Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 2

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (214)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Já jako celkem fanoušek série PA jsem zklamanej. Od toho názvu jsem si představoval kdovíjaký dimenze, ale tam jsme se s ničím takovým vůbec nesetkali, kromě temnýho černýho stínu. Nápad ušel, jakože jenom stará kamera může vidět tyhle activity, ale podle mě to byl snad nejslabší díl. Čím víc oni vědí, že na tom vydělaj, tím víc se asi snažej ušetřit. Tam nebylo nic drahýho, i ty závěrečný titulky byly obyčejný a bez hudby. Ta husí kůže a mráz po zádech absolutně vymizel. Jestli se dá něco opravdu vyzdvihnout, tak ženský obsazení, v tomhle opravdu byl znát pokrok. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V pořadí 5/6 díl paranormální série. Tento snad už poslední navazuje na třetí díl příběhově, tím asi chtěli navázat na nejúspěšnější díl kritiků, ale nevyšlo to podle plánů. Série vykrádá sebe samotnou a to co fungovalo dá se říci do 3 dílu nejde cpát divákům do nekonečna. Je to opět průměrně klasický paranormal aktivity bez výraznějších momentů. Paranormál sbohem, ani jeden díl mi nestojí za druhou projekci. 50% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ghost Dimension nadväzuje na osviežujúci a najlepší diel série (3), ale je iba lenivým recyklantom nielen paranormal chytákov (nájdete v tom všetko možné od Insidiousov až po finále REC). Ľakačky ako tak fungujú, ale s neprekvapivým dejovým vývinom to nad priemerný dojem nevytiahnu. Dva a pol hviezdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých tých častí série Paranormal Activity sa mi táto zdala najvydarenejšia, aj keď zase na druhú stranu treba poznamenať, že neišlo o nič oslnivého čo by ma zrazilo dole zo stoličky. Je tu jedna démonická bytosť, malé sympatické dievčatko, vyplašený rodičia, farár... čiže štandard čo k ducharine tohto typu neodmysliteľne patrí. Navyše príbeh disponuje pár spestreniami ako napr. celkom zaujímavou časovou slučkou, len škoda, že tento prvok nebol spracovaný do väčšej hĺbky. Čo sa týka hororových prvkov, tak je jasné, že sa tu po celý čas hralo predovšetkým na ľakačky, ktorých je tu dosť, či sú ale funkčné je otázne. Na druhú stranu sa mi celkom páčilo, ako dokázala atmosféra miestami zhustnúť, žiaľ len chvíľkovo a nie tak často akoby som si želal. Len priemerný dojem. 60/100 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo... Byl jednou jeden duch, co se jmenoval Toby. Toby si rád hrál s dětmi, ale bohužel měl sklony k satanismu, za což byl zakázán rodiči dětí. Ale Toby je šikula a všem se pomstil, a děti si odnesl. Ale Toby už nechtěl být duchem a jediné, co z něj mohlo udělat "člověka" byl satanistický rituál. Ano, v tomhle díle se Toby chce odhalit. Nechce být duch, chce být vidět! A tak využije jednu rodinu, že jim tento rok nenadělí dárky Santa, ale on. Ano, o tomhle je celý finální díl Paranormal Activity. A protože já jsem velký anitfanda, rozhodl jsem se na film podívat taky. No a dopadlo o něco lépe než jsem čekal. Zmizely padající hrnce a lekačky nebyly zas tak špatné, i když odhadnout se daly snadno. Postavy docela ujdou a nakonec je to přece jiné, než ostatní díly. Kamera se tolik netřepe. Dal bych i víc, kdyby ten film nebyl taková nuda (hodinu jsem čekal, kdy se začne něco dít!), konec jsem uhodl a vlastně... to, co jste viděli v minulých dílech, se zde opakuje zase pořád dokola. 2* nakonec dám. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Kdo byl v kinech při sledování filmu Paranormal Activity 4 (2012) trpělivý a dokoukal i závěrečné titulky, mohl po nich spatřit promo právě k tomuto filmu. (MikeCool)
  • Katie Featherston (Katie) měla původně natočit jen první tři filmy. Jelikož si ji ale režiséři a producent Oren Peli velmi oblíbili, byla jí nabídnuta spolupráce i pro další díly. (SidneyP)
  • V Ryanově (Chris J. Murray) pracovně, kde s bratrem přehrávají nalezené videokazety, visí na zdi plakát k mobilní hře "Dead Trigger 2" českého vývojářského studia Madfinger Games. (Jifo)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama