Reklama

Reklama

Beatlemanie

(TV film)
  • Česko Neznámí Beatles (více)
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2007, 48 min

Obsahy(1)

Jedna z nejznámějších kapel světa, liverpoolští Beatles, se musela během kariéry vypořádat s mnoha problémy. Často se na svých turné setkávali s amatérským přístupem pořadatelů, šizením a nakonec i hrozbami. Všechny okolnosti způsobily, že se po 4 letech největší slávy rozhodli s koncerty skoncovat... Strhující dokumentární film představuje neznámé záběry slavných Beatles. Vzácné materiály vykopané z těžko dostupných archivů nabízejí jedinečný pohled do zákulisí Velké čtyřky. Na vrcholu slávy Beatles odehráli úplně poslední vystoupení. Po vyprodaném americkém turné z roku 1966 už nikdy nekoncertovali. Neznámí Beatles konečně prozrazují, co k tomu nejslavnější skupinu na světě vedlo. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorí nemajú naštudovanú históriu Beatles do morku kostí (ako napr. ja), je to zaujímavý a poučný strihový dokument, ktorý čiastočne poodhalí vnútorné fungovanie tejto slávnej grupy. Pomerne vyčerpávajúci a na zaujímavé knihy odkazujúci je i samotný Obsah filmu, z ktorého som si hneď po pozeretí dokumentu poznačil zopár knižiek, ktoré sa oddá čítať pri počúvaní ladných tónov - čojaviem napr. takého seržanta Peppera. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Pravda, mé očekávání bylo větší, nicméně pozoruhodný dokument o legendárních Beatles jak dobyli svět, aneb nostalgická jízda dobou beatlemánie šedesátých let potěšila. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

BBC točí dobré dokumenty a tento není výjimkou, leč pro fanoušky Beatlů toho zas tak moc nového nepřináší, krom tedy těch dosud nezveřejněných záběrů (nejen) z koncertů (ono pojďme si říct, že pokud se chcete o Beatles dozvědět vyčerpávající informace, stačí vám výtečná Antologie, popř. nějaká knižní biografie, nejlépe ta od Huntera Daviese. O koncertech pak nejlépe pojednává letošní dokument od Rona Howarda). Problémem The Unseen Beatles je pak určitě to, že bude pravděpodobně neautorizovaný, takže krom toho faktu, že tu mluví spíše lidé "zvenčí" (tiskový mluvčí, tour-manager, řidič tourbusu), neuslyšíte od Brouků ani jednu písničku (což na záběrech z koncertů, kdy je slyšet jen v lepším případě hysterický ryk fanynek, v tom horším pak jakési patvary beatlovských songů, působí jaksi humorně). Ale jinak jako takový doplňující materiál proč ne. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama