Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 240)

pepo 

všechny recenze uživatele

Kvalitných romantických komédií zameraných na mainstreamového diváka je ako šafránu, preto buďme vďační za každú z nich. Nečakane prepletená mozaika vzťahov stojí hlavne na výbornom castingu a inteligentnom scenári. Množstvo humoru a dokonalá chémia medzi hlavnými protagonistami dokáže rovnako pobaviť ako aj pohladiť po duši. Príjemná alternatíva na večer vo dvojici. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Ale ale, z pana 40. letého panice se nám stal pořádnej divoch. Stačilo hodit se do gala a pár lekcí, jak ženskou správně šimrat tam kde to má ráda (ehm.., řečičky, myslím tím sladký řečičky). Báječné je, že to funguje jak v reálu (ajaj, hlavně aby to nečetla ta moje : )), tak v téhle romanci. K dokonalosti už mi chybí jen ty fajn hadry a figura, jakou má Ryan Gosling. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia. Slovné spojenie, ktoré mužskej časti publika zväčša evokuje minúty utrpenia strávených v kine, zatiaľ čo nežnejšia polovičky len tíško vzlykajú. Občas ale sekera vystrelí, tvorcov osvieti a zakomponujú do filmu niečo, prečo dokáže byť film atraktívne aj pre mužov. Nehovorím, že tento film je dokonalý, ale má v sebe niečo, čo väčšine podobným filmom chýba a tak sa z nich stávajú len obyčajné tuctové rom-comy, ktoré po pár hodinách vyšumia z hlavy. V prvom rade nám s istotou vzmiká dvojica tvorcov (Ficarra-Requa), ktorých ďalší snímok s istotou nevynechám, ktorí majú cit pre situačný humor, do obyčajnej zápletky vdýchnuť život a vypointovať scénu do maxima. Trošku im zazlievam tú okatú náhodovosť, ale pri tom všetkom ostatnom sa to dá prehliadnuť. Herecky bol film takmer bez chyby, akurát casting zlyhal vo výbere detských rolí. Inak nemám čo vytknúť. Soundtrack bohovský, strih bez chyby, dialógy uveriteľné, no jednoducho ženský film pre chlapov. 90%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pomůžu ti znovu objevit tvé mužství. Nemáš tušení, kde jsi ho mohl ztratit?" Ukončit poklidnej vztah, trvající celý jedno čtvrtstoletí, žádostí o rozvod, považuju za poněkud unáhlenej krok. Zvlášť, když žena nemá v kalhotkách ukrytou adekvátní náhradu za otce svých dětí a muž po žádný svobodě netouží. Tuto hru rozehrála dvojice Carell - Moore a není to špatná hra, ale oproti jejich unavenýmu vztahu je divoká chemie dua Gosling - Stone úplně jiná liga. Oni jsou pro mne tím neodolatelně zábavným, zatímco vztah rodičů je příliš reálnej a první dětská láska ve mně spíše vyvolává matný vzpomínky na první mokrej sen. Takže díky Davide Lindhagene za to, že jsi svým koitem zadělal na tuhle story, protože já jsem se bavil velmi dobře a tys to schytal dle svých zásluh. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Mám štěstí! Jen si dojedu pro nábytek!'' --- ČSFD je skvělé místo.  Nedávno jsem si kvůli něčemu četl svůj starý koment u  Seeking a Friend for the End of the World  a u jednoho komentu našel srovnání s tímto.  A jelikož se mi tam smutný osamělý Carrel moc líbil, rozhodl jsem se tomuhle filmu věnovat včerejší večer. Ty jo jak já se nachechtal. Opravdu nahlas a docela by mne zajímalo být na tom v kině! .-). Už straaaaaašně dlouho jsem si neužil žádnou komedii jako tuhle. Film je nadupaný samými skvělými herci sekajícími jeden úžasný dialog za druhým. Tohle není vážně film u kterého by jste mohli jíst chipsy či srkat cokoliv tekutého. Hrozí, že vám zaskočí nebo se zlijete...  Začátek filmu je na plné hodnocení, pak se to trochu zabředává do typické americké filmové vztahové romantiky, na mne místy až moc. Konec ve školní tělocvičně si tedy mohli tvůrci odpustit, to byla fakt trága. Nicméně i tak jsem byl nadmíru spokojen. Škoda že to nevygradovalo někam jinam, život je totiž mnohdy drsnější než americké romantické scénáře. A výrazně drsnější jsou i bývalé manželky z nichž ne každá pochopí, že ten nový pojišťovák co je jen odveze na balet fakt není lepší než muž s nímž žily  25 let a jenž je tátou jejích dětí. No ale zase se pak na to ti se kterými se ta jejich láska ze střední ještě nerozvedla mohou dívat společně držíc se za ruce jako tenkrát... Dávám za 4 drinky s brčkem ! * * * * ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem "First Date". (oje)

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama