v původním filmu hrála hlavní roli právě N. Rapace), bude to jen díky tomu, že Crime d'amour je méně známým thrillerem, což mu na kvalitě vůbec neubírá. Nicméně mé oko se čím dál více zaměřuje na C.S. Thomas, která se s přibývajícím věkem stále častěji objevuje v mnou vyhledávaných menších filmech a v nezapomenutelných rolích, kde je důraz kladen spíše než na prvoplánovu krásu na charakter a um herce. V Crime d'amour kontrastuje chlad a vypočítavá krutost zralé Isabelle s bezelstným mládím hezké ale zdánlivě šedivé myšky její podřízené Christine. Týmová spolupráce mezi těmito ženami je přerozena v lásku, kterou můžeme vidět v teskném Christinině výrazu a ve slovech Isabelle, jimž můžeme a nemusíme věřit. A třebaže si Christine začne s Isabelliným milencem, o muže tady nejde, jde o pověst, jde o to být první, jde o moc nad druhým člověkem a zničení jeho osobnosti. Ale v poslední fázi Isabelliny intriky zůstanou bezmocné před zraněným srdcem Christinne a Isabelle na to doplatí. Ale tím zdaleka vše nekončí. Začne se rozjíždět plán precizní pomsty vzešlé ze zdánlivě neškodné hlavy.(27.5.2012)
playboxguest
ASI LEHCE ZAVANU SPOILEREM: Vypočítavá mrcha vydeptá naivní mrchu (tentokráte spíš opravdovou kravku) svou nadřazeností do takové míry, že naivce mrdne v kouli a položí si tu potvoru na nůž. Což by bylo v pořádku, kdyby se touto scénou nezměnil celý film, včetně charakteru hlavní antihrdinky, která se v cukuletu promění z totální, na pěst zralé, blbky ve vychytralou bestii, která by snad dokázala přelstít v detailech i samotného Columba. Co na tom, že tu Sagnierka vypadá celkem dobře a sem tam mi i (hlavně v první polovině filmu) lehce připomínala Lilly Loveless, když jsem měla celou stopáž chuť jí jednu fláknout, aby se slepice probrala...(12.5.2012)
frings
Skoro až do konce nebylo jasné, kam Isabelle svým nepochopitelným a sebedestruktivním chováním směřuje, napínali mě jako strunu, až to prasklo a nádherně. Vynikající!(15.4.2012)
Snorlax
Kdo tvrdí, že nejnebezpečnější je atomová zbraň, nezná naštvanou, poníženou a žárlící ženu. Francouzský návrat ke staré dobré tradici výživných thrillerů se skutečně povedl se vším všudy.(10.4.2012)
Caminzind
Až příliš velká pohádka.(5.5.2012)
andre87
Docela působivý thriller se dvěma půvabnými ženami. Sice se film ze začátku tváří jako taková ta typická předvídatelná pohádka o té tiché šedé myšce a zlé královně, kterou by klidně mohla napsat nějaká ta Cmunda Pilchr, nicméně druhá polovina filmu přesvědčí o opaku. Trochu zamrzí, že veškeré lechtivé scény (které jistě mohly stát za to) byly z filmu pravděpodobně vystříhány... Za tento krutý hřích mám chuť ušmiknout střihačovi hlavu u samejch koulí! Ale jinak je to vcelku kvalitní biják.(28.10.2011)
Darken01
Film kde dle mého není nic dotaženo do konce, takže i já bych dost váhal jestli toto označit za Thriller.Pro mě to byl zfilmovaný příběh.Nic strhujícího tam nebylo ( zvraty) spíše slabé odbočky příběhu. Celé to staví na dvou herečkách, které jsou sice dobré, ale jako by nevýrazné.Nicméně mě to dokázalo udržet v pozornosti.Tento příběh tak něják plyne a plyne hladce bez jakéhokoliv narušení. Takže když to shrnu nic převratného, nic strhujícího, ale poklidné plynutí příběhu, který neurazí...(29.4.2012)
Související
- Passion (2013)