Zero: An Investigation Into 9/11
Dokumentární
Itálie, 2008, 104 min
Franco Fracassi, Francesco TrentoObsah
Dokument o teroristických útocích 11. září nejen na World Trade Center. Film zachycuje především vyšetřování, proč se Dvojčata sesunula k zemi, i když měla vydržet náraz více než jednoho letadla. Dále také pád budovy 7, která stála vedle WTC, údajný náraz ''letadla'' do Pentagonu a informace o únoscích letadel. (Synyster) -
Dokument talianskych tvorcov je výsledkom dvoch rokov intenzívneho výskumu a rozhovorov v Európe a Spojených štátoch, a osem mesiacov práce na filme. Zdôrazňuje nekonzistencie a manipulácie oficiálneho vyšetrovania 11. septembra. Spoluautorom filmu je taliansky novinár a ľavicový europoslanec Giulietto Chiesa, ktorý vo filme aj vystupuje. Rovnako ako nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Dario Fo, slávna talianska herečka Lella Costa, nemenej slávny dramatik Moni Ovadia, americký spisovateľ Gore Vidal, profesor David Ray Griffin, zástupca pozostalých Bob McIlvaine a ďalší. Dokument režírovala dvojica Franco Fracassi a Francesco Trento v produkcii Thomasa Torelliho a to za širokej podpory veľkého množstva súkromných darcov, ktorí si želajú nové, skutočne nezávislé a dôkladné vyšetrovanie. (Mes-siah) -
Ako názov filmu napovedá, ide o v ňom o udalosti spojené s 11. septembrom 2001. Vrhá nové svetlo na niektoré nejasnosti ohľadom pádu budov WTC a poukazuje na nezmyselnosť oficiálnych vyjadrení a správ o tom, ako k pádu skutočne došlo. Bola za útokmi naozaj teroristická skupina alebo "niečo iné"? A je v záujme štátnych inštitúcii vyšetriť tieto udalosti? (h4sy0u)
AngelAngie
Stará dobrá fráze "Já už nevěřím ničemu..." se mi tentokrát náramně hodí. Je v podstatě jedno, kdo je tady větší blbec, neboť tak i tak je blbec prostě každý. Možná kdyby do povětří vyhodil někdo nějakou svoji továrnu, něco by se dělo, ale když si ti "nejvyšší" hrají takhle, nestane se nic, nikdy. A tak to prostě je. Přihlížíme, nic neděláme, co bysme udělali? Jde něco udělat? Já jsem "malý pán" a vy? A nebo jsme jen blbci, co věříme věcem, které nejsou, ale my je vidět chceme, protože nás tak baví se za něčím hnát? Těžko říci... ale je fakt, že verze s tím, že Bin Ládin a jeho stoupenci jsou ukryti HLUBOKO v horách a nikdo se k nim nemůže dostat, je velmi vděčná výmluva, ale je tady už moc dlouho. Škoda, že Usáma nemá Facebook, to bysme byli v obraze mnohem častěji, ale i tak díky za to, že má u sebe stále nějakej štáb, který ho natáčí a můžeme se občas podívat, jak "vyhrožuje"...(14.2.2010)
Darth Sidious
Když jsem poprvé shlédl Zeitgeist a tam se mluvilo o 11. září 2001, nevěřil jsem vlastním očím, uší a vůbec všem smyslům. Dokument na mě zapůsobil až mrazivě. Zero: An Investigation Into 9/11 je další v řadě, kde se sice z velké části mluví o stejně věci, ale důležité je, že je to další dokument v řadě, který odhaluje pravdu o 11. září. Když jsem to viděl, tak už jsem se ani neudivoval, protože už jsem vlastně věděl o co tam půjde o o čem se tam budou bavit. Hodnotím každopádně skvělou práci tvůrců, rozšířit co nejvíce pravdivá fakta související s tímto ohavným činem americké vlády spáchané na vlastních lidech, za účelem bezhlavého tažení, proti imaginárnímu nepříteli, za účelem udržení moci, zisku z války a peněz.(23.2.2011)
Soundtrack
Vadí mi jen to, že po těch zajímavejch 100 minutách plnejch šokujících informací a faktů mám ještě víc otázek než předtím, což nevím, jestli je správná cesta, jak by měl dokument fungovat...(11.3.2012)
Kwaichi
Konečne nejaký dokument, ktorý sa pozerá kriticky na teroristické útoky, ale teraz sa nezameriava len na teroristov, ale nahlodáva informácie, ktoré nám o útokoch na Dvojičky boli predhodené americkou tajnou službou. Očividne na tom niečo pravdy bude, že v útokoch z 11. septembra nemali prsty len islamisti.(10.3.2012)
neoBlast
Nepřišlo mi, že bych v tomto dokumentu našel něco kompletně nového kvůli čemu bych tleskal na festivalu v Římě. Témata se v podobných dokumentech už opakují do čirého zblbnutí - WTC 7, zmizelé letadlo ve Washingtonu, exploze... Alespoň závěrečná půlhodina při sledování teroristů a Bin Ládina je trochu zajímavější. Pokud ale s tématem začínáte, určitě bych tento italský dokumentární pokus nezatracoval a dal mu šanci. Jinak ruce pryč. 65 %(7.8.2010)
GothaR
Veľmi dobre spracovaný dokument, ktorý konfrontuje oficiálnu verziu útokov s kvalitnými dôkazmi a mám pocit, že celkom triezvo. Väčšinou sa nesnaží vnútiť svoj názor, ale iba ukazuje na chyby oficiálnej verzie (predovšetkým o útoku na Pentagon ale aj na WTC 7). Určite to stojí za pozretie len kvôli tomu, aby si človek trochu rozšíril obzor a mal na udalosti pohľad aj z druhej strany. Na doplnenie k WTC 7 sa dobre hodí minidokument zverejnený aj na youtube: Architects & Engineers - Solving the Mystery of WTC 7(11.9.2011)
2Hitman3
Vyborny dokument rozebira mytus kolem 11.9., odhaluje nedostatky v oficialnich vysvetlenich, poukazuje na nevyrcena svedectvi a hlavne nuti divaka kriticky myslet. Kombinace naprosto uzasna, provedeni rovnez perfektni, je cosi shileho v tom state americkem..(12.7.2011)
Lucas87
Pro mě jeden z těch lepším dokumentů, který se věnuje tomuto tématu, CIA již v minulosti dokázala vymyslet důvody proč někde vtrhnout s armádou, tak proč by teď tomu mělo být jinak? Také mě udivuje pád budovy 7, neexistující letadlo v Pentagonu, nízká teplota hoření v místě nárazu letadla i když oficiální zpráva tvrdí opak, jak pak je možné, že v díře po letadle, kde má být největší teplota hoření je v pohodě vyfocena osoba?(7.8.2011)
Perfo
Je dobře, že takový dokument vznikl. Vřele doporučuji zhlédnout a zamyslet se nad fakty...(2.2.2010)
Biopler
Prva polovica dokumentu, ktora sa zameriava na pad dvojiciek a udajny naraz lietadla do Pentagonu je vyborna a skvele do spiku rozobera problematiku, vyborne su do toho namontovane vypovede svedkov aj expertov. Druha cast, ktora je prenechana dokumentovanim unoscov a Al-Kaidy si berie na rovas vela faktov a divak sa zacne stracat. Ak to tak ma byt a ja si myslim, ze ma, tak stopaz mohla byt kludne o 20 minut dlhsia a dalo by sa to vsetko vstrebat naprvykrat.(12.5.2011)
Spike86
Velmi dobrý dokument o 11. září, který možná občas manipuluje s fakty, težko říct, když všude je něco jiného, ale kouká se na to dobře. Oproti jiným podobným dokumentům je zde zajímavá část zabývající se údajnými teroristy, na které to bylo hozeno a historií Al-Kaidy. 85%(9.9.2011)
Charif
Nejhorší věcí je, že oficiální verzi stále věří obrovské množství lidí..(15.10.2011)
papez12
Až na to, že v tomto dokumente chýba zmienka o 4. unesenom a údajne havarovanom lietadle v Pensylvánii musím konštatovať, že je to veľmi dobrý dokument a to hlavne z toho dôvodu, že sa bližšie zaoberá minulosťou Al-kaidy a osobami údajných únoscov a teroristov a ich prepojenia s Pentagonom, čo som v ostatných dokumentoch k tejto udalosti nepostrehol, aspoň nie takéto spracovanie. Škoda aj že chýbali informácie o ľuďoch, ktorí mohli mať veľmi dobrý motív a profit na tejto udalosti. Bin Ládin ani teroristi to určite neboli. Zainteresovaní určite vedia o kom je reč. škoda toho, mohla to byť bomba, ale aj tak plné hodnotenie. Dozvie sa svet niekedy pravdu? Bude vinník niekedy odsúdený a potrestaný?(8.9.2011)
Georginek
Asi nejlepsi dokument, co jsem videl o 9/11 ....(7.5.2012)
Podobné
- 911 Mysteries Part 1: Demolitions (video film) (2006)