Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 240)

Hild 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie moc nemusím a tohle je po strašně dlouhé době, kdy jsem na nějakou vyrazila do kina, dobře jsem udělala. Bláznivá, zatracená láska je jasná komedie roku. Takhle jsem se už dlouho nezasmála, navíc žádná scéna, moment, ani hláška nepůsobí trapně a uměle, což je u tohoto druhu filmů snad zázrak. Klasická koncepce, kdy se několik lidských osudů navzájem prolíná, tady funguje. Nečekejte, že se ve filmu vyhnete několika klasickým klišé, jenže tvůrci Bláznivé, zatracené lásky s nimi umějí pracovat a na jisté překvapení taky dojde. Herci výborní, ale film si pro sebe krade Ryan Gosling, jeho linie s Emmou Stone mě zaujala nejvíce, je strašně příjemná a několikrát jsem se přistihla s tím přihlouplým úsměvem na tváři (navíc ten Ryan bez trička...). Trochu mě zklamal závěr, zejména ten proslov, já jsem zkrátka už na podobné věci neuvěřitelně alergická. Rozhodně ale můžu napsat, že se jedná o nadprůměrnou romantickou komedii, která se bude líbit bez ohledu na věk a pohlaví. A nejlepší moment filmu? Jednoznačně zahradní sešlost :-D ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem tam ty 4* dal a šel pryč. Jenže tahle romantická komedie mě svoje výjimečností přitahovala opakovaně zpět a já se nebránil, naopak, Gosling-Carell-Stone-Moore jsou pro mě zárukou dobré zábavy. Vždyť tohleje ve výsledku o lidech a romanci mezi nimi mnohem víc, než všechny ty sladké romantiky, o kterých lze jen snít. A kromě toho Gosling tu dává další hřebíček do své tak pevné image sexsymbolu 21. století. Ani sledování Hříšného tance už nebude takové, jako dřív... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Všechny pasáže s Goslingem jsou na 100%, ten chlap je prostě boží. Carell je zase správně ušlápnutý fotřík od rodiny. Jen té Julianne Moore je tam příliš. Vypadá příšerně a navíc hraje nesympatickou krávu, která má všechno, co potřebuje, přesto je nespokojená a samozřejmě to vyřeší tím nejdementnějším způsobem. Víc prostoru mohla dostat Emma Stone, která je i tady znovu k sežrání. Jasným vrcholem je setkání na zahradě, už jen kvůli němu se vyplatí film vidět. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Totálně americky přehnané, jenže herci tuhle shitku táhnou o pět levelů výš, než ve skutečnosti je. Pokud by zde nehrál Gosling a Carell, tak je to trochu více za uši přitažená Rosamunde Píčer a její německé hovnoromance. Takhle je to nereálná blbost, která je nesmírně zábavná a vtipná. Jen se tvůrci opět nemuseli tak okatě postavovat za ženský pohled (já tě můžu podvést s kolegou, ty idiote, táto od mojí rodiny, ale jakmile ti jasně řeknu, že chci rozvod, vykopnu tě z tvýho baráku a ty budeš píchat jiný, tak jsi morální nula a nebudu tě už chtít nikdy ani slyšet) ..... 80% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která má podle mě téměř nakročeno k dokonalosti (osobně bych kupříkladu přeobsadil tu ošklivku Analeigh Tipton nebo zcela vypustil to trapné finále ve školní tělocvičně, s těmi stupidními projevy o lásce, na tohle americké klišé jsem už strašně alergický). Nejvíc mě na tom asi baví ta první část, kdy Cal prochází proměnou a objevuje své ztracené mužství - naopak dějová linie s jeho zamilovaným 13 letým synem mě tam spíš jen otravovala (není to navíc vlastně vykrádačka Lásky nebeské?), a některé dějové zvraty na mě působí dost nevěrohodně (např. když se ukáže, že Hannah je Calova dcera, nebo když se Jacob v závěru Calovi svěří, že by vlastně chtěl být jako on - ostatně celá ta jeho proměna z děvkaře na monogamistu je sama o sobě dost těžko uvěřitelná). Celkově je podle mě ten film hodně vtipný a bavil mě i na podruhé, a ačkoli je to v některých momentech slabší, tak ho stejně řadím k tomu nejlepšímu v rámci žánru za poslední dobu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Postava Emmy Stone, Hanna, je študentkou práva. Steve Carell (Cal Weaver) pôvodne chcel byť právnikom, ale dostal sa k otázke v žiadosti, ktorá znela: „Prečo chcete byť právnikom?“ Údajne na otázku odpoveď nenašiel. (Pat.Ko)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 84,4 milionu dolarů, součet těch celosvětových 145,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama